Paranoje prežívam dosť často, vlastne som si tak podomácky diagnostikovala paranoidnú schizofréniu ľahkú Bojím sa, že ma v noci niekto zabije a dosť sa bojím chodiť v noci po ulici, sa bojím že ma niekto sleduje a tak, ale to môže byť skôr sociálna fóbia.
Paranoia motherfucker paranoia is heeereee paranoia little boy is becoming reaaal
.
Ale hej zazila paranoju raz to bola fuckt strasna odveci zmotka normalne sa smejem ty kks teraz D
A aj halucinacie ked som tri dni nespala bo som bola na feste celu noc hore samozrejme koncerty a od 5 rana v stanoch 500stupnov a na letisku ani jeden milimetrik tiena fuuu nedalo sa spat a dosla som domov kks a uplne halusky som mala
@Biani1996 halucinácie spôsobujú aj vysoke horúčky, niektoré dlhotrvajúce choroby , alebo ked je clovek nonstop v stereotype. Stale to iste robi dookola. Halucinácie mávajú aj epileptici pri šoku, taktiež môžu vzniknúť pri intolerancii na určitý liek. Dokonca kazdy clovek minimálne raz za zivot zažil jednoduchú formu haluc. pri zaspavani (stav polo spanok- polo vedomie ) to su tie farebne geometrické tvary , vzory a pod. Je toho vela co ich moze vyvolať, drogy su len čiastka
@moccacino No v istom období som ich mala každý deň. Teraz iba keď som sama doma v noci. Chodím po byte a hľadám toho "človeka" za gaučom (je tam asi 30 cm medzera), v skriniach a tak a som proste presvedčená, že niekto v byte je aj keď mám zamknuté na bezpečnostný zámok. A tak no... Neni mi to príjemné, ale netajím to.
@moccacino Inak hentie vzory pri zaspávaní som mala dosť dlhé obdobie aj ja. A keď som sa ne dlho sústredila tak sa mi zmenili na dosť desivé výjavy - Satan, všelijaké znetvorené tváre a tak. A dosť často mávam aj spánkovú paralýzu a to je dajme tomu tiež istá forma halucinácie.
Ale také priame halucinácie som zažila iba pri magických hubách z Holandska a raz dokonca aj z marihuany!!! To bolo vtedy dosť desivé. Sme išli z vonku, čerstvo zhúlení domov a pred vchodom som videla také malé dievčatko. Bola zima, asi -5°C a ja som videla dievčatko v letných šatách a proste zrazu zmizlo vo forme dymu. Vtedy som myslela že padnem na zem a hystericky sa rozplačem, ale nejak som to zvládla odkráčať domov.
Kamoskin známy zažil taku vec , ze dlho nespal no a zrazu sa ocitol v aute, stale bol v domneni ze je to auto jeho najlepšieho kamosa a idu spolu do Kauflandu. V 'aute' sa stale rozprával so svojim kamarátom ze kde ma parkovať a pod , co maju kupit. Vchádza s kamosom do Kauflandu. A bum . Zobudí sa obviazany na psychiatrii a zistil ze ho viezla sanitka
raz fa fesťáku som tak halucinovala a paranojovala až som si myslela, že som sa prefajčila na druhý svet. dodnes na to nerada spomínam, ale pamatám si že ma tedy napadali geniálne verše ale išli strašne rychlo a nestihala som si to písať.
a veľmi nedávno som okúsila spánkovú paralýzu, našťastie vo veľmi lahkej a krátkej forme ale stačilo to na to, aby som zvyšok noci presedela na posteli pozerajúc do okna.
@moccacino Uff, tak to silná káva. Tak takéto halucinácie som nemala ani na drogách veru.
@Foxylady - Ja mám strašný problém, akonáhle zažijem spánkovú paralýzu, zobudím sa tak sa mi znovu začnú zatvárať oči. Minule som zažila 5x spánkovú paralýzu po sebe!!! 5X asi v priebehu hodiny. Ako som sa dokázala plnohodnotne zobudiť som vstala a som si prisahala že nikdy už nepôjdem spať. A u mňa je zaujímavé to, že ja som zažla spánkovú paralýzu vždy len vtedy keď som bola sama doma. Keď je doma frajer - vôbec. Ale vždy iba keď som sama. Buď ráno, keď on už na rannej alebo keď je na nočnej proste...
Ked som nikdy nespala a curala som ciernu kavu, tak mi preblikavalo zorne pole dost nepekne, ked som sa napr nieco ucila a dlho pozerala na text, potom som isla na wc a na bielo natretych dverach som videla pismena proste.. Najprv som nechapala, kto by po nich tolko pisal, a ked mi to doslo, onedlho som quitla tento lifestyle, lebo..nie proste.
A ked uzivam antidepresiva, vzdy mam uplne neskutocna lucidne sny, hodiny a hodiny vkuse, riadne akcne s fakt napinavymi zapletkami. Ale to mam rada.
@paulieevans no hej ono sa to vždy vráti dokým sa uplne nezobudíš. ale hovorím, ja som to zažila raz a kedže som vedela čo sa deje, tak som uznala že sa musim poprechadzať po chodbe a nejak na to zabudnuť. ale zaspať už sa mi nedalo no..
@Paulieevans@Foxilady ..asi pred 3 dnami sa mi stala v noci taka vec , neviem co to bolo , ale nebol to sen, ani paralyza. Ležala som a uz som upadala do spánku ale stale som bola pri plnom vedomí a zrazu som cítila ako keby sa moj duch chcel nejak oddeliť od tela a vydať sa na astralne cestovanie alebo nieco proste ale moje telo sa bránilo ja som sa bránila. Ale asi 5 sekúnd na to som sa ocitla vnimanim aj vsetkym v dome mojej babky (nechápem preco WTF) a asi 10sekund som 'lieatala' (moje vedomie lietalo) po tom dome , vsade bola tma. A ja som sa nemohla v posteli ani pohnut. A veľmi som sa snažila. Cele to trvalo chvíľku a ked sa mi podarilo z toho vymotať uz som nesla spat a rozmýšľala nad tym do rana ze co to bolo. Nechápem je to divne neviem ako si to mam vysvetlit
@Pinkhero ja som vzdy po tráve mávala úzkostlivé stavy a taky pocit ze "toto je ta skutočná realita" a ze doteraz som žila v ilúzii, vo svojej fantazii
@moccacino tiež som mal takýto sen ale nebránil som sa a ľahko som sa oddelil od svojho tela. Začal som behať po stenách a poletovať po izbe a nakoniec ma zarazil môj telesný zostatok ležiaci v čudnej póze na posteli nejako sa začal scvrkávať a ja som sa už nechcel vrátiť. Chcel som ujsť tak som si to namieril rovno von oknom (zo 6 posch.) a zalietal si
@paulieevans nie nie je je to hrôzostrašný zážitok a dosť nebezpečný ... nechcem si to rozhodne už nikdy zopakovať ... ale ako skúsenosť to bolo, poučné
mal som halusky a riadne a bolo to z travy...neveril som ze sa to da ale od vtedy som uz nikdy halucinacie z travy nemal...skoda,lebo tie co som zazival vtedy boli paradne,asi to bola nejaka super vzorka a co sa tyka salvie tak tu by som sa odvazil len v doprovode triezvej osoby
@melancholik Šalvia je pokiaľ viem inak úplne legálna, že? Môžem sa spýtať kde si ju zohnal? A akú silnú si mal? Lebo som videla veľa všeliakých ... že šalvia 20x, 40x, 60x a neviem čo...
@paulieevans ano je, pochybujem ze by si na nej niekto dokazal vypestovat zavislost ... objednavali to vtedy spoluziaci z jednej ceskej stranky, a to som mal len 20x vtedy...vyssie nieco si uz ani predstavit nechcem
tak pri chlaste nevies co je realita a co ne a aj tak na to zabudnes ale zazil som pri silnej horucke sa mi zdalo ze sa mi zvacsuju ruky a ze sa na mna vali nejaka gula a este neviem co bolo to strasne davno to som este ani nepil ani nefajcil
Zazila som halucinacie (pseudohalucinacie teda) vplyvom drog a som za to rada, chapem ked to niekto zazit nechce ale ja som vzdy chcela skusit aj toto a na vlastnej kozi zazit zmeny vnimania ked je to mozne, pride mi ze je skoda nezazit to ked to zivot ponuka a je to mozne a prezit ho len v tej jednej rovine samozrejme inteligentnym a premyslenym sposobom
Zrovna o halucinogenne drogy som nikdy nejavila zaujem, kedze mi to pride dost desive, a zmena vedomia bez zmeny nalady skor deprimujuca. Ale realne vizualne halucinacie som zazila viackrat po stilnoxe, najzarazajucejsie to bolo ked som ich pozrala zopar a samozrejme ma naklepanu nenapadlo nic lepsie nez ist sa prejst v noci sama k hradu, to uz som si celkom triezvo vsetko uvedomovala, ale hocikde po meste sa mi zjavovali ludia a mizli mi pred ocami, uplne zretelny clovek a zrazu nic, vari zo 15x v ten vecer. Celkom des.
No a este raz ked som mala epi zachvat a frajer bol so mnou, nechcela som mu verit ze ma kleplo lebo som si to vobec nevsimla, vsetko pokracovalo akoby som vobec nestratila vedomie medzitym, no ale hned ako som prisla k sebe som ukazovala na zem pri seba ze - "co je to tu za psa?"
On: "co, kde akeho psa?"
"Vsak tohto cierneho"
"Ale tu ziaden pes nie je.."
A doteraz si pamatam ze som uplne zretelne tam videla cierneho labradora sa mi smochtat pod stolickou.
halucinogenne stavy som zažil pred rokmi ked sme ako partia 4 ludi išli s lanom do nejakej neprebadanej jaskyne v karpatoch - blizko Roštúna je jedna taká alpinistická lahôdka -v popise vtedy mala že náročná rútivá neprebádaná puklinová jaskyna kde nechodia návštevy lebo musíte mať lano a zlaniť uvodnych cca25 m a potom sa rozporom lezie dole,Kamoška povedala že je to tak na 3 hod, ale my sme tam boli 20 hodin a keby sa nam niečo stalo tak nikto doma nepovedal kde je,Dostal som sa cez neuveritelne male diery do takych panenských miest...lenže ked sme vyšli von dehydrovany a zničeny bola noc a mrzlo a myslim že všetci mali haluze aj bez drog...Keby som niekedy chcel nejaku drogu vyskusat tak by to bol peyotle alebo ayahuasca ale cestovat do mexika alebo brazilie sa mi nechce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Paranoje prežívam dosť často, vlastne som si tak podomácky diagnostikovala paranoidnú schizofréniu ľahkú Bojím sa, že ma v noci niekto zabije a dosť sa bojím chodiť v noci po ulici, sa bojím že ma niekto sleduje a tak, ale to môže byť skôr sociálna fóbia.
.
Ale hej zazila paranoju raz to bola fuckt strasna odveci zmotka normalne sa smejem ty kks teraz D
A aj halucinacie ked som tri dni nespala bo som bola na feste celu noc hore samozrejme koncerty a od 5 rana v stanoch 500stupnov a na letisku ani jeden milimetrik tiena fuuu nedalo sa spat a dosla som domov kks a uplne halusky som mala
Ale také priame halucinácie som zažila iba pri magických hubách z Holandska a raz dokonca aj z marihuany!!! To bolo vtedy dosť desivé. Sme išli z vonku, čerstvo zhúlení domov a pred vchodom som videla také malé dievčatko. Bola zima, asi -5°C a ja som videla dievčatko v letných šatách a proste zrazu zmizlo vo forme dymu. Vtedy som myslela že padnem na zem a hystericky sa rozplačem, ale nejak som to zvládla odkráčať domov.
@Paulieevans a to ti len tak same od seba napadlo , vynorilo sa v hlave? alebo tvoja prvá veta v prvom komente súvisí s druhou častou komentu ?
Kamoskin známy zažil taku vec , ze dlho nespal no a zrazu sa ocitol v aute, stale bol v domneni ze je to auto jeho najlepšieho kamosa a idu spolu do Kauflandu. V 'aute' sa stale rozprával so svojim kamarátom ze kde ma parkovať a pod , co maju kupit. Vchádza s kamosom do Kauflandu. A bum . Zobudí sa obviazany na psychiatrii a zistil ze ho viezla sanitka
a veľmi nedávno som okúsila spánkovú paralýzu, našťastie vo veľmi lahkej a krátkej forme ale stačilo to na to, aby som zvyšok noci presedela na posteli pozerajúc do okna.
@Foxylady - Ja mám strašný problém, akonáhle zažijem spánkovú paralýzu, zobudím sa tak sa mi znovu začnú zatvárať oči. Minule som zažila 5x spánkovú paralýzu po sebe!!! 5X asi v priebehu hodiny. Ako som sa dokázala plnohodnotne zobudiť som vstala a som si prisahala že nikdy už nepôjdem spať. A u mňa je zaujímavé to, že ja som zažla spánkovú paralýzu vždy len vtedy keď som bola sama doma. Keď je doma frajer - vôbec. Ale vždy iba keď som sama. Buď ráno, keď on už na rannej alebo keď je na nočnej proste...
A ked uzivam antidepresiva, vzdy mam uplne neskutocna lucidne sny, hodiny a hodiny vkuse, riadne akcne s fakt napinavymi zapletkami. Ale to mam rada.
No a este raz ked som mala epi zachvat a frajer bol so mnou, nechcela som mu verit ze ma kleplo lebo som si to vobec nevsimla, vsetko pokracovalo akoby som vobec nestratila vedomie medzitym, no ale hned ako som prisla k sebe som ukazovala na zem pri seba ze - "co je to tu za psa?"
On: "co, kde akeho psa?"
"Vsak tohto cierneho"
"Ale tu ziaden pes nie je.."
A doteraz si pamatam ze som uplne zretelne tam videla cierneho labradora sa mi smochtat pod stolickou.