Ahojte, mám menší problém, lebo mám netbook s Win 7 Starter, mám ho už nejaký čas ale strašne je spomalený, zasekne mi ho aj na pár minút, o aplikáciách ani nehovorím. Kamarát má Windows 8, ktorý by mi mohol nainštalovať, len som si nie istá, či to bude
určite nebude problém, je aj programik ( » windows.microsoft.com/sk-sk/windows/h... ), ktorý ti povie, čo všetko ti s win8 pojde a čo ne... ale to ti netreba, určite sa ti nič nepokazí. Len v tvojom prípade by stačilo preinštalovať tvoj win7, ale už keď máš tu možnosť, tak aj ja som za w8, určite sa mi viac páči.
@kosmiklove som to chcel vysvetliť, ale nemal som čas
Myslel som tým, že netbook je príliš zbytočný, lebo by som na ňom strpel len internet. Ale na net použijem mobil a mám o jeden neporiadok menej. Takisto mi netreba tablet, lebo to isté dokáže aj mobil a čo už nie, tak zrobím na notebooku. Mám 2 veci na všetko, lebo mobil musí mať každý a na robotu má skoro každý notebook alebo desktop. ostatné veci sú už navyše
@77hanes77 to co si napisal za blbost? win8 sa da normalne vypnut..a teraz nevravim ze je rychlejsie len zapnutie a vypnutie ale celkovo ten system nema aero a je omnoho rychlejsi a ma mensie naroky...
@kosmiklove To nie je blbosť, to je fakt ... Vypínanie Windows 8 funguje ako hibernácia ... čiže uloží všetko nastavenie a spustené programy a vypne sa
@77hanes77 to mozno ano ale fakt je aj ten ze win8 je rychlejsi ako win7 a o tom sa tu bavime...a na netbooku to citit ze to ide o cosi lepsie naozaj je...sam som to skusal
1) @2 asi to nebudú atómy (tak sa volajú častice) ale atom-y a určite nie sú slabé (samozrejme že drvivá väčšina je) pretože sa vyrábajú aj tuším dvojjadrá (nemal som ešte s nimi tú česť no myslím že v spojení s hyperthreading-om to dvojjadro môže byť super)
2) @1 win8 je myslím len od určitého rozlíšenia plne funkčný (teda natívne win8 aplikácie nejdú na menších) a keďže štatisticky väčšina netbookov má 1024x600 tak nebude úplne funkčný(samozrejme bude funkčný minimálne tak ako win7)
3) a drobná rada pre zakladateľa fóra - keďže máš netbook nikdy z toho veľa nedostaneš ale ja osobne používam na mojom netbooku (teda ten veľmi často nezapínam) linux a som s tým maximálne spokojný. Ale keďže (ako predpokladám) nie si až tak počítačovo založená ostaň pri windowse.
@16 a ešte by som dodal že som chvíľu mal win8 a nevedel som sa v tom absolútne vyznať.. ževraj "intuitívne ovládané" Metro... A to s počítačmi robím už pár rokov ale s takýmto os GUI som sa dlho nestretol aj keď ešte sa mi nepáčilo Xfce (ale nie až tak veľmi ako Metro a to Xfce je aspoň rýchle)...
stiahla som si windows 7 ultimate, tak neviem čo mám robiť, keďže aj ten mi sťahovalo celú noc... no to je problém s tým rozlíšením, že mám 1024x600 a požiadavka je vyššie rozlíšenie... Kamarát má aj win8, len sa bojím že mi to kvôli tomu rozlíšeniu nepôjde...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@77hanes77 @filipkoo preinstalovat alebo povypinat programy nepomoze...tak ci tak je ten win7 na netbooku vyrazne pomalsi
Myslel som tým, že netbook je príliš zbytočný, lebo by som na ňom strpel len internet. Ale na net použijem mobil a mám o jeden neporiadok menej. Takisto mi netreba tablet, lebo to isté dokáže aj mobil a čo už nie, tak zrobím na notebooku. Mám 2 veci na všetko, lebo mobil musí mať každý a na robotu má skoro každý notebook alebo desktop. ostatné veci sú už navyše
1) @2 asi to nebudú atómy (tak sa volajú častice) ale atom-y a určite nie sú slabé (samozrejme že drvivá väčšina je) pretože sa vyrábajú aj tuším dvojjadrá (nemal som ešte s nimi tú česť no myslím že v spojení s hyperthreading-om to dvojjadro môže byť super)
2) @1 win8 je myslím len od určitého rozlíšenia plne funkčný (teda natívne win8 aplikácie nejdú na menších) a keďže štatisticky väčšina netbookov má 1024x600 tak nebude úplne funkčný(samozrejme bude funkčný minimálne tak ako win7)
3) a drobná rada pre zakladateľa fóra - keďže máš netbook nikdy z toho veľa nedostaneš ale ja osobne používam na mojom netbooku (teda ten veľmi často nezapínam) linux a som s tým maximálne spokojný. Ale keďže (ako predpokladám) nie si až tak počítačovo založená ostaň pri windowse.
@77hanes77 toho som si vedomá, aj som si robila test na nb a to rozlíšenie mi tam vyhodilo..