Zdravím. Celkom by som zvedavý, ako tom slovenska mládež je. Počuli ste o slovenskom filme Záhrada alebo Baščovanský a zať? Dokumenty Barabáša? Čítate Tatarku, Mitanu či iných slovenských autorov?
O tom filme som nepočula, dokumenty od Barabáša som nevidela, jediné, čo som si pozrela bol dokument o Afrike od Krejču.
A čo sa slovenských autorov týka, tých som čítala jedine ako povinné čítanie, z čoho ma najviac zaujal Jašík a paradoxne Hviezdoslav. Zo súčasných autorov je pre mňa zaujímavý "Hirax" alebo Hvorecký.
a tom filme som nepocul teda, celkovo myslim ze na slovenske filmy sa dost serie v dnesnej dobe, priklad, netusil som ani ze je film uwaga natoceny a tiez si myslim ze to vela ludi nevie, barabasove dokumenty su pecka. a chcel by som mozno robit cosi podobne, natacat dokumenty o krasach slovenska.. a ci citam slovenskych autorov, hm.. ano citam, ale z obdobia romantizmu, narodne buditestvo a hrdost k prislusnosti naroda... to ano aj mna to trosku trapi ze na slovensku je to tak - krasna krajina v ktorej ziju bohuzial ludia, ktori sa nechaju lahko zmanipulovat
Nestavala by som sa za každú cenu do negativistickej pozície, Šulík je v slovenskej kinematografii nepochybne pojem, ale všeobecné povedomie slovenského filmu končí niekde pri Jakubiskovi, preto by som otázku formulovala inak.
Našu domácu literatúru mám rada, svedčí o tom moja knižnica plná titulov vydaných Bagalom, nanovšie sa teším Kadlečíkovi a Leptokarii od Ballu.
@vulgarna Myslim, ze Jakubisko, ako aj Lasica je typicky priklad prehnanej ucty z minulosti. Dnes mozu spravit hocico a robia pomerne slabe veci, no nikto sa ich neodvazi kritizovat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A čo sa slovenských autorov týka, tých som čítala jedine ako povinné čítanie, z čoho ma najviac zaujal Jašík a paradoxne Hviezdoslav. Zo súčasných autorov je pre mňa zaujímavý "Hirax" alebo Hvorecký.
inak slovenských spisovateľov nečítam
Nestavala by som sa za každú cenu do negativistickej pozície, Šulík je v slovenskej kinematografii nepochybne pojem, ale všeobecné povedomie slovenského filmu končí niekde pri Jakubiskovi, preto by som otázku formulovala inak.
Našu domácu literatúru mám rada, svedčí o tom moja knižnica plná titulov vydaných Bagalom, nanovšie sa teším Kadlečíkovi a Leptokarii od Ballu.