Záleží vám ako ľudia na nete píšu, napríklad tu ?..vadia vám chyby/opravujete ľudí ?... lebo ja si napríklad nemôžem pomôcť, každého opravujem ...ale tak pri niektorých ľuďoch je to až hrozné ako niektorí píšu..
niekedy sa mi ziada poznamenat ze clovek ma chybu , ked vidim ze je taka co robi pravidelne a nie ze sa pomyli i/y. Ale kedze vzdy sa najde nejaky manik co si zrejme pise diktaty aj doma na hajzli a hned ho opravia tak nie je treba
nevadí, je mi to jedno, ale ak mi chlapec, ktorý ma chce, napíše nejakú do očí bijúcu hrúbku a nie raz, tak si o ňom niečo pomyslím a automaticky u mňa ako potencionálny partner hasne.
@natyn moja vôbec nie si vadná, veď niekedy to tak do očí bije..a neznesiem keď napríklad ako minule som si písala s 25ročným a nevedel písať ypsilon a jotu ach som nervy chytala
Hej, vadí mi to... lebo to je jedna zo základných vecí, čo by mal človek ovládať. Ako, chápem keď občas sa niekde pomýli, veď nikto nie je dokonalý... Ale ak ti niekto napíše "informácija" tak je to trošku silná káva pre mňa (áno, stalo sa).
Myslím, že na tomto by malo záležať, lebo ak začne každému byť jedno, kto ako píše, "šak hlavne že sa rozumieme", tak slovenská gramotnosť pôjde v čud.
zalezi, no ja tak isto spravim niekedy (dost castu) chybu a ked si to po sebe precitam tak kukam jak blby, ze co som to napisal
neraz sa mi stalo, ze som zacal v rychlosti pisat "vydim", ale potom som si to precital a rychlo opravil proste take chujoviny niekedy napisem aj napriek tomu, ze viem, ze to tak nema byt
vadi, ako ale do takej urovni, ze ked to ma ten clovek mocne v pici tak potom to je smutne, ze to nevadi jemu.. k takym sa netreba dalej vyjadrovat aspon co sa mna tyka
každému sa to stáva...ale tak snažím sa to prehliadať (samozrejme,niekedy sa to nedá),ale opravujem iba jednu kamošku, kt .pravdepodobne hodiny slovenčiny odflákla,keď može s kľudným svedomím napísať slová ako:zástupkina,nemí film a pod...brrrr
som dosť háklivá na gramatiku, samozrejme, preklep, skomolenie nejaké písmenká sa môže stať každému, ale keď niekto neovláda ani len vybrané slová, či N. pl. tak ma ide rozhodiť, a v poslednej dobe som sa pristihla aj pri tom, že začínam ľudí opravovať
zvlášť som alergická na slovné spojenie "neni som" kurnik, však "nie som" !!!!
ani nie chyby v pisanom texte, ale v konverzacii naživo to mi strašne vadí, ak človek niečo zle vysloví..napr vo farme tá Veronika "hádzala mi kolená popod nohy..." tak to mi vadí...
niekedy sa to stane aj mne, že napíšem blbosť, ale snažím sa to po sebe opraviť hneď, ako sa to vyskytne.. ale hrubé prznenie jazyka Slovenského neznesiem.. dokáže ma to neskutočne rozčúliť radšej do konca života nemať nikoho, ako dievča, čo by písala v nominatíve plurálu mužského rodu na konci slova Y
opravujem ľudí ,ale len niekedy ...niekedy si pomyslím,že to už nemá zmysel ..
a akonáhle ma chce nejaký chlapec a napíše " bol bi som rád z tebou " ,tak ma ide vyrútiť a u mna definitívne skončil...
ako ja nevravím,stane sa ,že občas nedáme čiarku,alebo nejaké cudzie slová napíšeme inak,to tolerujem,ale nie aby človek napísal vybrané slovo s jotou,alebo nenávidím ešte aj s/Z ,ked niekto nevie ....a samozrejme N .pl ..to už ma ide vyrútiť
Záleží, vadia, opravujem. A hlavne mi vadí, keď niekto nevie používať predložky a vyjadruje sa štýlom idem pri more, ide ma roztrhnúť.To isté, keď niekto nevie použiť kebyže, ale všade pchá keby, aj keď sa to tam nehodí.
@bonita teraz musím napísať na menšiu obranu toho neni...na západe je to už tak trochu asi geneticky podmienené, hlavne v Trnave. Ja sa síce snažím rozprávať slovensky, nie trnavsky, ale neni mi občas ujde, je to silnejšie ako ja:/
@bonita mne píli uši, keď to niekto hovorí štýlom ňeňi Ale mne vo všeobecnosti toto západoslovenské nárečie vadí, asi by som mala ísť žiťniekam na stred. Na východe by som nerozumela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
vadia
opravujem
(študujem to)
neriesim kto jak pise mozem osrat ci je tam i alebo y aj keby bolo napisane riba viem ze sa jedna o rybu
@purenarcissism
to som rada baby, už som si myslela že som vadná.. ja chytám infarktové stavy pri niektorých chybách
Myslím, že na tomto by malo záležať, lebo ak začne každému byť jedno, kto ako píše, "šak hlavne že sa rozumieme", tak slovenská gramotnosť pôjde v čud.
neraz sa mi stalo, ze som zacal v rychlosti pisat "vydim", ale potom som si to precital a rychlo opravil proste take chujoviny niekedy napisem aj napriek tomu, ze viem, ze to tak nema byt
Ale viac ma rozčuľujú "grammar nazis". Ľudia, ktorí si proste nemôžu pomôcť a každú sebemenšiu chybičku rozpitvávajú ako svoj životný úspech.
pokial doticny nepise "rad bi som sy nasiel niaku babu"
Sem-tam ale niečo ujsť môže, preklepy či neisté prípady sú ok, to sa stane každému.
Dosť nás doma vychovávali v snahe o spisovnosť, nakoniec dvaja súrodenci teraz študujú žurnalistiku.
zvlášť som alergická na slovné spojenie "neni som" kurnik, však "nie som" !!!!
hej, prekážajú
občas opravujem, nevadia mi príliš chyby typu "oni boli taký" ale ak vidím "hcel bi som sa spitat" tak to už sa väčšinou nezdržím
Strašne mi to vadí
Opravujem skoro vždy
@flussica si sa nacisto pomiatla?ved tam mas hrubku!ale okamzite si to bez opraviiiiiiiiiiiiiiiiiiiit! 8)
vždy som chcela študovať gramatiku
opravujem ľudí ,ale len niekedy ...niekedy si pomyslím,že to už nemá zmysel ..
a akonáhle ma chce nejaký chlapec a napíše " bol bi som rád z tebou " ,tak ma ide vyrútiť a u mna definitívne skončil...
ako ja nevravím,stane sa ,že občas nedáme čiarku,alebo nejaké cudzie slová napíšeme inak,to tolerujem,ale nie aby človek napísal vybrané slovo s jotou,alebo nenávidím ešte aj s/Z ,ked niekto nevie ....a samozrejme N .pl ..to už ma ide vyrútiť
alebo jak podaktori pisu ze "obaja ste zlatý"
alebo "úžasTní"
aa o vybranych slovach ani nehovorim :/
@bonita teraz musím napísať na menšiu obranu toho neni...na západe je to už tak trochu asi geneticky podmienené, hlavne v Trnave. Ja sa síce snažím rozprávať slovensky, nie trnavsky, ale neni mi občas ujde, je to silnejšie ako ja:/