@Majky96 dúfam že si to neni zase ty pod iným nickom ...
v prvom rade ak chceš podnikať alebo inak využiť svoju živosť musíš vedieť AKO a ČO chceš robiť
z čoho máš obavy a k čomu by sa ti to zišlo ?
tento krok zahŕňa iba to že ideš na úrad práce a informuješ sa o tom do akých dverí máš isť keď si chceš založiť živnosť ... živnosť sa potom viaže buď na (s finančnou dotáciou - ale tam je také niečo ako výber, čiže budu posudzovať či si tvoj plán podnikania zaslúži tie peniaze) a bez ... to trvá tuším niekolko minút tento krok a nedostaneš nič a každému je jedno čo budeš robiť, len si budeš musieť ptlatiť odvody
Zivnost som mal 2 roky a na slovensku sa to bez kapitalu alebo super napadu alebo robenia na zivnost pre firmu neoplati. Vybavenie je uplne lahke.. staci dat do googlu "ako zalozit zivnost" a mas tam krok po kroku
podnikanie na Slovensku je samo o sebe o hovne... nevymožiteľnosť práva, slabá kúpyschopnosť obyvateľstva, likvidačné dane pre menšie podniky a jebnuté zákony (počnúc zákonníkom práce až po dane a odvody)... niet divu, že na Slovensku nie je práca ani možnosti, keď sa vláda všemožne snaží dojebať toho čo najviac
ale marí sa mi že sme sa na EKN učili niečo o remeselníckej živnosti tam tuším potrebuješ výučny list a potom sú viazané, na tie ti dáva povolenie štát a voľné tam stačí splniť nejaké všeobecné podmienky.. musíš podať nejaké ohlásenie na živnostenský úrad tam vlastne im dáš nejaké dokumenty, ktoré potvrdzujú že si spôsobilý mať živnosť.. alebo nie čo také. každopádne hybaj na úrad.
(och neni som až taká dutá možno aj zmaturujem z tej ekonomiky
tak na úrad práce zovna by si nemal ísť ako píše v @1 lebo je to hovadina, tam sa pôjdeš hlásiť ak budeš bez práce, ale ty navštív živnostenský úrad ...
tu máš link, tam je všetko » www.podnikajte.sk/start-podnikani...
to čo napísal @1 ano, v prvom rade by si mal vedieť čo chceš robiť, a či to naozaj chceš, a či je o to záujem... a tvoje povinnosti platiť odvody no.. patrilo by sa
Oživujem troška tému.. chcem si od nového roka založiť živnosť a trocha som si o tom googlil a zistil som, že môžem si ju môžem založiť aj online bez chodenia na úrad, napr. tu » www.firmaren.sk/zalozenie-zivno... máte s tým niekto skúsenosť? Lebo vyzerá to fajn, nerád chodím po úradoch :/
Takýchto firiem je viac a je na ne spoľah.
Založenie živnosti je jednoduchý proces, ktorý Vám zaberie tak cca 3 dni. A behanie po úradoch » www.podnikajte.sk/start-podnikani...
Som zivnostnik ale mám aj sro,kde seba zamestnávam.Zivnost si zalozite rýchlo aj sami, účtovníctvo je jednoduché, daňové účtovníctvo tiež.Pri sro mi účtovné služby už zabezpečujú » www.vymazspolocnosti.eu/ine-sluzby/....
Tiež odporúčam firmu, čo sa špecializuje na zakladanie živností aj sro, ušetríte čas a poskytujú aj poradenstvo, tu je kontakt: » www.legalchoice.sk/sluzby/zivnost/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
v prvom rade ak chceš podnikať alebo inak využiť svoju živosť musíš vedieť AKO a ČO chceš robiť
z čoho máš obavy a k čomu by sa ti to zišlo ?
tento krok zahŕňa iba to že ideš na úrad práce a informuješ sa o tom do akých dverí máš isť keď si chceš založiť živnosť ... živnosť sa potom viaže buď na (s finančnou dotáciou - ale tam je také niečo ako výber, čiže budu posudzovať či si tvoj plán podnikania zaslúži tie peniaze) a bez ... to trvá tuším niekolko minút tento krok a nedostaneš nič a každému je jedno čo budeš robiť, len si budeš musieť ptlatiť odvody
Každopádne dík za info.
(och neni som až taká dutá možno aj zmaturujem z tej ekonomiky
tu máš link, tam je všetko
» www.podnikajte.sk/start-podnikani...
Založenie živnosti je jednoduchý proces, ktorý Vám zaberie tak cca 3 dni. A behanie po úradoch
» www.podnikajte.sk/start-podnikani...
alebo si to objednáte ako tu a máte to bez behania a s poradenstvom » www.proideas.sk/sk/Sluzby/Zivno...