@notme no, mne sa to uz bohuzial neda zastavit a kedze sa to da po mesiaci zrusit tak to vyskusam. Inak môže vedieť prečo nie? Všade som čitala, že to nie je zlé
lebo to je ten najotravnejsi operacny system na svete. niektore jeho vychytavky, ktorych jediny ucel je zneprijemnovanie mojho zivota, sa napriek akejkolvek snahe nedaju zmazat. windows update je kapitola sama o sebe. bud to sa pocitac len tak restartuje a updatuje (mas rozrobenu pracu a vypnute aktualizacie? mam pici), alebo zacne blbnut, cize ho musis restartovat manualne a...hadaj co....on zacne instalovat aktualizacie. dalsia vec, je neskutocne pomaly. clovek by cakal, ze intel i7, 16gb ram a ssd prinesu vyrazny rozdiel oproti mojmu staremu ntb, ktory mal 4gb ramky, 5200rpm hdd a intel i3. nestalo sa. asi mesiac fungoval tak, ze som si nestihol ist navarit obed kym sa spustil eclipse (ale zato polku epizody breaking bad som stihol stale), no potom sa to opat vratilo do starych kolaji. je uplne jedno, aky ma clovek hardware, co sa tyka rychlosti fungovania systemu, windows si drzi pevne standardy uz od roku 1995.
este to s nim vydrzim poslednych par tyzdnov kym pride nova generacia macbookov a zbohom, uz nikdy viac.
kľudne aj menej...u mňa to bolo pod hodinu...a som spokojný, len som si musel naištalovať ešte classic shell, lebo tie dlaždice, či čo to je v štartku ma pekne vytáčali...
@ligtdevil podla nazoru @5 by som sa vobec nerozhodoval
@Notme neviem ci si vazne taky neschopny alebo len zaujaty absolutne ma tu nic neotravuje. okrem notifikacii. tie si sam mozem nastavit ktore a ako ma mozu otravovat. alebo zapnem obdobie kludu a nevyskoci vobec nic. aktualizacie sa nedaju vypnut. jedine ze by si mal enterprise ediciu co pochybujem ze mas...vzdy ked chce restart koli aktualizaciam tak ma upozorni v notifikacnom centre. nikdy sa nerestartne sam. neblbne, nemrzne. nemam s nim ziadne problemy...
co sa tyka hw. rozdiel tam je a to obrovsky. na i7, 16gb ram a ssd mi nabehol win skor nez nabehol obraz na monitore. na i5, 4gb ram a 7200rpm sata2 disku nabiehal tak 30 sekund. btw 5200rpm disky nejsu takze mas asi napicu ssd...
@kosmiklove tak si ho pokojne nechaj, co ti na to mam povedat. cim viac pouzivam ntb ako pracovny nastroj, tym viac mi win vadi. poznam x ludi, ktori mali s windowsom presne tieto problemy a odkedy maju jablko, nic z toho riesit nemusia. ja som zakaznik, ja tu niesom od toho, aby som sa pocitacu o nieco doprosoval. radsej dam teraz dva litre za macbook a budem mat 5 rokov svaty pokoj, nez sa kazde 3 mesiace zatazovat s tym, ze sa windowsu nieco znepacilo.
@kosmiklove pravdu povediac, klucove pre mna je, ze ten mac budem mat prakticky zadarmo. mam zakazku na ios appku. robit to na windowsovom pocitaci je bolest. zacal som, zistil som, ze to nepojde a pustil som to. ale typek si nechal zrobit ponuky u profikov, zistil, ze za menej ako dvojnasobok mojej ceny mu to nikto nespravi, a tak sa na mna znova obratil moznosti mam dve - nechat to plavat a nemat nic, alebo si kupit mac, za dva tyzdne spravit appku a na otocku mat mac zaplateny. to ani nieje rozhodnutie. to by som bral bez ohladu na to, ci mam windows rad alebo nie.
@notme No praveze mne pride Win 10 ako prva verzia Windowsu, ktoru by mi nevadilo pouzivat ako hlavny operacny system. Momentalne som OS X uzivatel a Win 10 mam spusteny virtualne cez Parallels a oba systemy (OS X 10.11 a Win 10) vykazuju prakticky nulovu mieru bugovosti a otravnosti a za tychto okolnosti si v buducnosti zrejme zaobstaram nejaky PC namiesto iMacu/Macu Pro, pretoze operacny system budem povazovat pre negrafikov/newebovych dizajnerov/nefotogafov/nehudobnikov rovnako dobre vyladeny a nastaveny, lenze PC bude mat lepsiu konfigurovatelovnst/upgradovatelnost/cenovu dostupnost high-end hardwaru.
@alpynus ved ak potrebujes upgradovat hw a zaroven patris k tym stastlivcom, ktorym win funguje, tak nemas o com. ale ako vravim, mna sa ten system snazi vytocit vzdy ked zapnem ntb. hw mi je ukradnuty (po pravde by mi nevadilo kupit si 13" co sa tyka hw, ale 15" je proste velky 15" a ja som slepy ). ja chcem taky operacny system, pri ktorom si ani nebudem uvedomovat, ze mam nejaky operacny system. z tohoto hladiska mi sice do velkej miery vyhovoval linux, ale na druhej strane, linux je linux. ked s tym clovek nevie, tak to prinesie viac skody nez uzitku. vzhladom na tieto okolnosti by som povedal, ze mi nic ine ako os x neostava. nehovoriac o tom, ze drviva vacsina programatorov v smere, ktorym sa aj ja chcem uberat, ma jablko tiez. asi vedia preco.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
este to s nim vydrzim poslednych par tyzdnov kym pride nova generacia macbookov a zbohom, uz nikdy viac.
@Notme neviem ci si vazne taky neschopny alebo len zaujaty absolutne ma tu nic neotravuje. okrem notifikacii. tie si sam mozem nastavit ktore a ako ma mozu otravovat. alebo zapnem obdobie kludu a nevyskoci vobec nic. aktualizacie sa nedaju vypnut. jedine ze by si mal enterprise ediciu co pochybujem ze mas...vzdy ked chce restart koli aktualizaciam tak ma upozorni v notifikacnom centre. nikdy sa nerestartne sam. neblbne, nemrzne. nemam s nim ziadne problemy...
co sa tyka hw. rozdiel tam je a to obrovsky. na i7, 16gb ram a ssd mi nabehol win skor nez nabehol obraz na monitore. na i5, 4gb ram a 7200rpm sata2 disku nabiehal tak 30 sekund. btw 5200rpm disky nejsu takze mas asi napicu ssd...