Ahojte, takze viem že mam zapaleny zub pretoze som bola na rentgene (cca v januari)
zub ma zatial neboli a uz som sa odhodlala ze pojdem zubarke. Ano mam ist zubarovi viem a idem, Otazka: mal niekto podobne problemy? Ak ano ake ste mali liecenie/trhanie?
Mal som zápal v zube a bolelo ma to ako fras, nespal som ani. Neviem teda aký zápal tam máš, ale... Fakt treba ísť k nemu. Liečba, nerozumiem tej terminológii zubárskej, ale veď vyčistí to, zakryje a potom prídeš na kontrolu. Povie ti on, na to študoval a zarába také nehorázne peniaze.
@tinyboxtim no, ked neboli, tak potom nemas zapalene nervy, pretoze by si umrela od bolesti vacsinou ked je hlboky kaz, a dostane sa ku korenom, tak vtedy sa to zapali...
Veď, zajtra je pondelok, tak rovno k zubarovi, take veci treba riesit asap
@pappkin kedy sa vyberajú nervy z korenov a naco je to dobre? Kazdy ma s tym hororove zazitky tak mi moc nejde do hlavy preco sa to robi, cisto len aby zub nebolel a zachranili ho v zmysle ze ho nemusia tahat a novy uz nenarastie ofc?
@willbebetter ked kaz napadne nervy, tak to uz je zle, treba ich vybrat, aby clovek neumrel od bolesti. Mne ich uz vyberali, ale horor to nebol, do pohodicky pod inekciou inak tak ako hovoris, lepsie ten zub zachranit a vyplnit, ako vytiahnut. o co sa aj snazi vacsina dobrych zubarov, Je to lepsie ako si tam dat miesto neho implantat ktory celust nemusi prijat, alebo nemat tam nic
@pappkin Bratovi to robili a dopadlo to tak, ako som napísal, veď ten zub je prakticky mŕtvy nie? A je tam len aby bol... No a zlomil sa tak zle, že mu to dal von už potom.
@dumbledore stava sa, inak mrtve zuby maju zivotnost o nieco malo rovnaku ako normalne, ked sa clovek o nich stara a nenici ich kaz, nestras ludi ze zuby sa im budu rozpadavat samozrejme ze ked korunka presla celou rekonstrukciou, lebo v zube bol krater, tak ten zub uz nieje tak pevny ako diamant, cize sa treba k nemu spravat patricne
sral som nato dlhodobo a potom mi z ničoho nič mi tak pol tvare tak opuchlo ze som nespal tyzden mega bolesti som mal ake som este nikdy nemal predtym v živote....nezaberali lieky,klinceky nič....potom som siel k zubarke po tyzdni avravela ze som kokot ze toto je nebezpecne ked mam polku tvare opuchnutu
Mal som zápal (pulpitída). Bolí to viac ako kaz. Kaz pichá a je viditeľný. Zápal je znútra a nie vždy bolí na úder a bolesť sa prenáša pomocou nervu aj na iné zuby, takže ho je ťažko identifikovať, nutný je RTG.
Je nutné ho vyvŕtať do koreňa a vyčistiť. S injekciou a šikovnou zubárkou to nebolí. Jediný problém je, že je to finančne náročné. Ale taký je život.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Veď, zajtra je pondelok, tak rovno k zubarovi, take veci treba riesit asap
Je nutné ho vyvŕtať do koreňa a vyčistiť. S injekciou a šikovnou zubárkou to nebolí. Jediný problém je, že je to finančne náročné. Ale taký je život.