kazde mesto sa pohlo dopredu a kto hovori ze nie tak je blbec. Pozrite sa ako vyzerali slovenske mesta a namestia za komančov, boli šede, temne, rozpadnute, jednofarebne bol to jednym slovom bolševicky skanzen. Po pade rezimu sa slovenske mesta a namestia zmodernizovali, opravili a vydlaždili....ekonomika sa v nasej krajine rozvija pretoze vidim co sa tu deje, vzdy sa nieco nove postavi co je to plechovy hypermarket alebo tehlovy dom.
zaklikla som za rodne mesto. Ale aj to v ktorom zijem. Su tu 2 oblasti kde su sami moslimi a striela sa tam a mesto to vyhlasilo za rizikovu oblast kde ta mozu prehladat bez udania dovodu. Tak som smutko ze to neni dokonale
Rozvíja? To že sme lacná montovňa západu je rozvoj? A to že viaceré predtým fungujúce podniky sú schátrané budovy, kde sa akurát tak bezdomovci a hlodavci zgrupujú je tá krása? Akože hej, niektoré námestia sú krajšie, máme superhypermegagiga markety, kde je pestrejší sortiment ako kedysi,ale inak to ide všetko do kelu.
A rodne je len jedna velka kopa priemyselnych parkov a nakupnych centier a realne vyhliadky na dobry plat maju len prodnikatelia ale je tazko podnikat ked ludia nemaju za co nakupovat.
zaklikla som svoje rodne mesto, aj ked tam uz od minuleho roka nezijem a dufam ze ani zit nebudem, ale Bratislavu, kde momentalne som, este nepoznam, takze neviem povedat ako na Tom bola 5 rokov dozadu
@saywhaat slovo podnikatel v dnesnej dobe uz nic neznamena, to nieco znamenalo pred 20 rokmi. Poznam kopu podnikatelov ktori investovali a nic nezarobili a sli do krachu
@riddler za komančov sme potrebovali dlhoročne poradovniky na auta, a dnes Slovensko vyraba najviac aut na svete v prepocte na jedneho obyvatela. Zapad nas uči pokroku a modernizacii, ruske hovna nas len okupovali a nebyt zapadu tak boli by nas uplne znicili. Rus okrem vodky, matriošiek a kvasu nevie nic vyrobit. Rusi nikdy nepriniesli pokrok iba zaostalosť a tupotu. Bez zapadnych fabrik by sme žrali travu, zbijali palety, vyrabali žinčicu, oštiepok a do sveta vyvažali akurát tak hnoj. Slovenske produkty NULA! My slovaci ani nic vyrobit nevieme. Jedini slovania ktori nieco dokazali su češi a slovinci, ostatni zaostala tupota.......a prosim ta nedavaj za priklad komunisticke fabriky ktorých vyrobky boli dobre len pre komunisticky vychodny blok, na zapade o nas tovar nemali zaujem. Preto slovaci nakupovali v Tuzexe zapadny zahranicny tovar pretoze bol lepsi a kvalitnejsi. Niesi syn nejakého bolševickeho politruka??? Mam pocit ako keby to pisal nejaky stary komunista
partizánske čo je moje rodné mesto neskutocne napreduje pretože mame perfektného fuzkateho primátora čo sa stará a rad vypočuje občanov .. nemam naňho krivého slova
Cely svet ide do p... a moje mesto neexistuje lebo som na dedine ale to najblizsie podla mna sice "napreduje" ale velmi zlym smerom aj ked to vacsina ludi vidi opacne
@ady8854 velmi by si bol prekvapeny keby si vedel ze za čias Habsburgovcov na Slovensku boli len polia, luky a lesy, cesty neexistovali ziadne len polne, a o dialnici, alebo rychlostnych cestách si mohol len snivat
hmm.. tak stále sa niečo stavia, cesty a najmä električkové trate sa budujú a opravujú už vyše 3 rokov. je to svojím spôsobom napredovanie. no na druhej strane si už ani nepamätám časy, kedy bolo celé mesto prejazdné tak, ako má byť, bez obmedzení, bez zmien v doprave, bez obchádzok. cenné historické budovy chátrajú zatiaľ čo lacné plechové objekty rastú. pribúdajú autá, ale nemajú kde parkovať, ešte aj tie škandály s parkovným.. na mnohých sídliskách sa oplotili smetné koše, aby to zvýšilo úroveň a poriadok, no sú často tak plné, že nie je to smetie kam dávať. pokrok je prítomný všade, no spolu s ním prichádzajú nové a nové problémy, ktorých riešenia každý prenecháva na druhých.
no viac ako situácia mesta mi vadí skutočnosť, ako išli dolu vodou ľudia, ktorých som poznala..
no, a neviem či nedávne zastavanie veľkej zelenej plochy obklopenej obytnými zónami ďalším nákupným centrom v zdejšom meste možno považovať za napredovanie.
@melancholik do PE chodí veľa ľudí aj skrz tetovacie štúdio, robí tam kamarát, ktorý má strašne veľa kvalitnej tvorby a cestujú ľudia kvôli nemu aj zo zahraničia. Primátora neviem akého máte, ale aj v TO by sa zišla zmena.
@usarmy O_o Hej lebo Nemecko malo napríklad v roku 1880 diaľnice a rýchlostné cesty, wow, trochu moc veľký obdiv k západu. Pozeraj sa na vec objektívne.
zaklikol som svoje rodne mesto, ktore od roku 2006 išlo rapidne hore. zmena primatora mestu prospelo. len škoda, že v poslednom obdobi je to kauza za kauzou.. jakeby zo smeru bol primator,,
v terajšom mojom novom meste očakavam, že sa začnu diať nejake veci a že mesto niečo so sebou urobi, lebo je to zla vyizitka pre turistov..
Mesto z ktorého pochádzam, teda Bratislava sa za posledných 10-15 rokov fakt posunulo. Pred 10-15 rokmi čo si pamätám mi neprišla nejak atraktívna, lákavá, hoc som ju vždy mal rád, ale vďaka výstavbe, obnove verejných miest, MHD apod. sa to dosť zlepšilo. Smutné je len to, že rozvoju mesta chýba (najmä dopravná) koncepcia a nikto ho efektívne nereguluje a tak si developeri robia čo chcú. Ale áno, Bratislava sa mení výrazne a v mojich očiach väčšinou k lepšiemu, napriek mnohým pochybeniam a zbúraným či zničeným budovám.
Dedina v ktorej žijem sa síce mení, ale všetko lepšie ako hovno, ktoré tu bolo pred 10 rokmi, takže to nieje až taký úspech, zvlášť keď viem, aká privatizácia dediny a verejného majetku sa tu robí, ako si tu istí verejný funkcionári popri riadení obce robia biznis s obecnými pozemkami a majetkami...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
no viac ako situácia mesta mi vadí skutočnosť, ako išli dolu vodou ľudia, ktorých som poznala..
v terajšom mojom novom meste očakavam, že sa začnu diať nejake veci a že mesto niečo so sebou urobi, lebo je to zla vyizitka pre turistov..
Ešte pred pár rokmi by som povedala, že v ňom vymreli dinosauri.
Ale nejaký pokrok tam predsa len je
Dedina v ktorej žijem sa síce mení, ale všetko lepšie ako hovno, ktoré tu bolo pred 10 rokmi, takže to nieje až taký úspech, zvlášť keď viem, aká privatizácia dediny a verejného majetku sa tu robí, ako si tu istí verejný funkcionári popri riadení obce robia biznis s obecnými pozemkami a majetkami...