No ahojte, ja som si vsimla ze zahradniceniu sa venuju iba starsi ludia a ti to beru uz len ako nejaku formu relaxu na stare kolena.. My s priatelom sme sa uz pred rokom rozhodli ze na ich novokupenej zahrade zacneme nieco sadit aby sme nemuseli stale pot
zatiaľ lem pomáham rodičom na záhrade doma, ale chcel by som mať aj vlastnú niekedy, ale štýl nepoužívame žiadne postreky nepovažujem za dobrý - nemám rád plesnivé a inak znehodnotené plodiny - lepšie je ich rozumné používanie
pestujem si pazitku a matu co nepovazujem za nejake zahradkarcenie ale v auguste si planujem nasadit jahody a tak isto poznam par mladych ludi co si pestuju zeleninu na zahradke
nejak ma to k tomu neťahá, ale raz by som chcela mať vlastnú záhradku.. už len preto, aby som si mohla dopriať dáku vlastnú zeleninu bez rôznych chem. postrekov a tak ..
@alfirin uplne zdielam tvoj nazor a ver, ze tych mladych sa rozrasta (myslim teraz nie 18 rocnych pubosov, akor ludi okolo 30), lebo ti uz si uvedomuju, co chcu jest a co za humus to v obchodoch predavaju.....ludom to len trva, kym na to pridu....
kedysi som to nemala rada, keď ma babka poslal plieť záhradu lebo mi bolo teplo, bolel ma chrbát a celá som bola od hliny, ale už asi dve letá po sebe si to extrémne užívam, s citom matky povytrhávam aj najmenšiu burinu pri peknej rastúcej mrkve a tak...
stále pestujeme aj doma voľačo, najnovšie sa nám po celom byte rozmnožila pažítka
ale u babky som zaviedla bylinkáreň v skleníku a poctivo sa o to starám
@alfirin ja pestujem od svojich 7 rokov Bývam v paneláku, ale keď ideme na chatu, tak stále tam dačo posadím, jednak aby som si tam nemusela nosiť až tak veľa potravín, po druhé ma to baví, po tretie, aby som sa nenudila a po štvrté, veď čo budeš robiť?
chodím na diskotéky, robím kde aké zlo ... ale záhradkárčenie to je moje ♥ už asi od 11. tich neni roka, kedy by som niečo nezasadila a nestarala sa o to až do zberu .... a keď sa to pozbiera, vtedy jem konečne zdravú stravu ...lebo zelenina a ovocie z obchodu okolo zdravej stravy ani nelietali...naposledy ma dostali zafarbené jahody, prst som mala dva dni červený, .....nech mi nikto nehovorí, že neboli farbené, nehovoriac o tom akej boli veľkosti = 100 ˇ% umelina.... preto toto nenakupujem, radšej vypestujem..odmena pre moje telo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
» stefanbaco.blog.sme.sk/c/107680/Permak...
(ale co sa tyka mna som v tom este len laik cize neviem ci to fakt bude fungovat
Ale inac aj moji stari rodicia zahradkaria a je to super, v lete chodime na ich zahradu pomahat alebo skor relaxovat
priestor je, Záhradkára (občas) čítam a tiež by som mala rada dačo s minimom chémie
zaujímavé, ďakujem, asi o tom čosi naštudujem
stále pestujeme aj doma voľačo, najnovšie sa nám po celom byte rozmnožila pažítka
ale u babky som zaviedla bylinkáreň v skleníku a poctivo sa o to starám
neviem, proste to mám rada
veď samé dobroty: konope, durman, mak, šalvia
A je mi to celkom sympatické. Len mi trocha nesedí, že by malo byť smutné, že sa takto "nevie mnoho mladých o seba postarať".
ale inak som si dal tú námahu a popchal som semienka mrkvy do zeme či s toho dačo vyrastie