ja som zila v Uk v londyne, milujem to tam, sloboda, moznosti, ludia, zarobis amozes zit normlanym zivotom, vyzerat ako chces, robit co chces, byt aky chces, ludia su normalni amozes sa zoznamit hoc kde s hoc kym, nik sa na teba nepozera ako na magora, a aj pracu robis akak sa tebe paci anie aku by si mal.no a co, ze mas vysoku, ked chces zametat ulice anplna ta to mozes to robit uplne slobodna mysel
rodicia ma od mala vlacili po celom svete, mam toho dost, nikdy som nevedel kde byvam aku mam adresu, nemal priatelov, nemohol sa zamilovat ani adaptovat, nebol cas.
vačšinu roka bývam v škotsku, a je to super, sloboda, fajn ludia, viac možností etc. len je to tam dosť drahé. Na slovensko chodím pravidelne takze mi to doma moc nechýba, ja si všade rýchlo zvyknem.
@semhamforas to iste sa ti moze stat aj v Nitre alebo v Malackach
pokial sa vyhybas pochybnym miestam a casom, ktore mozu byt problemove, nevidim problem...mne ale v UK zacali vadit tie typicke anglicke vlastnosti...ze radsej zomriem ako zacnem rozmyslat a som predsa anglican, tak to viem lepsie ako ty...a podobne...no a este to ze musia byt vo vsetkom ini ako cely svet
@husky aj to sa ti môže tam stať, že ťa černoch začne naháňať s mačetou a potom na teba poštve pittbulla, chytia ťa až policajti a aj tak ťa zavrú, pretože si mal u seba bejzbalku?
(nemám nič proti černochom, nemám nič proti Londýnu, je to jedno z mojich naj miest, ale žila som tam v jednej z najnebezpečnejších štvrtí a zatiaľ čo vo svojom meste nemám problém ísť peši domov o druhej-tretej nadránom - hoci ani to nie je bezpečné, vzhľadom na našu drogovú mafiu a tak -, ale tam som bola vždy posraná. sú to všetko také naivné pohľady na to mesto, keď to tak čítam, že sloboda, wuááá, šanca všade na každom kroku, nezáleží na tom, čo si vyštudoval, bla bla bla... )
bývala som v Londone, momentálne žijem v Brne, ale uvažujem, že aj odtiaľto sa dakam odfrckám.
akurát dneska som cestou z roboty uvažovala, že sa vrátim do Londýna a odtiaľ sa potom odtrepem do Afriky, porodím malé Afríčťatá a potom zdrhnem, hahaha.
@grietusha co sa tyka afriky o tom by som nezartoval, take spojenie bahobytu a chudoby ste este nevideli.Londyn, fuj sinave mesto plne nasilia, ale ma svoje caro, preto prosto Londyn. Nie je to naivne, myslim, ze kazdi si odzil svoje, pokial niekde zil dlhsie a ma svoje zazitky, bbz.
Ak niekde stravite cely zivot casom zmenite nazor. Ak niekde stravite par dni, ci rokov . . . moze byt vasa predstava o skutocnosti dost skreslena . . . vysledok je potom to "wuaa" doma sa neda existovat a v zahranici je tak dobre. A najlepsi je podovolenkovy osial, ked sa niekto vrati z dovolenky v zahranici a exotika je z toho zoslintany az za usami
@grietusha nie, to je to ako som to vnimala ja. na druhej strane to bol hnus. sami pakistanci a vsetko bolo chvilami na picu, ale ja sa ti tiez nevysmievam za tvoje stupidne prispevky
@swen a kam by som chodil mne je tu dobre, ale zda sa, ze ty v skutocnosti ziadny plan na odchod nemas. Jedine co vies je nadavat, nervacit, histercit a utapat sa vo vlastnej zavistlivosti ku kazdemu, kto sa ma lepsie ako ty.
@hluzar stale?! asi si trocha mimo. a co ze som napisal ze to tu nema buducnost?! moj nazor! a ked podla teba je slovensko raj pre mensini, tak ja si to nemislim. a kam do zahranicia pojdem je uplne jedno. rozhodne neostanem v krajine, ako ja tato.
@swen Svojou nenavistou sa sam znicis. Priznaj si to skola ti nejde, ziadnu cudziu rec neovladas a si plny nenavisti voci krajine v ktorej zijes. Si vazne myslis ze tento postoj ma buducnost ?
@hluzar kde tu nadavam?! aspon nepis hluposti. ked je ti tu dobre, tak tu ostan. ved z 500eur sa ti bude superrrr zit. vtipni chlapec, ani ma nepoznas a ides tu pisat o zavisti skor ty zavidis
@swen nemysli si ludi ako si ty stretavam kazdy den. Vedua sa len stazovat, ale nic nespravia preto, aby im bolo lepsie. Ale hlavne, ze nevynechas jedinu prilezitost urazit Slovensko. To je podstatne. Co ak je tato krajina vlastne dobra, len ty si na kokot ?
@hluzar urcite necitim k nikomu a nicomu nenavist,ako sa tu snazis tvrdit. to ze sa mi nieco nepaci alebo nemam rad, este neznamena ze to nenavidim. to si pleties pojmi z dojmami. do mojho postoju ta je prd, niesme partnermy ani ani ziaden vztah medzi nami nie je.
@swen To ta bavi klamat cloveka, ktory si pamata kazdy tvoj prispevok ? Uz ta mam v priateloch nejaky ten piatok a viem co si tu vypisoval. Takze to I-A si nechaj pre osla a seberovnych ludi.
Ale chalan pokial sa nespamatas blede skoncis Drzim palce
@hluzar kde? v trnave? v trnave su aj nejaky ok ludia? zvlastne ze z tych co som poznal z trnavy ani jeden nebol ok,smutne. urazit slovensko? ono sa uz svojou samotnou podstatou samo urazilo, tak ocom tu tocis? uz si presiel k nadavkam? no fakt si riadne ubohy ked musis nadavat. no nic, ved trnava neee?!
V tejto krajine by bolo aj dobre, lenže, keď musí nosiť po zemskom pvrchu takéto individuá, ako je hluzar, potom na to dopláca cela spoločnosť a hlavne mladí, ktorí sú plní elánu do života, chcú pracovať, užívať si slobodu a samozrejme za to prijímať náležité finančné ohodnotenie, ktoré by im zaručovalo bezproblemový život a nie obracať € v ruke trikrát a rozmýšľať, ako ho najefektívnejšie mynuť!
No ja zijem uz druhy rok v Polsku a neviem si predstavit zeby som sa vratila na Slovensko. Mnoho ludi nadava na poliakov lebo maju s nimi skusenosti s Irska, Anglicka, Nemecka a ja neviem este odkial, ale ja ich vobec tak nevnimam. Nato aby clovek spoznal poliakov, treba tu podla mna zit. Samozrejme ze mi niekedy lezu na nervy a ze niektori si blbci,ale to je tak vsade, v akejkolvek krajine, Ja mam s nimi zatial ale skor take skusenosti, ze mozem o nich povedat ze su priatelski a napomocni. Velakrat sa mi stalo ze som potrebovala pomoc a uplne neznamy poliak mi pomotol. A dovodom bolo? Vsak sme ludia!
Tiez sa mi paci, ze i ked je to celkom konzervativna krajina v istych veciach, nikto sa nepozera na to ako chodite obleceni. Aspon v mojom okoli nie. Na Slovensku by som bola uz davno poohovarana spredu aj zozadu. Tu si kazdy chodi ako chce a ako sa mu paci
@za8icka - naprosto súhlasím, poliaci sú milí a priateľskí, mám dvoch kolegov poliakov a sú to riadni kolíci... jediná vec mi vadí (priamo v PL) a to je nie príliš veľká hygiena... vlani som si zabehol v júli do Krakowa a v jednej reštaurácii priamo na Sukiennici, kúsok od Mariackej baziliky, tam kde sú práve v lete tisícky turistov a najvyššie ceny, som dostal tak neuveriteľne špinavý príbor, že až to sa mi stalo v Poľsku viackrát... ale inak pohoda...
@salora no s tou hygienou som si to vsimla aj ja. Ale nie v restauraciach - to bola asi skor nahoda, lebo ja som sa s tym fakt este nestretla a tych mam obehanych dost. Ale Poliaci a hygiena - to je kapitola sama o sebe. Samozrejme nie vsetci, ale ked idem rano autobusom do prace alebo cez vikend rano do fitka, tak ma ide trafit slak. Hlavne u chlapov. Ako keby sprchy nepoznali alebo striktne by vodu pouzivali len 2x do tyzdna alebo do mesiaca....
Ja zijem v Rakusku, v Eisenstadte (70km od Bratislavy). Zijem tu viac menej od mojich 4och rokov, ale do teraz sa casto vraciam do mojho milovaneho Pezinka (teraz uz pomenej...) alebo do Bratislavy, odkial mam uz vyse roka a pol priatelku. Zivot v Rakusku je na vyssej urovni, no musim povedat, ze hlavne co sa cien tyka, tak Slovensko uz Rakusko dobehlo Aj platmi pomalicky, ale bohuzial este nie na tu Rakusku uroven Mentalita tu je taka klasicka zapadna, a ja osobne sa rad vraciam na Slovensko, lebo tam mam kamosov, a lepsie si rozumiem zo Sovakmi, aj ked po nemecky viem lepsie ako po slovensky.
V buducnosti a po studiu by som sa chcel na trvalo vratit na Slovensku, ak by som si nasiel neaku dobru pracu v neakej firme, mozno prave v neakej rakuskej, alebo nemeckej firme na Slovensku, kde by potrebovali niekoho, kto vie okrem ineho velmi dobre po nemecky... Ak by to bolo adekvatne zaplatene.
@ronik16 Zakladom je uvedomit si, ze mlady clovek proste nemoze zarabat tak, aby neobracal kazde euro, pokial nerobi slapku. (co je tvoj pripad zajko30).
Aj nastupny plat na lekara je 335 eur (10 000 sk).
Ta pomyselna hranica medzi snazenim sa a uzivanim si je proste na Slovensku okolo veku 35-40 rokov.
Lepsie sa mozu mat ti potekciovani , co maju znamosti, rodinku tam kde treba.
A od nich sa lepsie maju uz len drogovi dileri a kurvy.
@grietusha az sa mi nechce verit, ze si bola v Londyne. Teta je menezerkou (tam to tak volaju, ale to asi vies) vo Westfielde v jednom mrte drahom obchode (obrat vyse miliona libier a to je este len jun), ma pod sebou vyse 10 ludi a to je slovenska s ani neviem akou vyskou. Jej sestra tam pracovala vo financnictve, na slovensku vlastni 3 byty, pred tyzdnom odisla zit do New Yorku a to nema ani vysku.
Nemusi to zakonite skoncit len v zaprdenom mcdonalde niekde pri hrncoch.. V tom je krasa londyna, ze mozes mat aj 10 titulov, ale ak vies hovno tak skoncis s metlou v ruke.
poznám mnohých ľudí, ktorým sa jednoducho darí a poznám aj takých, ktorým nie, nehovorím, že sa to nedá. ale myslieť si, že jednoducho prídeš a budeš môcť slobodne byť, čím len chceš, mi príde naivné. nie vždy to ide.
a hlavne si nemyslím, že takéto šance má človek len v Ldn.
a vo finančníctve sa dá zarobiť veľmi dobre aj na Slovensku, len tak mimochodom.
a okrem toho si myslím, že poznámka o splodení detí v Afrike jasne hovorí o mojom unavenom stave, v ktorom som to písala, to sa dá brať vážne?
Hluzar musíš mať neskutočné zlé skúsenosti so zámestnavateľmi, keď takto píšeš. Poznám x mladých ľudí, čo zarábaju nad 700,- € a sú zamestnaní v automobilke, v stavebníctve a dokonca aj v zdravotníctve 335,- € zarábaju SZP /strední zdrav.pracovníci, ako zdravotné sestry../
Na toto existuje jedno porekadlo: "Kto chce, najde spôsobi, kto nechce, nájde spôsobi".
Čiže je na každom, ako sa v živote vie obracať. Smolu má ten komu sa nechce a radšej bude závisli na druhých.
O tých drogových diléroch a kurvách je všeobecne známe, že buď sa medzi sebou pozabíjaju alebo skončia v base.
A nakoniec k tomu zajkovi30, tvoj problem je v tom, že si bol naňho silne zakomplexovaný a našiel si si možná iný objekt, ktorý ti ma v niečom pripomýna. Mne to absolutne nevadí a beriem si príklad z druhých, že si z toho nemam nič robiť. Tu na birdze to tak proste funguje.
@ronik16 - 700,- € myslíš na Slovensku? Pokiaľ to človek zarába de facto sám pre seba, teda má rodičov, u ktorých býva a ktorí sa postarajú, navaria, operú... tak pohoda. Ale akonáhle začne človek bývať sám, 700,- € nie je bohviečo...
@za8icka - keď som prišiel kedysi po 1x do Luxu, jeden z tých poliakov bol taký istý bývali sme vtedy ešte traja v jednom prenájme, no našťastie sa nám ho podarilo prevychovať. A nechci vedieť, aký riad používal, keď si išiel uvariť polievku alebo cestoviny.. bo tom bol okrem iného aj desný držgroš...
@ronik16 a 750 eur v automobilke sa zaraba mozno tak maximalne v Bratislave, ale my zapadniari sa radi tvarime, ze ine mesto na Slovensku ani neexistuje vsak
@hluzar Ja bývam v Martine a vela krát som číta inzeráty do W -agenu, že dávaju náborove príspevky, byt a ine možnosti, kde je pre mladého problém si zdvihnuť riť a ísť do tej Bratislavy a skúsiť šťastie, som písal Kto chce..... atď.
Niekde v malej dedinke ďaleko od mesta veru nič neporiešiš, ale existujú aj iné mesta ako Bratislava.
@grietusha tak samozrejme, ze prist do anglicka a mat velke oci je smiesne. Lenze ten co sa snazi ma (aj na slovensku) a v londyne to plati niekolkonasobne (take moje subjektivne pozorovanie). Uz len to, ze tam az tak nebaziruju na tituloch, ale skor im ide o to, kto co ovlada.
To financnictvo som spomenul len preto, ze aj slovak ma sancu najst si kvalitnu pracu a kludne aj bez vysky. Lenze vacsinou tam idu ludia s tym, ze sak som slovak, aj tak ma nikto nikde nezamestna a potom to konci pri spominanom mcdonalde..
@ronik16 Bratislava je draha , ak si trebars nejaky vychodniar naspori ten kes, aby sa do nej pristahoval , pokial mu ta praca nevydrzi, skonci to len ako vylet na ktorom riadne prerobil.
Ty asi nevies ako to funguje na pohovoroch ze ? Oni si vyberaju, lebo vela ludi chce pracu a je jej pocas krizy nedostatok.
Z 10 uchadzacov o pracu dnes vezmu len troch.... Predstavujes si to lahsie ako to v skutocnosti je.
Nemysli si, ze len preto, ze pisem fakty take, ake su tak je to moje osobne stazovanie sa.
Takto to proste je. Vdaka bohu, ja som mal stastie.
@ronik16 to je samozrejmost v septembri sa vraciam do skoly a potom to bude zase sucheee
Ale pozri nebudem sa tvarit len preto, ze mi je chvilu dobre, ze vsetci sme stastni , vtaciky cvrlikaju a stastne rodinky nemaju nic lepsie na praci, ako vysedavat cele poobedia v cukrarni.
Lebo ty sa pozeras na svet cez ruzove okuliare Filipko vies ? Ale v skutocnosti to tak vobec nie je . Ludia sa trapia, obracaju sa a nemaju cas riesit kravinky,
@salora ja som este pred rokom byvala s troma chalanmi, ktori slovo hygiena nevideli napisane ani na papieri, nieto aby pochopili pojem toho slova. Takze som mala vycvik na cely zivot. Co ja som uz s nimi pozazivala....takze nejake cestoviny by ma nezaskocili
@za8icka - teraz už mám našťastie svoj prenajatý byt priamo v Luxe, takže pohoda, nielen že som sa ich zbavil, ale hlavne nemusím dochádzať 3h vlakom... a ak všetko dobre pôjde,. možno mi ten byt aj ostane
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
pokial sa vyhybas pochybnym miestam a casom, ktore mozu byt problemove, nevidim problem...mne ale v UK zacali vadit tie typicke anglicke vlastnosti...ze radsej zomriem ako zacnem rozmyslat a som predsa anglican, tak to viem lepsie ako ty...a podobne...no a este to ze musia byt vo vsetkom ini ako cely svet
Treba skúsiť, možno sa Ti v cudzine nebude páčiť. Ešte Čechy sú pekné.
@husky aj to sa ti môže tam stať, že ťa černoch začne naháňať s mačetou a potom na teba poštve pittbulla, chytia ťa až policajti a aj tak ťa zavrú, pretože si mal u seba bejzbalku?
(nemám nič proti černochom, nemám nič proti Londýnu, je to jedno z mojich naj miest, ale žila som tam v jednej z najnebezpečnejších štvrtí a zatiaľ čo vo svojom meste nemám problém ísť peši domov o druhej-tretej nadránom - hoci ani to nie je bezpečné, vzhľadom na našu drogovú mafiu a tak -, ale tam som bola vždy posraná. sú to všetko také naivné pohľady na to mesto, keď to tak čítam, že sloboda, wuááá, šanca všade na každom kroku, nezáleží na tom, čo si vyštudoval, bla bla bla... )
bývala som v Londone, momentálne žijem v Brne, ale uvažujem, že aj odtiaľto sa dakam odfrckám.
akurát dneska som cestou z roboty uvažovala, že sa vrátim do Londýna a odtiaľ sa potom odtrepem do Afriky, porodím malé Afríčťatá a potom zdrhnem, hahaha.
idem spať radšej.
k teme-napisem,az tam budem. lebo tu to nema buducnost.
najhorsie to bolo zatial v Indii. Bhopal
ps. zato ze ty sa zo svojou povahom a pokrivenim charakterom nikde nikdy nedostanes mimo slovenska, mas ty "mudre" reci .
Smutne .......
Vykasli sa na silne reci. Iba sa zosmiesnujes.
Nedovol svojmu egu, aby ta zaslepovalo.
silne reci mas ty, nie ja.
Ale chalan pokial sa nespamatas blede skoncis Drzim palce
....ak si nepil a jedna sa o normalny prejav dovol mi popriat ti uprimnu sustrast
V tejto krajine by bolo aj dobre, lenže, keď musí nosiť po zemskom pvrchu takéto individuá, ako je hluzar, potom na to dopláca cela spoločnosť a hlavne mladí, ktorí sú plní elánu do života, chcú pracovať, užívať si slobodu a samozrejme za to prijímať náležité finančné ohodnotenie, ktoré by im zaručovalo bezproblemový život a nie obracať € v ruke trikrát a rozmýšľať, ako ho najefektívnejšie mynuť!
Tiez sa mi paci, ze i ked je to celkom konzervativna krajina v istych veciach, nikto sa nepozera na to ako chodite obleceni. Aspon v mojom okoli nie. Na Slovensku by som bola uz davno poohovarana spredu aj zozadu. Tu si kazdy chodi ako chce a ako sa mu paci
V buducnosti a po studiu by som sa chcel na trvalo vratit na Slovensku, ak by som si nasiel neaku dobru pracu v neakej firme, mozno prave v neakej rakuskej, alebo nemeckej firme na Slovensku, kde by potrebovali niekoho, kto vie okrem ineho velmi dobre po nemecky... Ak by to bolo adekvatne zaplatene.
Aj nastupny plat na lekara je 335 eur (10 000 sk).
Ta pomyselna hranica medzi snazenim sa a uzivanim si je proste na Slovensku okolo veku 35-40 rokov.
Lepsie sa mozu mat ti potekciovani , co maju znamosti, rodinku tam kde treba.
A od nich sa lepsie maju uz len drogovi dileri a kurvy.
Nemusi to zakonite skoncit len v zaprdenom mcdonalde niekde pri hrncoch.. V tom je krasa londyna, ze mozes mat aj 10 titulov, ale ak vies hovno tak skoncis s metlou v ruke.
poznám mnohých ľudí, ktorým sa jednoducho darí a poznám aj takých, ktorým nie, nehovorím, že sa to nedá. ale myslieť si, že jednoducho prídeš a budeš môcť slobodne byť, čím len chceš, mi príde naivné. nie vždy to ide.
a hlavne si nemyslím, že takéto šance má človek len v Ldn.
a vo finančníctve sa dá zarobiť veľmi dobre aj na Slovensku, len tak mimochodom.
a okrem toho si myslím, že poznámka o splodení detí v Afrike jasne hovorí o mojom unavenom stave, v ktorom som to písala, to sa dá brať vážne?
Hluzar musíš mať neskutočné zlé skúsenosti so zámestnavateľmi, keď takto píšeš. Poznám x mladých ľudí, čo zarábaju nad 700,- € a sú zamestnaní v automobilke, v stavebníctve a dokonca aj v zdravotníctve 335,- € zarábaju SZP /strední zdrav.pracovníci, ako zdravotné sestry../
Na toto existuje jedno porekadlo: "Kto chce, najde spôsobi, kto nechce, nájde spôsobi".
Čiže je na každom, ako sa v živote vie obracať. Smolu má ten komu sa nechce a radšej bude závisli na druhých.
O tých drogových diléroch a kurvách je všeobecne známe, že buď sa medzi sebou pozabíjaju alebo skončia v base.
A nakoniec k tomu zajkovi30, tvoj problem je v tom, že si bol naňho silne zakomplexovaný a našiel si si možná iný objekt, ktorý ti ma v niečom pripomýna. Mne to absolutne nevadí a beriem si príklad z druhých, že si z toho nemam nič robiť. Tu na birdze to tak proste funguje.
@za8icka - keď som prišiel kedysi po 1x do Luxu, jeden z tých poliakov bol taký istý bývali sme vtedy ešte traja v jednom prenájme, no našťastie sa nám ho podarilo prevychovať. A nechci vedieť, aký riad používal, keď si išiel uvariť polievku alebo cestoviny.. bo tom bol okrem iného aj desný držgroš...
Niekde v malej dedinke ďaleko od mesta veru nič neporiešiš, ale existujú aj iné mesta ako Bratislava.
To financnictvo som spomenul len preto, ze aj slovak ma sancu najst si kvalitnu pracu a kludne aj bez vysky. Lenze vacsinou tam idu ludia s tym, ze sak som slovak, aj tak ma nikto nikde nezamestna a potom to konci pri spominanom mcdonalde..
Ty asi nevies ako to funguje na pohovoroch ze ? Oni si vyberaju, lebo vela ludi chce pracu a je jej pocas krizy nedostatok.
Z 10 uchadzacov o pracu dnes vezmu len troch.... Predstavujes si to lahsie ako to v skutocnosti je.
Nemysli si, ze len preto, ze pisem fakty take, ake su tak je to moje osobne stazovanie sa.
Takto to proste je. Vdaka bohu, ja som mal stastie.
Ale pozri nebudem sa tvarit len preto, ze mi je chvilu dobre, ze vsetci sme stastni , vtaciky cvrlikaju a stastne rodinky nemaju nic lepsie na praci, ako vysedavat cele poobedia v cukrarni.
Lebo ty sa pozeras na svet cez ruzove okuliare Filipko vies ? Ale v skutocnosti to tak vobec nie je . Ludia sa trapia, obracaju sa a nemaju cas riesit kravinky,