Zaujímalo by ma, akým spôsobom, ten týpek z filmu vlk z wollstreet, zarábal peniaze. Myslím ten úplny začiatok, čo predaval tie veci za pár centov ľuďom v tej šmejdnej firme.
Ako to funguje? Akože Jak na tom zarobil? On kúpil akcie po 1 cent a predal ich
Tiez som vobec nepochopil princip. Oni predsa dostavali z tych akcii 50% proviziu ale ked to investovali do srackovej firmy tak nechapem ako sa im to mohlo vratit v takych peniazoch.
@n0win0u ja rozumiem ze oni neinvestovali nic. Ale prehovorili nejakeho cloveka aby kupil napr za 10 litrov akcie nejakej dementnej firmy. To chces povedat ze poplatok za sprostredkovanie kupi tych akcii bol 5 litrov? Bol som v tom ze z nasledneho zisku tych 10 litrov dostali 50% ale kedze investovali do sraciek tak 0*50% je furt 0.
rozumies, ze neinvestovali nic ale v poslednej vete to cele odjebes tym, ze zase investovali O__O
mam furik dreva, ak mi najdes kupcu na ten furik dreva, tak ti 50% z toho za kolko to predas, dam. toto robili oni, proste hladali kupcu, vyvolavali barskomu, mali v pici, ze su to srackove firmy/vyrobky/whatever, cim drahsie predali tym viac penazi mali. kapis ?
Prva bola ci to je ten system co si teraz opisal ze za sprostredkovanie predaja dostanes polovicu.
Druha bola ina moznost ze za sprostredkovanie predaja nedostanes nic ale nasledny zarobok (nie teba) ale cloveka ktoreho si presvedcil dostanes 50% z toho co ON zarobil.
@n0win0u preco? sak poradis danemu cloveku firmu do ktrej ma investovat a preto ze si to nasiel tak si vezmes podiel zo zisku. bez teba by nevedel ze do toho investovat ma preto sa nehybe na tom trhu. samozrejme ze 50% je v tom pripade prehnane ale nejake rozumne percento.
@dconan a kedy sa v tom nejakom timeline rozhodne, ze teda ok uz som asi zarobil dost, tak mu dam nejaky zisk teda ? alebo kolko sa caka, kym ma ta firma zisk ?
to je jednoduche, on si nechal 5tisic z tych 10 a akcie kupil za zvysnych 5. na priklade to asi najlepsie pochopis, mas 10 korun a jeden pomaranc stoji korunu, cize si mozes kupit 10 pomarancov a to co robil ten wolf je ze sprostredkoval predaj pomarancov ale zobral za to 5 korun to znamena ze za 10 korun sprostredkoval 5 pomarancov. myslim ze je to jednoducho pochopitelne a to ze tie pomarance co predaval wolf boli hnile to uz je sracka tych plebejcov co to kupovali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
oni boli sprostredkovatelia predaja akcii od vlastnika akcii ku kupcovi tych akcii a za toto dostali 50% proviziu.
rozumies, ze neinvestovali nic ale v poslednej vete to cele odjebes tym, ze zase investovali O__O
mam furik dreva, ak mi najdes kupcu na ten furik dreva, tak ti 50% z toho za kolko to predas, dam. toto robili oni, proste hladali kupcu, vyvolavali barskomu, mali v pici, ze su to srackove firmy/vyrobky/whatever, cim drahsie predali tym viac penazi mali. kapis ?
Prva bola ci to je ten system co si teraz opisal ze za sprostredkovanie predaja dostanes polovicu.
Druha bola ina moznost ze za sprostredkovanie predaja nedostanes nic ale nasledny zarobok (nie teba) ale cloveka ktoreho si presvedcil dostanes 50% z toho co ON zarobil.