neverim, ze najznamejsia Shakespearova kniha nie je vo vasej kniznici..ale v skratke...Polonius zavrazdil stareho Hamleta, jeho syn, Hamlet, sa stretne s jeho duchom a hra sa (alebo je ozaj taky) na jebnuteho, z toho ako hra sialeneho, zblazni aj dcru Poloniovho pobocnika dcery (uz neviem ako sa vola) a ta sa utopi. Hamleta poslu s dvomi posukmi do Anglicka s listom, aby ho ang. kral popravil. Hmalet si ale dopis precita a vrati sa do Danska. Tam ho cka suboj s Poloniovho pobocnika synom, jeho dobrym priatelom. Jeden z mecov je otraveny, rovnako ako vino. Z toho sa napije Hamletova matka a zdechne. Hamlet zdechne, setci zdechnu, ostane len jeho priatel, ktory ma ten pribeh rozpovedat...
No nato, ze som najebany jak rit, si z toho este celkom dost pamatam, nie?
@Stenatko mám na pláne si to prečítať tieto prázdniny ak stihnem,ale ak je to tvoja láska môžeš,určite mi to pomôže,ako sa poznám ja sa do takéhoto ťažko dokopem
@Cerwik tak, ale knižnica na dedine čo je otvorená raz za čas na pol hodinu,tak to by bolo asi veľa ... hah ale ďakujem za stručný obsah.. ako to vyzerá tak hej
@gabushka a vôbec, Hamlet sa tvári ako blázon, lebo duch jeho otca mu poviem, že ho Polonius zavraždil...no...a dúfam, sakra, dúfam, že som si tie mená nepomýlil...lebo to by bola hanba, keby študent divadelnej vedy nevedel, kto kde a ako
@gabushka Claudius, nie Polonius...a Laertes je Poloniov syn..jasné...asi som veľmo nepomohol..boa idem spať...slopať nadmerne veľa alkoholu 4x do týždňa mi nerobí dobre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
No nato, ze som najebany jak rit, si z toho este celkom dost pamatam, nie?
@Stenatko mám na pláne si to prečítať tieto prázdniny ak stihnem,ale ak je to tvoja láska môžeš,určite mi to pomôže,ako sa poznám ja sa do takéhoto ťažko dokopem
shefka91@azet.sk
zuzanap21@gmail.com