Ahojte snazim sa spravit internetovu stranku cez Xampp ale stale to bezi iba na localhost. ked to chcem najst v inom pc tak mi stranku podla ip adresi nenajde. mam spravit nieco s portom 80. Neviete mi niekto podarit ako tu stranku dat do public?
To zavisi od tvojej siete. Budes musiet minimalne nastavit firewall aby akceptoval prichadzajuce pripojenia na tcp porte 80 na masine na ktorej bezi web server. A ak si za routerom, tak budes musiet na routeri nastavit port forwarding na 80 na tuto masinu.
Na routery som nastavil asi ten port. som v tom novacik tak sa velmi nevyznam. spravil som tak. a ten firewall nastavim ako? normalne v nastaveniach firewallu?
@tommyhot cez hamachi mi to vsetko pekne ide ale ked to chcem spravit bez hamachi tak som v tom uplne strateny. precital som asi milion clankov no neviem sa pohnut
@sidious No ja som si nainstaloval xampp. Vytvoril som si webovu stranku ktoru mam ulozenu v Xampp/htdocs/ a chcem to spustit na svojom pc. je to vlastne stranka na ktorej si mozes vytvorit hraca na moj open tibia server, ktory mam ulozeny tak isto v pc. na stranke vlastne mozes vytvorit account ktory sa ulozi do databazi mojho open tibia servera a potom si mozes zahrat hru ktoru hostujem. problem je taky ze ked nainstalujem hamachi tak vsetci ktory sa pripoja na moju hamachi siet tak pekne mozu vytvarat ucty a hrat hru akurat ze by som to chcel hodit do online aby ludia to mohli hrat bez hamachi siete proste ze si vytvoria account na » mojaip/.... A ja chcem aby bola » mojaip verejna. teraz mi to funguje iba na localhoste. mozem hrat iba ja a ludia ktory su v sieti
@sidious prepac pisem ako blbec. Cez hamachi to vsetko funguje a ludia mozu hrat akurat ze to je zbytocne komplikovane a odradza to ludi od hrania ked musia stahovat hamachi> pripajat sa na VPN a az tak si mozu pozriet moj obsah webovej stranky a zahrat hru. ja som si o tom nieco cital a k tomu aby mohli ludia vytvarat ucty a hrat moj server bez hamachi musim (odblokovat alebo otvorit neviem ako sa to spravne hovori) ten port 80 aby stranka bola online. tak isto musim este pootvarat porty 7171 a 7172 na hranie a presne ked uz sme pri tych portoch tak sa nejak stracam v tom
stale ked idem dat odblokovat ten port 80 tak mi vyskoci toto : akceptuje mi to iba vtedy ked napisem namiesto 80 do external nejake ine cislo napriklad 8080 ale tak ci tak to neide potom
@derimax3 chod pravdepodobne do system tools a nastav si, ze administracia routru bude bezat napriklad na porte 8888 (potom budes k routru pristupovat napriklad takto: » 192.168.0.1:8888)
A port forwarding si nastav obidva porty 80 ak aj XAMPP bezi na 80.
Pripadne ak nechas service port web serveru 8080, ale webserver ti pocuva na 80, tak k webu pristupis cez » ip.adresa.tvojho.server:8080 (a router to bude presmerovavat na lokalnu masinu na port 80).
0
@derimax3 hento je bud IP tvojej siete a teda port forwarding by mal fungovat. Alebo to je IP adresa tvojho providera a ty mas teda neverejnu IP a bez toho aby si poziadal providera nech ti nastavi port forwarding na jeho strane (zabudni, ak to zrovna nie je tvoj kamos) server nespristupnis zvonka.
Este je mozne, ze mas sice verejnu IP, ale provider blokuje port 80 aby si mu nezasieral upload.
Najlepsie bude ak si rozbehas amazon AWS, ktory je na prvy rok zadarmo » aws.amazon.com/free/...
Bezat web server doma nedava zmysel aj tak.
@tommyhot hej no to viem ze je to blbost. Ja sa chcem hlavne naucit ako sa to robi, server je aj tak v takom stave ze je pre ludi pomali nehratelny lebo tam treba este spravit mapu a vsetko zaskryptovat. akurat ze som chcel uz mat v hlave pokoj ze to viem spravit a uz len by som si to pekne poskryptoval pomapoval a ptm uz by som si to len pekne spustil idem pozriet ten amazon co to je
@tommyhot mozno som prisiel nato preco to nejde. Asi mam dynamicku IP adresu. pretoze predtym som mal 192.168.2.102 a teraz ked som vypol a zapol nb tak to uz je 192.168.2.103 a tak isto stranka uz mi nefunguje pod » 192.168.2.102/... ale funguje iba pod » 192.168.2.103/....
@derimax3 to je dynamicka IP v ramci tvojej lokalnej siete, teda co ti prideli router. Ak ta to velmi sere, tak si nastav v routri staticku IPcku podla MAC adresy. To ale stale nerisi tvoj problem s port forwardingom.
@tommyhot tak az teraz po pol roku som sa znovu k tomu vratil a pochopil som konecne co mi hovoris ze nemam verejnu ip a ze tamto je ip providera. teraz som si pozeral jeho cennik a na vissich programoch ponuka sluzbu "moznost pevnej verejnej ip" a myslim si ze prave toto riesi moj problem . dakujem za pomoc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A port forwarding si nastav obidva porty 80 ak aj XAMPP bezi na 80.
0
Este je mozne, ze mas sice verejnu IP, ale provider blokuje port 80 aby si mu nezasieral upload.
Najlepsie bude ak si rozbehas amazon AWS, ktory je na prvy rok zadarmo » aws.amazon.com/free/...
Bezat web server doma nedava zmysel aj tak.