Patrite medzi zakasanych alebo nezakasanych ludi?
Kedysi mi matka vravela "zakas sa, nechces vyzerat ako gadzo"
A celkovo aj ludia chodili zakasani dost, ale teraz akosi nic, iba starsi ludia co im taha na krize, mladi sa akosi boja byt zakasani
@2 ... ak je teplo a nefúka mi pod oblečenie tak aby som nepreklínal celý svet tak ho mám voľné ... ale ak mi je chladno tak sa musím zapraviť (ale nikdy to nerobím tak aby to bolo vidieť samozrejme vonkajšie oblečenie zostáva nezaprqavené, nie sme ani na svadbe ani na maklérskej firemnej akcii aby som mal zapravenú košeľu - jedná sa len o tričko) a ak má ísť košeľa dolu tak - vuala pri rozopínaní šikovne rozopravím aj tričko a som frajer
podľa toho,čo mám na sebe a jak to lepšie vyzerá,
ale rada chodím zapravená ,lebo mi to je pohodlné
a vždy si zapravím tričko do pyžamových gatí a konce pyžamových gatí do ponožiek aby mi nefučalo
@filipesss svadba, pohreb, koncert ani nevieš, kedy to príde
@melancholik ja som z 99% vykasaný typ mávam kvôli tomu problémy aj v práci občas jedine, čo si pravidelne zakasávam, je v zime tielko do trenok s dlhym rukávom neznášam, keď sa mi zosunú na polprdel
zemrem kde ty na to chodis? alebo co hulis?
Ale teraz vazne k teme. osobne s tebou suhlasim, ze tato problematika v poslednom case upada do zabudnutia a celkovo aj tento velmi prijemny malomestiacky zvyk zakasavania sa straca na popularite a to najma u mladsej generacie. Co je urcite na skodu veci lebo na take krasne ludove tradicie a zvyklosti ako je zakasavanie sa by sa nedalo zabudat. Ved aj taki velikani umenia ako je Bolek Polivka chodili zakasani (film dedictvi aneb k***ahosigutentag) alebo majestro Labuda vo Vesnicko ma strediskova a tiez Kaja Gott bol na svojich koncertoch vzdy slusne zakasany. Aj moj otec mi vzdy kazali ,,zapas sa! chran si krize". To bolo po nasom nareci. A tak mi vstepil zaklady slusnosti a mravov. Nie ako ti dnesni mladi, ktori chodia polozakasani, ak vobec a celi rozhajdakani, to je dnesna mladez, ani slusne obliect ako sa patri uz nevedia.
nie, vobec, nemam ani take oblecenie. a nechapem, co vyzera zle na nezakasanych ludoch akoze kosela a ofišl nohavice, to chapem, ked ma chlap sako... ale aby som si zapravala kazde tricko do gati, ci sukne, no kde sme? a hlavne, s mojim typom postavy som rada, ked mi nieco planta aspon do stvrtky stehien
ne veď keď si zakašem tričko pod obtiahnuté nohavice tak to tam ostane také naskrčane. navyše nosím voľnejšie vrchy tak maiximálne keď mám pod tým tielko tak ho napcham do nohavic ale rýchlo sa to vytiahne
mne pridu divne obidve slova, my hovorime proste "zastrc si tu koselu do gati" a nerobim to nikdy, iba ked idem rano do obchodu a obleciem sa na pyzamo,t ak si yzamove tricko strcim do gati aby netrcalo cez bundu
Bezne nosim tricka zakasane (zapravene?? to tu vobec nepasuje!) v nohaviciach v pripade, ze mam este aj mikinu/koselu. Ked dam mikinu/koselu dolu tak tricko vykasem. Ked mam koselu k saku tak je zakasana tiez. Keď nemam sako, tak podla toho aku koselu, ale vacsinou nie.
Nechodim nonstop zakasany, ale nechodim ani ako vandrak.
Ako decko som sa neznasala zakasavat a nosit tielka
Teraz sa obcas hej, ak chcem napr traky k nohaviciam, inak to nejde; alebo mi zvyknu byt dlhsie kosele, lebo som krpata, a potom mam koselu skoro rovnako dlhu ako suknu, co je odveci, tak ju zaondim dovnutra. Z toho sa mi potom ale robi imaginarny tukovy zahyb, takze si musim dat aj sako
tielko si zakasávam vždy pod pyžamom alebo keď mám ešte tričko na ňom .. a ešte keď sa bicyklujem, lebo to by som mala hneď holý chrbát ... inak chodím nezakasaná ako vandrák :letim: (teda myslím, že to tak je len u chlapcov, ale neva)
@vitocorleone môj brácho si dá jednu gaťu do ponožky, keď ide na bicykli, lebo nemá krytku na tých ozubených koliečkach, čo ťahajú reťaz (vysvetľovacie schopnosti lvl. 999), aby sa mu nezašpinila od toho oleja
Kedy ako... ale hrozne sa mi nepaci ked ma chlap elegantnu koselu a nema ju zakasanu ako ked je sportova/karovana/bezna kratkorukavova why not... ale elegantne sami nepacia nezakasane ... aj ja si vzdy zakasavam kosele, tricka ako kedy, ale k sukniam vzdy! A tak
ako čo
spodné tielko áno
niektoré veci k sukniam/nohaviciam s vyšším pásom vyzerajú rozhodne lepšie zapravené
a s inými to nejde ani keby som ako chcela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
hej aj mne mam kazala: "Zapaš sa, vyzeráš jak vandrák! " a ja že dobre no.. dal som jej za pravdu
zakasať - » slovnik.azet.sk/synonyma/?q=zak...
zapraviť - » slovnik.azet.sk/synonyma/?q=zap...
ale rada chodím zapravená ,lebo mi to je pohodlné
a vždy si zapravím tričko do pyžamových gatí a konce pyžamových gatí do ponožiek aby mi nefučalo
navyše zapraviť - zapasať , čiže som si zle myslel že mi to mam hovorí nespisovne
@melancholik ja som z 99% vykasaný typ mávam kvôli tomu problémy aj v práci občas jedine, čo si pravidelne zakasávam, je v zime tielko do trenok s dlhym rukávom neznášam, keď sa mi zosunú na polprdel
Ale teraz vazne k teme. osobne s tebou suhlasim, ze tato problematika v poslednom case upada do zabudnutia a celkovo aj tento velmi prijemny malomestiacky zvyk zakasavania sa straca na popularite a to najma u mladsej generacie. Co je urcite na skodu veci lebo na take krasne ludove tradicie a zvyklosti ako je zakasavanie sa by sa nedalo zabudat. Ved aj taki velikani umenia ako je Bolek Polivka chodili zakasani (film dedictvi aneb k***ahosigutentag) alebo majestro Labuda vo Vesnicko ma strediskova a tiez Kaja Gott bol na svojich koncertoch vzdy slusne zakasany. Aj moj otec mi vzdy kazali ,,zapas sa! chran si krize". To bolo po nasom nareci. A tak mi vstepil zaklady slusnosti a mravov. Nie ako ti dnesni mladi, ktori chodia polozakasani, ak vobec a celi rozhajdakani, to je dnesna mladez, ani slusne obliect ako sa patri uz nevedia.
ziadny gadzo
btw, nájde sa aj niekto taký kto si zakasáva tepláky do ponožiek? Raz som to u nikoho videl a skoro som odlecel.
Nechodim nonstop zakasany, ale nechodim ani ako vandrak.
Teraz sa obcas hej, ak chcem napr traky k nohaviciam, inak to nejde; alebo mi zvyknu byt dlhsie kosele, lebo som krpata, a potom mam koselu skoro rovnako dlhu ako suknu, co je odveci, tak ju zaondim dovnutra. Z toho sa mi potom ale robi imaginarny tukovy zahyb, takze si musim dat aj sako
Ale chápem ho, aj ja má tepláky večne zasraté od reťaze
spodné tielko áno
niektoré veci k sukniam/nohaviciam s vyšším pásom vyzerajú rozhodne lepšie zapravené
a s inými to nejde ani keby som ako chcela
spodne pradlo áno, zvyšok nie.
normálne tak medzi ľudstvo nechodím samozrejme