čo sa oplatí je myslím všetkým jasné.
nakoľko sú technológie a informatizácia na vzostupe a dlho ešte budú, tak venovať sa tejto oblasti je perspektívne.
ale je otázne či je v poriadku venovať sa niečomu "lebo sa to oplatí" bez ohľadu na to, či ťa to baví.
Vyser sa na to čo sa oplatí, oplatí sa Informatika ako povedal kolega vyššie to je fakt. Ale najviac sa oplatí študovať to čo ťa baví! Keby som mal ja študovať Fyziku (čo je krásny obor, klobúk dole pred fyzikmi) tak možno by mi to šlo ale obesil by som sa potom, lebo ma to nebaví. Nič nie je horšie ako keď človek študuje a následne robí to čo ho nebaví, veď to je hrozné potom. Vyber si to čo ťa baví....ale tá IT sa fakt oplatí to keby ťa bavilo by bolo super.
napr. odbor, ktorý študujem ja, má 100% zamestnanosť v odbore, to sa určite oplatí študovať, ale je brutal ťažký a málokto ho dá na to, že nás začínalo 80 a ing bude max.7 ľudí, to hovorí za všetko
hm...
na to čo tu čítam po birdzi tak ani strednú školu, najviac je tu skladníkov, šoférov, pokladničiek...
ale zas zamestnávateľ si to zrejme vyžaduje, taký skladník, je veľmi dôležitá profesia, ten musí mať rozhľad, poznať cudzí jazyk, vyznať sa v dodacích listoch, práca na počitači a nakoniec byť fyzický zdatný, aby vládal prehadzovať tie škatule....hahh
ale tiez som pripad toho, ze co ta nebavi robit nebudes, takze urcite sa neorientuj len na to, co je akoze perspektivne...resp. musis byt natolko sikovna, ze si svoje silne stranky a tvoje zaluby zakomponujes do toho, co sa oplati studovat/robit, a ides
studovat smer typu len preto ( lebo sa to oplati ) a nie preto ze ta to bavi, sa casom prejavi...zijeme v dobe, kde sikovnost a pracovne skusenosti, komunikativnost rozhoduju...titul nesleduju...nikde...ved ludia staci si otvorit niekedy profesiu...a zistite co je realita
@rogin na profesii vidím veľa bud takých, že vyžadujú vysokú a skúsenosti, potom strednú technickú a elektrotechnicku, skúsenosti alebo skúsenosti a potom veľa agentúr, ktoré zdierajú ľudí.
@marcello1111 skladník nemá žiadne požiadavky, robil som to na Slovensku aj Anglicku a je to len otrocina, každému odporúčam to nerobiť. Možno tak ti prihodia k platu, keď budeš jazdiť na vysokozdvižnom vozíku a vykladat a nakladat kamiony, ale tiež hradis škody z vlastného.
@trishe neoplatí sa študovať, za čas strávený a minute peniaze na školnom a poplatkoch si môžeš začať šetriť v nejakej zaprdenej robote a po čase sa kvalifikovať ci absolvovať kurzy a lepšie nadobudnúť prax v tom, čo ti ide ako mrhat časom na teóriach, ktoré ti v praxi nebudú fungovať.
Na tuto otázku ti viem presne odpovedať. Študovať sa oplatí iba to k čomu máš vzťah. Ak nemáš vzťah k tomu čo ponúkajú školy sú aj iné prace. @marcello1111 učiteľka študovala a on sa hral na mobile ...
ale nie, tam ide aj o povahu ľudí ...
@rogin to nie je uplne pravda.. Pozri si profesiu. Vsade chcú od teba vysoku školu aj tam kde to nutné nie je. Som podla mna velmi sikovny clovek Pracujem dva roky a vzdy ma ludia brali ako sikovneho spolahliveho kolegu.No chcem ist dalej a viem ze mam na to ale.. neviem kam sa teraz posunut vies..
Hm ťažko povedať. IT je asi v tomto rebricku na vrchole ale keď nemáš k technike blizko potom nema zmysel tlačit na pilu.. vyber si niečo čo má takisto perspektivu ale bude ta to aj bavit. To bude velke plus
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
nakoľko sú technológie a informatizácia na vzostupe a dlho ešte budú, tak venovať sa tejto oblasti je perspektívne.
ale je otázne či je v poriadku venovať sa niečomu "lebo sa to oplatí" bez ohľadu na to, či ťa to baví.
na to čo tu čítam po birdzi tak ani strednú školu, najviac je tu skladníkov, šoférov, pokladničiek...
ale zas zamestnávateľ si to zrejme vyžaduje, taký skladník, je veľmi dôležitá profesia, ten musí mať rozhľad, poznať cudzí jazyk, vyznať sa v dodacích listoch, práca na počitači a nakoniec byť fyzický zdatný, aby vládal prehadzovať tie škatule....hahh
ja suhlasim s @1 + medicina + financie IMO
ale tiez som pripad toho, ze co ta nebavi robit nebudes, takze urcite sa neorientuj len na to, co je akoze perspektivne...resp. musis byt natolko sikovna, ze si svoje silne stranky a tvoje zaluby zakomponujes do toho, co sa oplati studovat/robit, a ides
a čo si študoval, keď robíš skladníka?
@marcello1111 učiteľka študovala a on sa hral na mobile ...
ale nie, tam ide aj o povahu ľudí ...