Pozdravujem, zaujímalo by ma, čo také v dnešnej dobe ľudia zbierajú. V prvom rade chcem vedieť, či
1. zbierate z vášne alebo z rozumu?
2. očakávate zisk?
3. Čo máte v zbierke najcennejšie podľa citu a podľa hodnoty?
4. Ako ste s k zberateľstvu dostali?
5.
neviem, či sa to dá nazvať zberateľstvom, ale pamätné euromince + také euromince, ktoré sa mi páčia, zatiaľ mám málo asi iba 20 ale pokračujem, neviem nejako ma to baví a aj z rozumu je to dobré, keď raz budem na mizine, môžem to použiť
@relieforsaddist ooooooooooooooooo .. kks .. to akurat teraz niekedy som @sasuke spominal, ze ked som bol mlady nadrbany na chate (asi tak v 14tich xD ) a dosli cigarety, ze som si do novin sulal lipovy caj
@nello mimochodom ja som skúšal s bratom kadejaké čaje fajčiť lebo sme chceli otestovať aký čaj má akú chuť keď sa to fajčí tiež sme boli samozrejme mladší
@relieforsaddist tie si pamätám z krčmy mali ich niekde plné zabalené tuším vtedy kedysi stáli dve koruny @attis mne sa neskutočne páči tento je to aj zapalovať aj tabatierka v jednom
@alex458 tiež zbieram ale zo zásady ich nijako nezháňam, zbieram tie, ktoré nájdem v obehu, tak ma to baví a je ich celkom veľa, keď to človek sleduje, aspoň teda ja som mala na hodne z nich šťastie
a k téme, robím to preto, že sa mi to páči, ale tipujem, že za niekoľko rokov budú mať vyššiu cenu, než tie dve eurá, koľko je ich hodnta teraz (aj tri eurá možno budú mať
...hlavne je to sranda
Zbieram staré gramofóny a fonografy z 19 storočia až po 50 roky 20 storočia , začal som lebo ma to zaujímalo a postupne som na tom celkom kvalitne zarobil , kedže na slovensku je na tieto veci dosť malý trh tak už nekupujem a ani nepredávam , momentálne mám len 1 kus z roku 1930 ale ten si chcem nechať Najcennejší bol asi fonograf z roku 1905 ktorý som predal asi pred rokom ..
@soreljulien
Ešte donedávna som zbieral plechovkove pivá, najmä tie zahraničné...Ale už som to nemal kde dávať, tak som to zredukoval na tie podľa mňa najlepšie/najkrajšie
A okrem toho zbieram mince z čias Slovenského štátu a staré liturgické knihy :letim:
1. z vášne najskôr
2. no, po čase možno, kedže sa tomu momentálne nevenujem aktívne
3. asi opál, popr. niečo čo nedokážem identifikovať ani pomenovať, ale vraj je to vzácne, pochádza to z bane Dubník
4. ako 9 ročný som sa venoval ezoterike postupne to však ostalo len z pohľadu estetiky a pocitu vlastníctva
5. momentálne žiadne, ale možno rozšíriť zbierku - fakt naposledy bolo do nej pridané asi pred troma rokmi
@poke po mineráloch som vždy túžil tiež, mal som geológiu a mám doma aj nejaké knihy, lenže mať kompletnú zbierku minerálov ktorých je 4800 kusov je nad moje pomery, vzhľadom na to, že sa ťažko zháňajú, už asi nemám kontakt na jedného Dr. z Kežmarku ktorý zbieral minerály, mal ich asi 250 druhov a chcel to predať za 900 eur niekde ešte od neho mám aj súpis druhov rozmerov pôvodu - ale kamene už nemám žiadne - ale je to skvelý kšeft, kedysi za komunistov ke´d sa ťažilo v kremnici, tak jeden chlap mal krásnu zbierku aj vrt v kremeni s žilou zlata aj diamant ako šuter a podobné veci a japonci, ktorí uňho doma boli mu za to vtedy ponúkali 2x mercedes W126 ale nepredal to no je to už passé za tie roky
ked som bol maly tak som zbieral pokemonov, pokemon karty, yugioh karty, auticka hot wheels, viečka od sklenenych fľiaš, kinderka, smeti na ihrisku... teraz zbieram uz len tak trochu plechovky
Ale ak nieco vecne, tak mam stare papierovky, niektore su z 19 st. Mam ich od svojho starkeho... Niektore maju na sebe aj znamku, co im dava na cene... Len tak som davnejsie pozeral na jednu 5 000 CZK a na jednej stranke pisalo, ze ma hodnotu 3 000€ -5 000 €.
zbieram motyle.. teda skor chytam a prepraujem
1. bavi ma to
2. nie
3. kedze zbieram od zaciatku roka nic take vzacne a cenne sa este nenaslo.. akurat nejaky ten vidlochvost a perlovci, tych povazujem za fajn ulovok ale celkovo mi o hodnotu velmi nejde.. len sichcem spravit peknu zbierku..
4. odjakziva sa mi motyle pacili a chcela som si vyzdobit stenu
5. dokoncim zbierku a finito
@azodariana odpočúram knihu tichý let smrtihlava ... ja som videl pekné motýle v jednom antikvariáte a koľko druhov ich máš a ako sa to preparuje? koľko druhov by si chcela
zbieram perá s potlačou firiem, miest, ... potreboval by som ale kontakty ne niekoho kto má podobný koníček a má aj perá na výmenu. Na nete akosi nemôžem nikoho nájsť a ani žiadny klub zberateľov pier som nenašiel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
jediná zaujímavá ja som to skorej zbieral nato aby som v budúcnosti dačo z toho dáke auto alebo čo pozliepať proste
a nemám nič zaujímavé, ani staré, ani vzácne, robím to čisto z toho, že sa mi to páči, určite nie pre zisk
a k téme, robím to preto, že sa mi to páči, ale tipujem, že za niekoľko rokov budú mať vyššiu cenu, než tie dve eurá, koľko je ich hodnta teraz (aj tri eurá možno budú mať
...hlavne je to sranda
a inak v minulosti ked som bola mala tak som zbierala tie telefonne karty co sa davali do tych telefonnych budok kvoli roznym obrazkom na nich
Ešte donedávna som zbieral plechovkove pivá, najmä tie zahraničné...Ale už som to nemal kde dávať, tak som to zredukoval na tie podľa mňa najlepšie/najkrajšie
A okrem toho zbieram mince z čias Slovenského štátu a staré liturgické knihy :letim:
1. z vášne najskôr
2. no, po čase možno, kedže sa tomu momentálne nevenujem aktívne
3. asi opál, popr. niečo čo nedokážem identifikovať ani pomenovať, ale vraj je to vzácne, pochádza to z bane Dubník
4. ako 9 ročný som sa venoval ezoterike postupne to však ostalo len z pohľadu estetiky a pocitu vlastníctva
5. momentálne žiadne, ale možno rozšíriť zbierku - fakt naposledy bolo do nej pridané asi pred troma rokmi
Ale ak nieco vecne, tak mam stare papierovky, niektore su z 19 st. Mam ich od svojho starkeho... Niektore maju na sebe aj znamku, co im dava na cene... Len tak som davnejsie pozeral na jednu 5 000 CZK a na jednej stranke pisalo, ze ma hodnotu 3 000€ -5 000 €.
1. bavi ma to
2. nie
3. kedze zbieram od zaciatku roka nic take vzacne a cenne sa este nenaslo.. akurat nejaky ten vidlochvost a perlovci, tych povazujem za fajn ulovok ale celkovo mi o hodnotu velmi nejde.. len sichcem spravit peknu zbierku..
4. odjakziva sa mi motyle pacili a chcela som si vyzdobit stenu
5. dokoncim zbierku a finito