Objednal som si ruskak VANS z Aliexpress a prišlo mi pos. ozn. ze bol moj tovar predlozeny na colne konanie.Chcu odomna doklad o hodnote tovaru.A jedine co mam je len vypis z uctu,v ktorom sa neuvadza o co konkretne sa jedna?Ma s tym niekto skusenost ?
Podla mna ti tam debili z AliExpressu prilozili fakturu. A ako to na colnici chodi tak ti otvorili zasielku a nasli ze to stalo nad 20€. Cize musis doniest nejaku fakturu ze kolko si za to platil.
do 22€ hodnoty zásielky sa neplatí nič
22-150€ - 20% dph z hodnoty tovaru + colné poplatky
nad 150€ - dph + clo
- táto cena sa vzťahuje na jeden balík, takže je jedno, za akú hodnotu denne nakupite, ak je to u rôznych predajcov.
- najlepšie platiť každú vec zvlášť, ak je to u jedného predajcu, práve kvôli zdokladovaniu pravej hodnoty tovaru na colnici.
- zásielky otvárajú a kontrolujú náhodne. takže je to len o šťastí a náhode. na colniciach prechádzajú skenerom, čiže tam vidia čo je vo vnútri.
- neodporúčame nakupovať napodobeniny, hlavne tenisky a kabelky.
- keď vám tovar zadržia, príde domov doporučený list, v ktorom vás vyzvú na odoslanie dokladu o pravej hodnote tovaru danej zásielky. Ak ide o napodobeninu, odporúčame im poslať návratku, kt. nájdete naspodku toho listu, že sa tovaru vzdávate a na aliexpresse otvoriť spor, za účelom zadržania tovaru na colnici. Niekedy sa stane, že im "zblbne" systém, ak si sledujete zásielku cez našu poštu, že zásielka bola zadržaná, ale v priebehu dňa bude opäť prepustená do prepravy.
Ale ak nejde o napodobeninu a zadržia vám zásielku, pošlete im len doklad o pravej hodnote tovaru, stačí emailom a ak pôjde všetko bez problémov, tak vám pošlú zásielku domov (ak vypočítajú dph a colný poplatok, príde to na dobierku). Stačí spraviť printscreen objednávky na ali, aby bolo jasne vidno, že je to ten konkrétny tovar , aj s jeho cenou, poprípade si vyžiadajú aj výpis z účtu, to tiež stačí spraviť printscreen internet bankingu (odporúčam citlivé osobné údaje prekryť cenzúrou), pokiaľ ho máte a poslať im to mailom (mail je v hornej časti listu) a dopísať, že ide o tovar pre osobnú spotrebu .
dakujem za vase nazory. Takze takto na email mi prislo iba ze platba prebehla uspesne a ze tovar bol odoslany. A ak si kliknem na to cislo tovaru, tak mi to hodi: cas, kedy to bolo uhradene; cenu tovaru; a moju adresu. Takze to staci screenshot-nut ? A ruskak stal len 11,00€ takze DPH za balik by som nemal platit.
Jedná sa o značkový tovar. Stretol som sa s tým pred rokom tiež som nemal žiaden doklad, Proste mi to na colnici zabavili a hotovo, Preto z Aliexpressu a pod. neobjednám žiaden "značkový tovar". Ja si radšej priplatím za originál + žiadne zadržanie my nehrozí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
» www.financnasprava.sk/sk/pre-media/no...
» www.posta.sk/potrebujem/zasl...
do 22€ hodnoty zásielky sa neplatí nič
22-150€ - 20% dph z hodnoty tovaru + colné poplatky
nad 150€ - dph + clo
- táto cena sa vzťahuje na jeden balík, takže je jedno, za akú hodnotu denne nakupite, ak je to u rôznych predajcov.
- najlepšie platiť každú vec zvlášť, ak je to u jedného predajcu, práve kvôli zdokladovaniu pravej hodnoty tovaru na colnici.
- zásielky otvárajú a kontrolujú náhodne. takže je to len o šťastí a náhode. na colniciach prechádzajú skenerom, čiže tam vidia čo je vo vnútri.
- neodporúčame nakupovať napodobeniny, hlavne tenisky a kabelky.
- keď vám tovar zadržia, príde domov doporučený list, v ktorom vás vyzvú na odoslanie dokladu o pravej hodnote tovaru danej zásielky. Ak ide o napodobeninu, odporúčame im poslať návratku, kt. nájdete naspodku toho listu, že sa tovaru vzdávate a na aliexpresse otvoriť spor, za účelom zadržania tovaru na colnici. Niekedy sa stane, že im "zblbne" systém, ak si sledujete zásielku cez našu poštu, že zásielka bola zadržaná, ale v priebehu dňa bude opäť prepustená do prepravy.
Ale ak nejde o napodobeninu a zadržia vám zásielku, pošlete im len doklad o pravej hodnote tovaru, stačí emailom a ak pôjde všetko bez problémov, tak vám pošlú zásielku domov (ak vypočítajú dph a colný poplatok, príde to na dobierku). Stačí spraviť printscreen objednávky na ali, aby bolo jasne vidno, že je to ten konkrétny tovar , aj s jeho cenou, poprípade si vyžiadajú aj výpis z účtu, to tiež stačí spraviť printscreen internet bankingu (odporúčam citlivé osobné údaje prekryť cenzúrou), pokiaľ ho máte a poslať im to mailom (mail je v hornej časti listu) a dopísať, že ide o tovar pre osobnú spotrebu .