Ahoj, viete mi poradiť nejaký dobrý web na uverejňovanie fotiek? Nemyslím dokumentačných, ale takých ozaj kvalitných. Z toho čo poznám je rajce.net, deviantart.com, Instagram, ale nejak sa neviem rozhodnúť čo je také najlepšie
Ak chces aby sa ludia o tvojej tvorbe dozvedeli tak instagram, v inom pripade devianart (ale ten nienje skor na kresby? .. neviem teraz) rajce ani nepoznam
@smilerrr Veď práve, že aj mne sa zdá, že deviant je skôr na kresbu/maľbu/grafiku a tak. Ale myslím, že je tam oddelenie aj na fotky. Aspoň teda ľudia tam zvyknú vkladať aj fotky. Musím si spomenúť na moje login údaje a zistiť to
A ten instagram neviem. To mi príde skôr na mobilové fotky, dokumentačné, selfie a tak, nie na kvalitnú tvorbu, či?
@thrwtchr To mi je dokonca aj povedomé, idem sa na to pozrieť, ďakujem. A nevieš mi prosím vysvetliť, aký je rozdiel medzi DevianArt, Flckr a Instagramom?
Ešte by sa hodilo napísať že prečo.... človek si môže z PC dať fotku, ľubovoľný rozmer, zachováva kvalitu, až 1TB priestoru, veľké množstvo skupín teda človek ľahko nájde čo ho zaujíma, vďaka EXIF si viem pozrieť ako bolo čo odfotené a vie sa človek nechať inšpirovať ... a pre ľudí ako ja, ktorí sú už alergickí na HDR a presaturované fotky, je stále čo pozerať .. a má profil aj NASA a podobné inštitúcie ....
@vlado905 Rozhodujem sa medzi tým Flickr a 500px. A na tom Flickr, ak niekomu dám odkaz na moje fotky, asi sa mu asi nezobrazia, ak tam nie je registrovaný, však? To ma trošku odrádza.
@epicunicorn Ja sa rozhodujem medzi tým Flickr a 500px. Prečo si si ty vybral 500px a nie Flickr? Lebo Flickr je asi celkovo známejší a používanejší. Aspoň myslím.
@vlado905 Aha a že prečo? Asi preto, prečo si plánujem moju tvorbu (kresby, grafiku) zverejniť aj na deviante. Jednoducho by som moje najlepšie fotky chcela mať na takomto nejakom webe. Jednak tam bude prelink na mojich vlastných stránkach, takže si každý tak môže pozrieť moju tvorbu a tiež ma zaujíma aj zaujímavá tvorba iných ľudí, či už kvôli inšpirácií alebo len tak. A teda chcem sa s mojou tvorbou celkovo tak nejak podeliť s ľuďmi, ktorí sa tomu tiež venujú, napr. pre spätnú väzbu, kritiku, usmernenie a tak.
@azizi keď niekomu pošleš link na svoj "photostream" na flickri, tak si ho môže bez problémov zobraziť aj keď nemá profil na flickri...
pre niekoho môže byť nevýhoda, že hocikto si môže tvoje fotky stiahnuť, mne osobne to nevadí... už som našiel na internete stránky kde boli nejaké turistické tipy alebo dačo také a bola tam moja fotka a na stránke bol odkaz na zdroje a bol tam aj môj flickr účet.... mňa také skôr poteší, ale verím, že ak niekto chce na svojich fotkách zarábať alebo niečo podobné, tak mu to môže vadiť....
@azizi Kedysi som mal účet aj na Flickr, ale dlhšie som tam nechodil a časom som sa nevedel dostať na účet alebo mi účet zmazali, neviem kde bol presne problém. Ale raz som narazil na 500px a celkom ma to zaujalo, tak som sa tam zaregistroval a mne to celkom vyhovuje. Výhoda 500px je napr. aj v tom, že fotky si odtiaľ nemôže nikto dobrovoľne stiahnuť, môžeš tam svoje fotky predávať, a pre mňa je celkom potešujúce aj to, že ľudia ti tam môžu "lajkovať" fotky a tým pádom máš aj istú spätnú väzbu, čo ja oceňujem. 500 px je na svete podľa mňa tiež pomerne známy, len Flickr patrí pod Yahoo, preto sa môže zdať, že je známejší.
@azizi@7 Tak líšia sa asi v poskytovanej kapacite, interface / systéme a pár dalších veciach, ale presne si nie som istý. Flickr je určený prednostne pre profesionálov, instagram vznikol vyložene pre "smartfónových amatérov" (amatér = milovník al. nadšenec, no condenscending tone intended) a vlastne je prístupný len cez tú appku ( preto nepoužívam, a neviem, či je to tak doteraz). DeviantArt zas má veľmi silnú komunitu, ale skutočne hodnotná fotografia tam imo dosť pokrivkáva, tamojší "dav" je zameraný skôr na digitálne umčo, kresby a podobne.
@thrwtchr Už je rozhodnuté, DeviantArt budem používať na moje kresby a digitálnu maľbu a Flickr na fotky. Inak ale chcela som dať link na môj Flickr na môj web a nejde mi to, vždy to automaticky vloží pred adresu "mailto" a neviem, čo s tým:/ Skúsim, že či aspoň tu sa to zobrazí. » www.flickr.com/photos/14983015...@N04 /
@azizi este si ich mozes zverejnit na national geographic, tam mam profil aj ja venujes sa digitalnej malbe? To ma moc potesilo ze niekoho na birdzi to bavi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A ten instagram neviem. To mi príde skôr na mobilové fotky, dokumentačné, selfie a tak, nie na kvalitnú tvorbu, či?
pre niekoho môže byť nevýhoda, že hocikto si môže tvoje fotky stiahnuť, mne osobne to nevadí... už som našiel na internete stránky kde boli nejaké turistické tipy alebo dačo také a bola tam moja fotka a na stránke bol odkaz na zdroje a bol tam aj môj flickr účet.... mňa také skôr poteší, ale verím, že ak niekto chce na svojich fotkách zarábať alebo niečo podobné, tak mu to môže vadiť....
Ďakujem všetkým za rady!
» www.flickr.com/photos/14983015... @N04 /