Ahojte. Má niekto skúsenosti s kostným zhubným nádorom ? Kľudne aj správa. PS. Blbé komentáre typu s týmto sa na fórum nechodí si nechajte chcem len vedieť nejaké konkrétnejšie skúsenosti nie číslo kreditnej karty.
Osteosarkom? Bola to u mna jedna z moznych diagnoz, ktora sa chvalabohu nepotvrdila ked mi vyrastla hrca na nohe. Ale mala som slusne stavy paniky vtedy. Ako primarne nadory su nadory kosti extremne zriedkave, skor rakovina az metastazuje do kosti. Primarny osteosarkom je velmi tazka rakovina bohuzial.
@shiny25 ano je. To musia urcit, ci mas na kosti primarny nador alebo metastazu. Ako vravim, primarne nadory kosti su zriedkave a tusim je ich aj viac druhov nez len osteosarkom, ale ten je myslim z primarnych najcastejsi.
@shiny25 v jeho pripade to bolo tak, ze utekal na autobus, zrazu mu prasklo koleno a uz sa nic nedalo robit. Ak ti to diagnostikuju velmi skoro tak mozno netreba nic amputovat, ale v stadiu kde vascsia cast kosti je nador toho asi moc nevymyslis. Kazdopadne toto by si mala riesit s doktorom.
1) Podla mna ti tu nikto nic blbe nenapisal.
2) amputacia nie je posledna moznost, je to praveze prva a osobne si myslim ze najlepsia moznost - ak by mi nasli nador na kosti, bola by som dokonca rada ak by to bola koncatina ktora by sa dala amputovat - odrezať a vediet, ze primarny nador uz v tele NEMAM.
Treba si uvedomit, ze rakovina kosti je tazka rakovina a ak prezije bez koncatiny, moze dozivotne dakovat (mozno priamo napísané ale je to tak). Ale samozrejme zavisi asi aj od štádia kedy jej to zistili. Každopádne tuto na fore nic nezmozes, kazdy pripad je individuálny a skor by som sa sustredila na to aby si kamoska preverila vsetky mozne dostupne liecby - ak ma viacero moznosti - a potom hladala co najlepsieho onkologa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
2) amputacia nie je posledna moznost, je to praveze prva a osobne si myslim ze najlepsia moznost - ak by mi nasli nador na kosti, bola by som dokonca rada ak by to bola koncatina ktora by sa dala amputovat - odrezať a vediet, ze primarny nador uz v tele NEMAM.
Treba si uvedomit, ze rakovina kosti je tazka rakovina a ak prezije bez koncatiny, moze dozivotne dakovat (mozno priamo napísané ale je to tak). Ale samozrejme zavisi asi aj od štádia kedy jej to zistili. Každopádne tuto na fore nic nezmozes, kazdy pripad je individuálny a skor by som sa sustredila na to aby si kamoska preverila vsetky mozne dostupne liecby - ak ma viacero moznosti - a potom hladala co najlepsieho onkologa.