Vie mi niekto povedať ktoré izby alebo poschodia su pripojené aspoň na wifinu?....dostala som totiž nezrekonštruovanu izbu bez netu na D2ke, tak hladam nejake info, no na strankach uniby sa nedá k tomu doklikať a ani galeriu tam nenájdem tak vramci možnos
ja som na D1 a tam od 7. poschodia hore už net nie je, wifi sa moc chytiť nedá, ale dole vo vestibule hej. na D2 neviem od kt. poschodia, ale tiež pochybujem, že by tam nejaké wifi bolo, dole sa tiež ale dá normálne chytiť
a inak tie izby sú podľa mňa dosť v pohode (teda záleží, samozrejme, od toho aké máš očakávania ), aj keď akože nezrekonštruované (btw ani neviem čo si pod tou rekonštrukciou predstavujú, ja mám tiež nezrekonštruovanú izbu, ale šak je normálna, plastové okná, všetko, tak nechápem)
čo ja viem, tak ono sa to zvykne robiť tak, že si zoberieš tú izbu čo ti pridelili (tj. že za ňu normálne zaplatíš) a potom už len hľadáš niekoho kto s tebou vymení (akože obaja prídete spolu na ubytovacie, on sa odhlási a ty sa zahlásiš, a potom to už fičí normálne)
+ alebo sa tváriť, že tú izbu nechceš a potom už asi len nejako osobne ich chodiť na to ubytovacie (k jednotlivým intrákom) otravovať (ono všetci sa najprv budú tváriť, že nič voľné nie je, ale tak ešte napr. v novembri boli aj voľné miesta)
+ kukať (na stránkach školy kde sú diskusie/bárde) kto kde "predá" izbu (funguje ako v prvom prípade akurát si väčšinou pýtajú nejakú sumu za "sprostredkovanie" izby .. akože ten dotyčný, čo izbu oficiálne dostal)
@tysha poslala som zatiaľ mail na to ubytovacie oddelenie že či by sa to takto skôr nedalo aj nejako "ľahšie" vymeniť. a ja by som si kľudne aj priplatila za tú výmenu, mám izbu v nerekonštruovanej časti átriákov, na to som ešte žiadne dobré reči nepočula
ono na to sa asi ani nič dobré počuť nedá (priamo vnútri som bola len nejak 2x, našťastie ani raz nie v celkom triezvom stave a aj tak si pamätám, že som bola zhrozená )
ako možno keby som chalan (nič proti nim samozreme , tak to tak neprežívam, ale takto asi ozaj nie ..
no nedajú, ale tak ešte vždy ho potom môžeš nechať (keď zistíš, že sa ti tam nepáči)
ale tak podľa mňa je družba ok, možno tak ešte zrekonštruované manželáky, to je dosť luxus ale proste je tam kľud, žiadna špina, žiadne hlodavce, žiaden veľký bordel, nábytok sa tiež nerozpadá, okná sú dakde povymieňané .. + ja dosť oceňujem, že hneď dole sú električky a busy, čím odpadá cestovanie nechutne preplnenými autobusmi z mlynskej (teda ak máš školu v meste)
@sibell810 kablovy net na D2 je po stvrte poschodie,wifi oficialne neexistuje, druzba.blava.net ide len na jednej strane izieb aj to absolutne priserne, musis pomaly hodinu natacat ntbk, aby si mala co i len jednu palicku a ide to jak v lete na saniach....
no co, druzba si pekne ubytovanie vynahradza absenciou netu, aby nam nebolo az prilis fajn
ale dole vo vestibule mas klasicky eduroam, a ten ficiiiiiii...
@sibell810 no bud mobilny net, alebo sa tahaju kable my sme tak mali asi jeden semester, ze chalani zo 4 poschodia nam vyclenili jednu pripojku, potiahli sme kabel cez okno, zapichli do wifiny co sme si kupili na bunku a bolo...ale to sa da max. na 5.,6 poschodie, lebo inak tie kable dost vidno...alebo potom bocne izby, kde si kabel potiahnes po boku...to su strategie, co?
ale nie kazdy je ochotny ti dat pripojku, oni si za to samozrejme platia a svojho casu na 4tom poschodi byvali erazmaci, cize to bol des s nimi dohadovat...najlepsie je mat svoj vlastny, my sme tieto wi-fi veci zrusili po semestri, lebo to bolo viac opletaciek ako netu...
a ten zosilovac neviem na akom principe funguje...ale predpokladam ze to tiez musis niekam zapojit
@ayreen mate tam tie praktiky no asi najlepšie mať ten vlastny a ten zosilnovač to ešte ani ja neviem an akom principe to pracuje ale otec to použiva tak sa ho opytam na to
@nela55 družba je ževraj ok len foto nikde sa neda zohnať....net=katastrofa a jedalne tiež
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
čo ja viem, tak ono sa to zvykne robiť tak, že si zoberieš tú izbu čo ti pridelili (tj. že za ňu normálne zaplatíš) a potom už len hľadáš niekoho kto s tebou vymení (akože obaja prídete spolu na ubytovacie, on sa odhlási a ty sa zahlásiš, a potom to už fičí normálne)
+ alebo sa tváriť, že tú izbu nechceš a potom už asi len nejako osobne ich chodiť na to ubytovacie (k jednotlivým intrákom) otravovať (ono všetci sa najprv budú tváriť, že nič voľné nie je, ale tak ešte napr. v novembri boli aj voľné miesta)
+ kukať (na stránkach školy kde sú diskusie/bárde) kto kde "predá" izbu (funguje ako v prvom prípade akurát si väčšinou pýtajú nejakú sumu za "sprostredkovanie" izby .. akože ten dotyčný, čo izbu oficiálne dostal)
@matii to ma inak tiež zaujima ta vymena.....dufam že to pojde menimalne tak lahko ako to tu opisujete...
ono na to sa asi ani nič dobré počuť nedá (priamo vnútri som bola len nejak 2x, našťastie ani raz nie v celkom triezvom stave a aj tak si pamätám, že som bola zhrozená )
ako možno keby som chalan (nič proti nim samozreme , tak to tak neprežívam, ale takto asi ozaj nie ..
no nedajú, ale tak ešte vždy ho potom môžeš nechať (keď zistíš, že sa ti tam nepáči)
ale tak podľa mňa je družba ok, možno tak ešte zrekonštruované manželáky, to je dosť luxus ale proste je tam kľud, žiadna špina, žiadne hlodavce, žiaden veľký bordel, nábytok sa tiež nerozpadá, okná sú dakde povymieňané .. + ja dosť oceňujem, že hneď dole sú električky a busy, čím odpadá cestovanie nechutne preplnenými autobusmi z mlynskej (teda ak máš školu v meste)
no co, druzba si pekne ubytovanie vynahradza absenciou netu, aby nam nebolo az prilis fajn
ale dole vo vestibule mas klasicky eduroam, a ten ficiiiiiii...
ale nie kazdy je ochotny ti dat pripojku, oni si za to samozrejme platia a svojho casu na 4tom poschodi byvali erazmaci, cize to bol des s nimi dohadovat...najlepsie je mat svoj vlastny, my sme tieto wi-fi veci zrusili po semestri, lebo to bolo viac opletaciek ako netu...
a ten zosilovac neviem na akom principe funguje...ale predpokladam ze to tiez musis niekam zapojit
@nela55 družba je ževraj ok len foto nikde sa neda zohnať....net=katastrofa a jedalne tiež