Pekný večer prajem
Mám obrovskú dilemu tak som sa rozhodol dať trocha na vaše názory.
Dokončil som štátny gympel a prijali ma na Žilinskú univerzitu v ZA na:
Stavebná fakulta - geodézia a kartografia
Strojnícka fakulta - dopravné stroje a zariadenia
F
No musis sa zmierit s tym ze ak chces skolu vyuzit tak ta obtiazne studium neminie.
Proste ak chces nieco kvalitne tak to bude na ukor obtiaznosti.
Ja osobne som bol na FRI a aj ked cistky boli velke a bolo to dost tazke tak najst pracu bolo zase potom uz pomerne lahke (samozrejme vsade je predpokladana znalost anglictiny)
Brat studuje na strojnickej a tiez mozem povedat podla toho co hovori, ze to nie je lahke.
Teda moj nazor je taky, ze si daj radsej tazsie studium. Zase vsetko v medziach tvojich moznosti.
Ale strojnicka fakulta sa v rebrickoch tiez pekne drzi.
Vybrat si musis ale ty.
Lahka skola, zivot na intraku, zabava... ale pri hladani prace ti to velmi nepomoze
Alebo
Tazka skola, okrem ucenia si pocas studia nic neuzijes ale po skonceni skoly najdes pracu behom 1-2 mesiacov.
Vsetko mat nemozes takze si musis vybrat.
Zaklad je v oboch pripadoch skoncit skolu s anglictinou na komunikativnej urovni.
Skola nejako na anglictinu pozabudla a toto teda musis dohnat sam.
Bez anj mozes byt neviem aky dobry strojnik ale nechytis sa
tak s pracou je to relativne, poznam aj strojarov ktori dlho hladali pracu,
S pracou je to skor o aktivnosti cloveka, kludne uz aj pocas studia. Ti ktori maju lahke studium tak vacsinou po pri skole uz brigaduju vo firmach, ktore su neskor po skole aj ich zamestnavatelia.. takze to neni zasada
ja som tiez chodil na FRI-cku, hoci som to po BC vzdal, bo ma to ani nebavilo a ani sa mi nechcelo dusit na inzinierskom studiu, tak som si hladal pracu cca 3 mesiace, a to preto lebo pocas studia som neriesil moc pracu a brigady , kedze som nato az tak vela casu nemal.
Takze tak no
najľahší odbor z týchto je bezpečnostný manažment a najťažší je dopravné stroje a zariadenia.
Žilinská univerzita je super trúper, uplatnenie je celkom fajn. Skúškové sa dajú prežiť pokiaľ nie si idiot. Dokonca poznám aj kopec hlobňov čo to prechádzajú.
Ja som si vybrala stavebnú fakultu a stavebníctvo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Proste ak chces nieco kvalitne tak to bude na ukor obtiaznosti.
Ja osobne som bol na FRI a aj ked cistky boli velke a bolo to dost tazke tak najst pracu bolo zase potom uz pomerne lahke (samozrejme vsade je predpokladana znalost anglictiny)
Brat studuje na strojnickej a tiez mozem povedat podla toho co hovori, ze to nie je lahke.
Teda moj nazor je taky, ze si daj radsej tazsie studium. Zase vsetko v medziach tvojich moznosti.
Ale strojnicka fakulta sa v rebrickoch tiez pekne drzi.
Vybrat si musis ale ty.
Lahka skola, zivot na intraku, zabava... ale pri hladani prace ti to velmi nepomoze
Alebo
Tazka skola, okrem ucenia si pocas studia nic neuzijes ale po skonceni skoly najdes pracu behom 1-2 mesiacov.
Vsetko mat nemozes takze si musis vybrat.
Zaklad je v oboch pripadoch skoncit skolu s anglictinou na komunikativnej urovni.
Skola nejako na anglictinu pozabudla a toto teda musis dohnat sam.
Bez anj mozes byt neviem aky dobry strojnik ale nechytis sa
S pracou je to skor o aktivnosti cloveka, kludne uz aj pocas studia. Ti ktori maju lahke studium tak vacsinou po pri skole uz brigaduju vo firmach, ktore su neskor po skole aj ich zamestnavatelia.. takze to neni zasada
ja som tiez chodil na FRI-cku, hoci som to po BC vzdal, bo ma to ani nebavilo a ani sa mi nechcelo dusit na inzinierskom studiu, tak som si hladal pracu cca 3 mesiace, a to preto lebo pocas studia som neriesil moc pracu a brigady , kedze som nato az tak vela casu nemal.
Takze tak no
Žilinská univerzita je super trúper, uplatnenie je celkom fajn. Skúškové sa dajú prežiť pokiaľ nie si idiot. Dokonca poznám aj kopec hlobňov čo to prechádzajú.
Ja som si vybrala stavebnú fakultu a stavebníctvo.
@carbonevo
odbor informatika ? tam ste študovali ? či ?
Dalo to zabrat ale paradne casy. Nelutujem