rad by som sa opytal ako to riesite so zdravotnym poistenim pri studiu na vysokej skole v Ceskej republike. Uzatvarate si novu poistku v CR alebo pouzivate Europsky zdravotny preukaz zo slovenskej zdravotnej poistovne?
nepoužívam žiadny, zatiaľ som tu lek. ošetrenie nepotrebovala,, ale keby hej, použijem európsku kartičku.. uzatvárať tu poistenie sa neoplatí, resp. neviem či je to vôbec možné
v cechach sa poistit nejak zmysluplne v podstate ani nemozes. mozu ti dat maximalne tak poistenie v krizovych situaciach, ale to iste ti dava aj ta modra europska karticka. nemozes byt totiz poisteny vo viacerych poistovniach a na slovensku sa nemozes z poistovne odhlasit, pokial nemas trvale zamestnanie v zahranici. je to strasne na picu robene ale co uz. ostava ti len dufat ze sa ti nic nestane a keby aj nahodou neco, ta ze si schopny dojst domov.
z osobnej skusenosti vem povedat, mala som silne narazene zapastie, nemohla som prist na slovensko a osetrenie v cechach stoji strasne moc. pomohla mi spoluziakova sestra - lekarka, pozrela sa mi na to a povedala co si mam na to dat.
takze treba dufat a mat nejakych kamaratov na spravnom mieste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Ja som si v SR tiez vybavila europsku karticku. Ale zatial som ju nevyuzila.
z osobnej skusenosti vem povedat, mala som silne narazene zapastie, nemohla som prist na slovensko a osetrenie v cechach stoji strasne moc. pomohla mi spoluziakova sestra - lekarka, pozrela sa mi na to a povedala co si mam na to dat.
takze treba dufat a mat nejakych kamaratov na spravnom mieste