Zachráňte psa pred zahrdúsením vlastnou majiteľkou
Mám veľký 30 kilový problém
Ide o môjho nevychovaného psa (je ešte šteňa). Netuším, čo mám s ním robiť, je maximálne tvrdohlavý, ale hlavným problémom je to, že pri venčení ma ťahá ako handrovú bábiku. Skúšala som už aj ten špeciálny obojok s ´hrotíkm
hah, ked si hovorila, ze ta taha-taky isty problem mame aj my s psikom, 30 kilova retrieverica, a to je zanedbany alebo podceneny vycvik. Ako sa hovori, stareho psa novym kuskom nenaucis, a ak je starsi ako 2-3 roky, uz je naozaj neskoro Skrtiaci obojok je vraj ucinny, ale tam zas trpi majitel a vyskusaj 10-15m dlhe voditko, jednoducho pes si pobeha, co potrebuje, citi a stale ho mas uviazaneho, len ma viac volnosti. Tym vodidlom som nemyslela navijacie umelohmotne, ale dlhe v jednom kuse 10 metrov
a postroj miesto voditka?
inak pes sa da ucit na voditko uplne odmalicka, len to netreba zanedbat (nie zeby nasa psica netahala ale sestra je na nu prisna, takze si vie davat bacha ked treba)
jo a 10m voditko mame tiez a je to fajn je nad nou kontrola a zaroven si pobeha
a na zaver, viem ze sa to nesmie, pokojne ma zmazte, ale skus sa prihlasit na dogforum (adresu si nepamatam ale vygooglis), tam je plno skusenych majitelov psov, poradia ti
Postroj máme, ale nosili sme ho len keď bol malý.
A ja som na neho tiež dosť prísna, teda snažím sa. Lenže som neskutočne ´cintľavá´ a keď ma potiahne 30kilov, kt. do toho dá všetko ..
Volakedy mám pocit, že mi to robí naschvál.
Nemyslím si že 10 metrové vodítko je dobrý nápad pretože keď sa potiahne na tom, tak ho neudrží.
Venčila som susedovi psa, brodo doga. To je trošku iná váhová kategória ako labrador, majú cez 60 kíl. Vyzerá takto
A detail na jeho krk
Najprv som mu kúpila to dlhé vodítko...bolo to v pohode keď som chcela tak som ho skrátila keď nie tak mal voľno. Lenže potom prebehla po druhej strane mačka...a keby so mnou zrovna nebol frajer tak som na zemi...
Celé leto som nad tým psom strávila. Najlepšie bolo keď zistil že sa môže vyvliecť z obojku...to bolo zábavy...Za celé dva mesiace tri vodítka v riti, čo roztrhol karabinu, reťazový obojok tiež...a to si predstavte tie pohľady keď sa vám utrhne z vodítka bordo doga bez náhubku to nebol pes na ktorého keď som zavolala tak pribehol mal to ťažko v paži
A verte tomu alebo ne... po lete už chodí perfektne. Síce to neni dokonale poslušný pes ale dá sa
Keď ho to chceš naučiť tak to nerob niekde kde ho budú rozptylovať psy, mačky, debilné deti a podobne. Najlepšie nejaké pole alebo čo...proste kde ho nemá čo zaujímať... ja som ho to učila tak že som ho mala na krátko,nedržala som ho za vodítko ale za obojok, proste musel ísť stále pri nohe a dostával povel...vždy keď sa začal ťahať, tak som zastavila, nechala ho sadnúť a zmenila smer. A tak to išlo stále dokola a vždy ho to prestalo baviť tak sa neťahal...aspoň chvíľu a jasné že musel dostať pochvalu. Keďže psa baví že ťa ťahá tak neni dobré že ho ťaháš naspäť lebo v tom vidí len výzvu. Proste keď sa začne ťahať na jeden smer musíš ho zobrať na iný... Ale priprav sa že to budú veľmi zodreté ruky
ja som mavala ten isty problem ked som vencievala staforda (velkee hovado) pak ho dali vycvicit odbornikom a uz je klud kup si skrtiitko s takymi ostnacmi, ale nie uplne, aby sa mu neublizil .. a neboj sa, nie je to ublizovanie zvieratam on sa nauci, ze nema ťahať a pak ho cvic.. na nete su rozne triky, ale v ziadnom pripade ho staale nebi. ak nieco dobre spravi pochvaal h daj maskrtku.. to je ešte štena, ani ty si nebol ahned vychovanaa od mala trosku strpenia..
musíš si sama získať rešpekt ja by som ho na chvíľku priviazala o strom a akože ho ignorovala neviem či by to zabralo to je len teoretická úvaha ale zvieratám zvykne vadiť ak ich pán ignoruje
8 mesačné šteňa je malé na výcvik??? Dobrá somarina. Už je podľa mňa aj trocha neskoro na výcvik, už má svoju hlavu a hlavne labrador. Musíš si získať rešpekt,musíš mu ukázať kto je vodcom svorky lebo chúďa malé si myslí že on
ja som mavala tiez ten problem, ale vybudovala som si u svojho "drobceka"(mam nemecku dogu 3,5rocnu) respekt a tiez ma nadovsetko miluje a pocuva ma. chodila som s nou aj na cvicak. skus hlavne ten cvicak. a to, ze je este maly je blbost, ved ma 8 mesiacov a stenata sa cvicia od 3-4 mesiacov. a mimochodom aj teraz mame mladu sucku 7 mesacnu, ale s nou to nie je az tak tazke, lebo ona odpozerava od tej starsej sucky.
tak ti prajem vela stastia a hlavne nervov tie potrebujes najviac mam odskusane
@Tysha no tak trebalo by ho nejak vycvicit...ak si na to netrufas tak by si mala zajst za kynologom...a co to mas vlastne za plemeno??? @tenario ten bol dobry
@vlcica1989
No u nás je jeden, čo cvičí psov a povedal, že je ešte malý. U neho sa začína s výcvikom u hentakých psov od jedného roka. Tiež som už chodila na taký provizórny výcvik, ale aj tam cvičili len podstatne staršie psi a my sme sa tam v podstate len ´pozerali´.
@tysha neboj, on ma dost rozumu na to, aby sa nezadusil a to, ze sa nebude dat vycicit aj ked uz ma viac rokov nie je pravda, nas pes, bigl, zacas s agiliti v 5, dostali sme ho, skor zachranili, ked mal 4 a teraz je taky zlaty a zacina aj pocuvat, do teraz bol zanedbavany
Možno je to tým, že predsa je to väčší pes, možno že má aj poľovníckych predkov, tak by potreboval oveľa viac pohybu ako má a hlavne navoľno. Lebo on chce behať a hlavne šteniatko, nie chodiť popri tebe...
Ak máš možnosť, tak určite by pomohli dlhé prechádzky a ísť s ním niekde, kde môže byť pustený...
@tysha - krátke voditko ti nepomože, pokial nemaš silu, tahat bude stále a o to horšie ke dbudeš mat kratke voditko, sama si viac ubližiš.radšej by som ho ani nekupovala pokial nemas fakt islne ruky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Na výcvik sme chvíľu chodili, lenže ešte je naň ´malý´
Potrebujem hlavne radu, kt. by sa dala aplikovať hneď.
Labradora
No on má ešte len 8 mesiacov.
Ďakujem za radu, skúsim to vodítko, aj keď pochybujem, že by to považoval za dostatočný ´výbeh´
inak pes sa da ucit na voditko uplne odmalicka, len to netreba zanedbat (nie zeby nasa psica netahala ale sestra je na nu prisna, takze si vie davat bacha ked treba)
jo a 10m voditko mame tiez a je to fajn je nad nou kontrola a zaroven si pobeha
a na zaver, viem ze sa to nesmie, pokojne ma zmazte, ale skus sa prihlasit na dogforum (adresu si nepamatam ale vygooglis), tam je plno skusenych majitelov psov, poradia ti
Labrador
Postroj máme, ale nosili sme ho len keď bol malý.
A ja som na neho tiež dosť prísna, teda snažím sa. Lenže som neskutočne ´cintľavá´ a keď ma potiahne 30kilov, kt. do toho dá všetko ..
Volakedy mám pocit, že mi to robí naschvál.
Venčila som susedovi psa, brodo doga. To je trošku iná váhová kategória ako labrador, majú cez 60 kíl. Vyzerá takto
A detail na jeho krk
Najprv som mu kúpila to dlhé vodítko...bolo to v pohode keď som chcela tak som ho skrátila keď nie tak mal voľno. Lenže potom prebehla po druhej strane mačka...a keby so mnou zrovna nebol frajer tak som na zemi...
Celé leto som nad tým psom strávila. Najlepšie bolo keď zistil že sa môže vyvliecť z obojku...to bolo zábavy...Za celé dva mesiace tri vodítka v riti, čo roztrhol karabinu, reťazový obojok tiež...a to si predstavte tie pohľady keď sa vám utrhne z vodítka bordo doga bez náhubku to nebol pes na ktorého keď som zavolala tak pribehol mal to ťažko v paži
A verte tomu alebo ne... po lete už chodí perfektne. Síce to neni dokonale poslušný pes ale dá sa
Keď ho to chceš naučiť tak to nerob niekde kde ho budú rozptylovať psy, mačky, debilné deti a podobne. Najlepšie nejaké pole alebo čo...proste kde ho nemá čo zaujímať... ja som ho to učila tak že som ho mala na krátko,nedržala som ho za vodítko ale za obojok, proste musel ísť stále pri nohe a dostával povel...vždy keď sa začal ťahať, tak som zastavila, nechala ho sadnúť a zmenila smer. A tak to išlo stále dokola a vždy ho to prestalo baviť tak sa neťahal...aspoň chvíľu a jasné že musel dostať pochvalu. Keďže psa baví že ťa ťahá tak neni dobré že ho ťaháš naspäť lebo v tom vidí len výzvu. Proste keď sa začne ťahať na jeden smer musíš ho zobrať na iný... Ale priprav sa že to budú veľmi zodreté ruky
tu je
tak ti prajem vela stastia a hlavne nervov tie potrebujes najviac mam odskusane
@tenario ten bol dobry
No u nás je jeden, čo cvičí psov a povedal, že je ešte malý. U neho sa začína s výcvikom u hentakých psov od jedného roka. Tiež som už chodila na taký provizórny výcvik, ale aj tam cvičili len podstatne staršie psi a my sme sa tam v podstate len ´pozerali´.
To ´škrtítko´ mám, lenže to nepomáha, lebo sa začne hádzať o zem a odmietne ísť ďalej
Neviem teda, v každom prípade u nás si ho ešte nechceli ´vziať do parády´.
Ak máš možnosť, tak určite by pomohli dlhé prechádzky a ísť s ním niekde, kde môže byť pustený...
"Hiv, hiv."