Potrebujem zakodovat usb-cko aby pri otvoreni/vstupe vypytalo heslo (nechcem aby bolo vidiet ani nazvy suborov na usb) . Ak niekto vie poradit, tak vopred vdaka
Pri kryptovani ti ich s velkou pravdepodobnostou zmaze.
Ak to chce formatovat tak urcite zmaze.
Win 8 ma uz nieco na kryptovanie v sebe implementovane.
Ja osobne pouzivam truecrypt. Kluc sa ti znicit nepodari (ak odide tak to by sa pokazil tak ci tak, ale urcite nie zavinenim truecryptu) - to by bol program co by odpaloval disky
Jedine co sa ti moze stat ze ak zabdnes heslo/stratis suborove kluce, alebo pri urcitych funkciach neopatrnym zapisom poskodis hlavicku zvazku tak mozes prist o data na nom.
Ale to je myslim zelana vlastnost ze sa k datam nedostanes nijak inak len pomocou toho co si nastavis.
Ak by si zabudol heslo/stratil suborove kluce tak ho len preformatujes (prides o vsetky data) a pouzivas dalej ako normalne usb bez hesiel.
Truecrypt ma vacsinou k vsetkemu pekny popis takze ked budes citat vies co robis.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ale na druhú stranu, je účinnejší » www.slunecnice.cz/sw/truecrypt/...
Nemáš za čo.
Ak to chce formatovat tak urcite zmaze.
Win 8 ma uz nieco na kryptovanie v sebe implementovane.
Ja osobne pouzivam truecrypt. Kluc sa ti znicit nepodari (ak odide tak to by sa pokazil tak ci tak, ale urcite nie zavinenim truecryptu) - to by bol program co by odpaloval disky
Jedine co sa ti moze stat ze ak zabdnes heslo/stratis suborove kluce, alebo pri urcitych funkciach neopatrnym zapisom poskodis hlavicku zvazku tak mozes prist o data na nom.
Ale to je myslim zelana vlastnost ze sa k datam nedostanes nijak inak len pomocou toho co si nastavis.
Ak by si zabudol heslo/stratil suborove kluce tak ho len preformatujes (prides o vsetky data) a pouzivas dalej ako normalne usb bez hesiel.
Truecrypt ma vacsinou k vsetkemu pekny popis takze ked budes citat vies co robis.