@obliviate klasicka zemplinska kapustnica (z rosolu, susenych hub, napucanej ryze, kyslej kapusty a klobasy), ktoru zajedame bobalkami. no a pred nou oplatky s medom a cesnakom. a to je vsetko.
@biancadetolle to som v zivote nepocul. este aj na strankach/knihach, ktore sa venuju zemplinskym jedlam nemas nikde ani zmienku o vianocnej sosovici. vzdy to boli "kozare", ako sa zvykne tuna volat kapustnica.
@trdelniiiq ja ako "kozare" poznam len huby
a my jeme oblatky s cesnakom a medom, potom pirohy (niekedy sme jedli bobalky), potom kapustnicu a rybu so zemiakovym salatom
ale stari rodicia na rusnakoch jedia sosovicovy alebo fazulovy privarok a tiez nejaku hubovu "mačanku"
@piter09 hej, ved preto sa to aj vola kozare, lebo sa tam prv davali len susene kozare. teraz to je v podstate uz asi jedno, ake huby tam do toho smaris
@mefistofel ako vážne? Samozrejme, že hej!! Nikdy som nejedávala s našimi kapra, vždy som mala čínu ale tento rok som sa rozhodla zaviesť mojusupernovú tradíciu
A od spolužiačok som dostala ginger beer, tak sa teším o to viac
@cathy tak ale ak mas dobry puding, teda najlepsi je zlaty klas klasicky alebo nieco podobne a nie velmi sladke len trosku tak to chuti aj dobre
teda jedol som to este tak pred mozno 7rokmi , preto mi az tak neprislo divne ked to jedol v tom seriali
@chanteuse dáš hlivu do leja s bylinkami na pár hodín marinovať a potom ju len zabalíš do riasy.
pôvodný recept som našla voľakde s tým, že sa to má ďalej obaliť v trojobale (vegánsky: múka, škrob zmiešaný s vodou a kurkumou, strúhanka) a vypražiť na oleji.
ale ja to asi nebudem dávať do trojobalu ale len to pokvapkám olejom, prípadne na to hodím niečo a upečiem to v rúre.
Jemin na našom stole bude jedla na milú prdel ale zas nič nezjem lebo mi bude zle (oblatky s medom ktoré nenávidím, ale kôli matke ich musím zrac aspon na vianoce a Silvestra )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
keď dobre viem strukovina...či?
lebo kedysi sa na vianoce varila hlavne šošovica, aby v budúcom roku bolo vela peňazí
@soreljulien
prečo nebudeš jest?
@kofolavsrdci
na štedrú večeru vyprážaný syr???
a my jeme oblatky s cesnakom a medom, potom pirohy (niekedy sme jedli bobalky), potom kapustnicu a rybu so zemiakovym salatom
ale stari rodicia na rusnakoch jedia sosovicovy alebo fazulovy privarok a tiez nejaku hubovu "mačanku"
a kapustnicu, vývar, a asi 10 ďalších jedál ale to už ide mimo mňa
pýtala som sa iba na rybu lebo ryba je taka tradícia
aj keď @trdelniiiq ma vyviedol z omylu
ale aspoň som múdrejšia
aj u nás sa jedia oblátky s medom, ale nie s cesnakom, ale orechami a jablkom
a to aj važne?
A od spolužiačok som dostala ginger beer, tak sa teším o to viac
teda jedol som to este tak pred mozno 7rokmi , preto mi az tak neprislo divne ked to jedol v tom seriali
@kofolavsrdci nevedela som, že aj ty si vegetarián
pôvodný recept som našla voľakde s tým, že sa to má ďalej obaliť v trojobale (vegánsky: múka, škrob zmiešaný s vodou a kurkumou, strúhanka) a vypražiť na oleji.
ale ja to asi nebudem dávať do trojobalu ale len to pokvapkám olejom, prípadne na to hodím niečo a upečiem to v rúre.
môžem ísť na štedrú večeru k tebe ?
to nemyslíšvážne...že?
nemám námietky!
variť áno a dokonca mi ich všetci chvália, ale ja by som ich do úst nevzala
@candycamel ok tak ma zajtra čakaj o šiestej pri stole
@cortes
och váňa, už zase?
@patuskoo umri