Mám jeden zlatý prsteň, ktorý pre mňa nemá žiaden citový význam a nerobí mi problém zbaviť sa ho... Len som sa chcela opýtať, že ako to v záložní prebieha a či musím byť na to plnoletá...
@kittler no takže musíš mať 18 lebo bez toho ti to nevezmú. Či už to chceš len založiť alebo rovno predať. Cena zlata je pohyblivá takže sa to mení. V každej záložni dávajú inú cenu na gram zlata. Záleží aj od toho koľko karátové to zlato máš. Napr. u nás v KE sa pohybuje cena 14karátového zlata okolo tých 20-24 € /g.
Pokiaľ to chceš založiť máš 6 týždňov na to aby si si pre to prišiel ak to chceš predať, tak proste to predáš. Peniaze v oboch prípadoch dostávaš rovno na ruku.
@kittler a samozrejme záleží aj od toho či to máš s kamienkami alebo bez. Lebo ak tam sú aj kamienky tak ich váha cca sa odpočíta, čiže dostaneš peniaze len za čisté zlato. A potom sa to zlato ešte skúša či je to fakt zlato. Lebo máš kopu falzifikátov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
áno ale v zlatníctve nič nepýtajú... a dajú vyše, aspoň ja si myslím
a lawey a zajkousko sú asi jediní, ktorí v tejto diskusii pochopili, že som sem dala otázku, na ktorú chcem odpoveď..
Pokiaľ to chceš založiť máš 6 týždňov na to aby si si pre to prišiel ak to chceš predať, tak proste to predáš. Peniaze v oboch prípadoch dostávaš rovno na ruku.