Hovorí sa, že láska, ktorej predchádza dlhoročné priateľstvo ma také iné čaro.My o sebe vieme všetko, naše aféry vzťahy atď a zrazu sme náš kamarátsky vzťah povýšili o niečo viac. A teraz je to divne sa na nho pozerať "inak". Mate s tým niekto skúsenosť?
Pre mňa bol vždy najlepší práve takýto vzťah z kamarátstva, aj keď tam boli veci z minulosti, ktoré by som najradšej nevedela no na vzťahu to nič nezmenilo
najprv to bolo asi pre nas oboch zvlastne,zacali sme sa vnimat v uplne inom svetle. bolo to nieco nove,ale zaroven aj zname...no citila som,ze je to spravne a bola som z toho pocitu stastna a to ja som bola predtym zastancom toho,ze z priatelstva nemoze byt laska...tak bud som sa mylila alebo sme neboli az taki dobri kamosi
Taký vzťah je najlepší... Lebo najprv človeka spoznáš... začnete si dôverovať... a potom logicky, chcete aj niečo viac keďže tomu človeku najviac dôverujete a máte ho najviac radi.
Povedal by som, že opačne je to problém. Aspoň pre mňa. Keď by to malo ísť zo vzťahu do kamarátstva. To je pre mňa nemožné.
podobne, je to naj +bude to aj tým, že ja som demisexuál (vraj nová sexuálna orientácia, kedysi sa tomu hovorilo zdravý rozum), že čím som s niekým dlhšie,tým ma čím viac a viac priťahuje, na začiatku mám neskutočnú trému
Tiež som teraz v podobnom vzťahu, ako začiatok bol ťažký pre nás...
Do toho to šlo rôzne kvôli zmene prostredia a pod, ale nakoniec je to ok by som povedal, aj keď sa veci nemali fajn časom, tak mám pocit, že to má pozitívne hodnoty
urcite je najlepsie z kamaratstva si myslim. Neni nahoda ze z takych vznikaju stabilne a dlhodobe vztahy. Prave tak by to logicky malo byt. Len v dnesnej povrchnej dobe prevlada trend ze bud vztah alebo navzdy friendzone.. Naopak tie co su zalozene len na vasni, tak ked vasen vyprcha sa to rychlo rozpadne.
Ja som v tomto asi divna, ale nedopadlo to dobre nikdy, ked o mna prejavil zaujem kamarat a zacali sme spolu chodit (ci uz slo o spoluziaka po 8 rokoch denneho kontaktu a blizkeho priatelstva na gympli alebo 6 rokov na VS). Z mojej strany to vzdy bolo viac racionalne, pretoze ak tam nebola ta pritazlivost od zaciatku, tak uz potom nikdy dodatocne nevznikla. V prvom pripade nam ostalo aspon to kamaratstvo, aj ked teraz uz vlaznejsie. V druhom absolutne nic a je mi to dost luto.
Na druhu stranu si myslim, ze je super, ked je moj partner sucasne mojim najlepsim kamaratom, co nastastie momentalne plati a som za to velmi vdacna. Len to u mna funguje iba v tej postupnosti, ze ma potencialny partner najprv musi zacat pritahovat ako muz, pretoze na to su o dost vyssie naroky nez na to, aby som si s niekym dobre rozumela. A to sa mi nezda, ze by som bola nejako extra easy-going, len som asi mala stastie na ludi (priatelov)
podobne ako píše väčšine, myslím si, že z kamarátstva do vzťahu je to tá lepšia cesta. ale verím, že niekomu to nemusí vyhovovať, asi záleží čo od vzťahu očakáva, neviem. no pre mňa to tie moje spĺňa: dôvera, poznanie, láska... To všetko prichádza aj tak až časom. Príťažlivosť je tiež dôležitá, ale nemyslím si, že sa človek musí hneď pri prvom stretku rozpustiť, aby bolo jasné, že ho niekto priťahuje, a u mňa platí, čo sa hovorí, že láska určuje, koho považujeme za krásneho
Uplne suhlasim s @burn
Bohuzial na zaciatku tohto roka som si tak odpalila jedno fakt vcelku dobre kamaratstvo a je mi to dodnes trosku luto, ze som tomu muzovi aj nechtiac ublizila, aj ze sme obviously stratili kontakt.
Ale uz sme obaja v novych vztahoch a ak je aj on stastny, tak to asi malo svoj vyznam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
najprv to bolo asi pre nas oboch zvlastne,zacali sme sa vnimat v uplne inom svetle. bolo to nieco nove,ale zaroven aj zname...no citila som,ze je to spravne a bola som z toho pocitu stastna a to ja som bola predtym zastancom toho,ze z priatelstva nemoze byt laska...tak bud som sa mylila alebo sme neboli az taki dobri kamosi
Povedal by som, že opačne je to problém. Aspoň pre mňa. Keď by to malo ísť zo vzťahu do kamarátstva. To je pre mňa nemožné.
Do toho to šlo rôzne kvôli zmene prostredia a pod, ale nakoniec je to ok by som povedal, aj keď sa veci nemali fajn časom, tak mám pocit, že to má pozitívne hodnoty
Na druhu stranu si myslim, ze je super, ked je moj partner sucasne mojim najlepsim kamaratom, co nastastie momentalne plati a som za to velmi vdacna. Len to u mna funguje iba v tej postupnosti, ze ma potencialny partner najprv musi zacat pritahovat ako muz, pretoze na to su o dost vyssie naroky nez na to, aby som si s niekym dobre rozumela. A to sa mi nezda, ze by som bola nejako extra easy-going, len som asi mala stastie na ludi (priatelov)
Bohuzial na zaciatku tohto roka som si tak odpalila jedno fakt vcelku dobre kamaratstvo a je mi to dodnes trosku luto, ze som tomu muzovi aj nechtiac ublizila, aj ze sme obviously stratili kontakt.
Ale uz sme obaja v novych vztahoch a ak je aj on stastny, tak to asi malo svoj vyznam