Zatazovat, alebo nezatazovat partnera svojimi starostami?
Myslim, ze otazka je jasna. Ak mate nieco, co vas trapi, a potrebujete sa o tom s niekym porozpravat, tak porozpravate sa s priatelkou/priatelom, aj ked vies, ze potom to bude trapit aj ju? Alebo si tvoje problemi radcej nechas pre seba, a snazis sa zabud
Ja si tiež myslím že to neni zaťažovanie, u mňa to tak platí moja priateľka je mi asi najbližší človek momentálne a rozprávame sa o všetkom či už sú to zlé veci či dobré.. A samozrejme keď sú nejaké problémy obaja vieme komu to ako prvému povedať.. Pretvárka je vhodná pri ľuďoch príp. kamarátoch s ktorými sme raz za čas, niesú nám takí blízki a nemá cenu s nimi niečo vážne rozoberať,lebo by to mohlo mať aj opačný efekt..
Ja potrebujem vediet ze mi veri. A viem, ze mi veri, ak nema dovod mi nieco tajit. Takze tajnosti, prektvarku a masky z duse nenavidim. Ak je nejaky problem tak som za to, ze ho mame obaja. A obaja to nejako zvladneme, ved aj o tom to je. Vo vzathu potrebujem mat cloveka celeho - aj s jeho usmevom, aj s jeho slazmi.
Toto je ťažko posudzovať, ale ja aby som povedala ... hmmm asi nezaťažovať ... ak je to niečo čo by bolo zbytočné zaťažovanie a máš to povedať komu inému tak načo. Záleží aj aký máte vzťah... ono na takéto veci sa ťažko dáva odpoveď. Ak je to o zdôverení sa s niečím čo ťa trápi tak rozhodne. AK je to niečo čo vieš vyriešiť aj bez pomoci tak podľa mna nie nutne musíš
urcite lepsie zatazovat zabudat,dusit v sebe a byt s tym ticho, robit sa ze sa nic nedeje toho len viac pokazi mna zatazuje a niekedy ma to stve tiez ale lepsie ked o tom viete obaja a mozno sa to aj skvor vyriesi
@13 myslis, ze od ludi v tejto republike cakal lepsi koment ako tento? podla mna v tejto republike ho uz nic nesklame
k teme - ja by som nechcel byt vo vztahu, kde sa nemozem priatelke zverit s mojimi tazkostami a kde by mi ona nechcela hovorit o svojich. nepovazujem to za zatazovanie toho druheho, ale za normalnu vec, ze sa bavia spolu dvaja, co sa maju radi, o tom, co je pre nich dolezite - ak na niekoho starosti doliehaju silno, tak nie su nedolezite...cize rozpravat aj o peknych, aj tazkych veciach, ja to takto mam rad
ja o svojich problemoch nerozpravam - nie som ten typ, ktory by sa potreboval niekomu vyrozpravat , ale ak s takym niecim za mnou pride hocikto, koho mam rada, tak mi nerobi problem vypocut ho a vobec ma to nezatazuje, preva naopak, som rada, ze prisiel za mnou
Sú starosti, ktoré treba povedať a nezaťažujú, a zase starosti,ktoré radšej dusiť v sebe, lebo okolie ich nevyrieši a skutočne sú pren len záťažou (to neplatí len o partnerských vzťahoch ale všeobecne aj s kamarátmi a tak..). proste ty musíš zvážiť, či ti reálne pomôže zdôveriť sa a či na toho druheho chceš preniesť to bremeno.. ja osobne si už idem dávať veľký pozor so zdôverovaním sa , lebo viem, že som s tým otravná a iba tým ľudí bud šokujem , alebo obťažujem...
nemyslim ze je to zatazovanie, ale zverovanie sa a nasledne spolocne prekonavanie problemov a podpora v rieseni situacie... mna skor sere ked mi partner nic nehovori
su veci ktore ten druhy nemoze pochopit a tiez ti s tym nemoze pomoct a v takom pripade sa moze citit bezradny ze ti nemoze pomoct........ja som zastancom toho, ze treba hovorit o vsetkom, avsak uz som sa na tom popalila..obcas treba pretvarku lebo ked mi nieco je a on mi nemoze pomoct, aj ke dviem ze to tak nemysli, tvari sa ze ho to obtazuje a ze naco za mnou aj chodil...
@13 keby som nemal tolko negativnich skusenosti tak ju ani nespomeniem. ty si myslis ze je tu v republike dobre? myslis ze napr. po zotmenii mozes vyjst na ulicu bez strachu? ze ta neokradnu v skole, v obchode, na ulici cez den? ze ta neprepadnu za bieleho dna na ulici? ze mozes verit ludom co naslubuju priatelstvo, a pri prvej prilezitosti ta okaslu? ze mozes mat kamosou na ktorich sa mozes vzdi spolahnut? ze mozes mat kamosa co ti bude vzdy oporou?..... a kopec dalsiich vecii v ktorich som sa na slovensku sklamal.a ver mi....bol som velky idealista a optimista. ale zistil som ze v tejto krajine je realita inaa. ( pre objektivnost musim ale povedat ze len ja som sa asi tak velmy sklamal)
Osobne niektoré veci mužovi hovorím, niektoré nie. Naozaj je to tak, že ho nechcem zaťažovať (síce neviem či je zrovna povaha, ktorá sa dá zaťažovať vecami druhých ľudí ).
Niekedy si aj poviem, že by som sa mu mala zveriť, ale potom si to rozmyslím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
k teme - ja by som nechcel byt vo vztahu, kde sa nemozem priatelke zverit s mojimi tazkostami a kde by mi ona nechcela hovorit o svojich. nepovazujem to za zatazovanie toho druheho, ale za normalnu vec, ze sa bavia spolu dvaja, co sa maju radi, o tom, co je pre nich dolezite - ak na niekoho starosti doliehaju silno, tak nie su nedolezite...cize rozpravat aj o peknych, aj tazkych veciach, ja to takto mam rad
súhlasím z @2 aj @7. Veď o tom to je: Mať niekoho komu sa človek môže zveriť zo všetkým a následnú podporu.
Niekedy si aj poviem, že by som sa mu mala zveriť, ale potom si to rozmyslím.
a kazdopadne ked ma nieco stve je dobre dostat spatnu vazbu a uvidiet aj iny uhol pohladu.
zalezi vsak na ludoch.
stretla som sa aj s tym, ze partneri problemi neriesili a zili v "bezproblemovom vztahu"