i ja som to ľutoval občas ale jak som videl jak sa všetci vôkol mňa trápia počas skúškového a nakoniec neporobia skúšky tak si poviem ušetril som si nervy
ja som zanechal a naopak to považujem za jedno z najlepších rozhodnutí môjho života. a prečo to lutuješ, ked ako hovoríš, ten odbor nemá uplatnenie (a ktorý má)? pripadá mi to len tak, že teraz ako keby nevieš kam sa zaradiť v živote a radšej by si robila niečo, čo je absolútne zbytočné, ale čo by ťa aspon na pár rokov "uchránilo" od potreby žiť svoj vlastný život, postaviť sa na vlastné nohy
nie je to nič také čo sa nedá napraviť. veď začni študovať znova, možno ti nejaké predmety uznajú z minulého štúdia alebo študuj externe ak sa to dá. nenapísala si školu, ale píšeš že to nemalo uplatnenie čiže to asi bude skôr niečo humanitné ako technické a tam nebýva problém s externym štúdiom.
@timea91 podla mna si urobila veľmi dobre !!!! ako hovor9 @10 proste ak si to nechala vedela si prečo a ano určite budeš mať zo začiatku blbý pocit....ale určite po čase pochopiš že je to lepšie ako keby si mala zabiť ďalši čas, takto sa možeš sustrediť na to čo ťa skutočne baví
neviem, prečo nad tým takto rozmýšľať, veľa ľudí to robí tak, že radšej študujú niečo uplatniteľné bez ohľadu na to, či ich to baví, alebo nie - ja by som to napr. nedokázala, lebo ja musím študovať niečo, kde sa nájdem a keď ma to bude baviť, budem mať väčšiu šancu zamestnať sa, ako zamestnať sa v obore, ktorý študujem z povinnosti, ale dnes ide. veľa ľudí je takto na škole aj na technických, IT a neviem čo, ale koľko z nich sa stane rádovým a nahraditeľným zamestnancom apple.
skús znova ísť na školu, vyber si niečo, čo by ťa bavilo a napĺňalo, nikdy nie je neskoro. ja som zanechala štúdium v KE odbor britské a americké štúdiá, bola to hlúposť, tak som nemienila čakať, že zmením názor, proste som odišla zo školy, zamestnala sa na pol roka, vyskúšala som si aké to je fungovať samostatne a išla som na školu, na ktorú som chcela ísť už predtým, ale netrúfala som si na prijímačky (ktoré sa nakoniec ukázali ako veľmi jednoduché ) a teraz by som na školu nedala dopustiť. amen tma, som šťastná jak blcha.
(inak mám spolužiačku, ktorá má tuším 24 alebo 25, je druháčka. takže tak )
@sabnacke
no ja som sa hlásila aj na iny odbor- riadenie kultúry a turizmu-tam ma nezobreli, a stredoeurpske stúdia som mala ako poistku,
mozno popri zamestnani sa prihlásim este raz na moj vysnivany odbor
Zanechal som a ľutujem len ten fakt, že som ho vôbec začal...začal som podnikať a každý deň si bijem hlavu o stenu, že som nezačal skôr - hneď po strednej namiesto výšky...momentálne rozmýšľam, že sa prihlásim externe na výšku popri podnikaní, ale ide mi skôr len o to, aby som mal titul, pretože spomedzi našich škôl si neviem vybrať odbor, ktorý by ma zaujal a do zahraničia ísť študovať nechcem.
@timea91 najhoršie a najzbytočnejšie...v reáli si ťažko dokážem predstaviť uplatnenie. Ak by si chcela preraziť v turistike, myslím si, že by sa to dalo aj bez titulu...
No ja osobne som dokončil len základnu Na plat sa nesťažujem (V podstate si ho vytváram sam,vďaka vám ľuďom ),chodiť viem,najesť sa dokážem a toť vše Jebať sa, už ako som spomenul tie vyučné "bločky" sú človeku potrebné len ak chce zarábať o 20 € viac
ved si môžeš dať popriznávať skúšky a vrátiť sa tam do ročníka, do ktorého ťa priradia podľa toho čo ti uznajú alebo neuznajú, len asi bude treba zrobiť nanovo prijímačky...
žiadny odbor pokial človeka baví a je súčasťou jeho ambícií a mieni ho, resp. poznatky z neho pretransformovať do istej forrmy, nie je nevyužiteľný!
@12 stredoeuróspke štúdia? no ja študujem oblasť slovanov, čiže z istej časti "podobný odbor" (akorát okrem tej časti reálii, dejin, kultúry a vonkajšo politiky to máme naladené hlavne na jazykovú a literárnu zložku - keďže to dosť prekvizita k magisterskej komparatistike, areálovým štúdiam alebo slavistike. )
a ja sa mienim uplatniť s nadobudnutými znalosťami a mám približný plán čo so sebou a "mojim odborom"
proste nemám rada keď sa ludská absencia ambície pripisuuje odboru!
@lawey Konečne rozumný názor. Môžeš vyštudovať hocičo, ak máš predstavu čo s tým v budúcnosti a nejdeš na školu len pre diplom. Bez toho aby ti to niečo dalo, je vysoká o ničom, ide najmä o to, ako ty to, čo ti škola dá, zúžitkuješ k vlastnému prospechu.
ja som zanechala skolu a nelutujem to.
asi preto, ze som pochopila, co vlastne v zivote chcem robit. skus to aj ty. samozrejme, ze ti hned vsetko nespadne z neba, clovek musi na sebe pracovat.
@timea91 aj ja, a teraz mam cas na kopec uzitocnejsich veci ako je skola, normalna pracicka zalubi kamosi a tak, nic neni stratene, a hlavne na slovesk ukoncit skolu je podla mna len win win
@matwejo to si neklesol, co sa tyka urovne skoly myslim. len tak sa mi to zdalo troska zavadzajuce, ze slecna mozno nevie, preco mas tak pozitivny pristup.
vysoké školy na slovensku sú absolútne zbytočné v dnešnej dobe...uplatnenie má jedine tak IT a technika...ostatné je všetko absolútne zbytočné študovať...a navyše je to totálna strata času pretože za tých 5 rokov čo tam zbytočne sa trápiš si si mohla vybudovať prax ktorú od teba budú v zamestnaní požadovať a od takého čerstvého absolventa vysokej môžu čakať prd makový a nie prax...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Nuz co, musis si zariadit zivot inak.
Nedaj na pocity, ale na racionalitu.
asi tak neviem kam sa zaradit v zivote
držim palce
dakujem
skús znova ísť na školu, vyber si niečo, čo by ťa bavilo a napĺňalo, nikdy nie je neskoro. ja som zanechala štúdium v KE odbor britské a americké štúdiá, bola to hlúposť, tak som nemienila čakať, že zmením názor, proste som odišla zo školy, zamestnala sa na pol roka, vyskúšala som si aké to je fungovať samostatne a išla som na školu, na ktorú som chcela ísť už predtým, ale netrúfala som si na prijímačky (ktoré sa nakoniec ukázali ako veľmi jednoduché ) a teraz by som na školu nedala dopustiť. amen tma, som šťastná jak blcha.
(inak mám spolužiačku, ktorá má tuším 24 alebo 25, je druháčka. takže tak )
no ja som sa hlásila aj na iny odbor- riadenie kultúry a turizmu-tam ma nezobreli, a stredoeurpske stúdia som mala ako poistku,
mozno popri zamestnani sa prihlásim este raz na moj vysnivany odbor
žiadny odbor pokial človeka baví a je súčasťou jeho ambícií a mieni ho, resp. poznatky z neho pretransformovať do istej forrmy, nie je nevyužiteľný!
@12 stredoeuróspke štúdia? no ja študujem oblasť slovanov, čiže z istej časti "podobný odbor" (akorát okrem tej časti reálii, dejin, kultúry a vonkajšo politiky to máme naladené hlavne na jazykovú a literárnu zložku - keďže to dosť prekvizita k magisterskej komparatistike, areálovým štúdiam alebo slavistike. )
a ja sa mienim uplatniť s nadobudnutými znalosťami a mám približný plán čo so sebou a "mojim odborom"
proste nemám rada keď sa ludská absencia ambície pripisuuje odboru!
asi preto, ze som pochopila, co vlastne v zivote chcem robit. skus to aj ty. samozrejme, ze ti hned vsetko nespadne z neba, clovek musi na sebe pracovat.