Ahojte, uz asi dva tyzdne mavam zle sny rozneho typu, niekolko krat v noci sa zobudim, pretoze vyzeraju strasne realne, no jednoducho nocne mory. Ale kazdu noc.. Neviete nahodou ako by som mohol dosiahnut pokojny spanok bez tych zkur.enych zlych snov? Vob
ja to mám posledné 3 dni.. prvú noc nočná mora kde mi ide o život, druhú noc nočná mora a spala som len hodinu, tretiu noc nočná mora a spala som 4 hodiny.... ak ti dajú nejakú radu mimo tejto diskusie, napíš mi ju, prosím
nemusí to byť z nejakých psychických problémov.Aj ja som mala obdobie keď som nevedela celú noc zaspať lebo sa mi stále keď som zavrela oči snívala nejaká nočná mora.A v tej dobre som neriešila nič , jediné z čoho som mala stres celý deň bolo , že čo bude zase v noci...
neviem ale ja teraz tiež mávam zlé sny.. lenže nie sú ako tie typické zlé sny, že ma naháňa nejaký vrah. Tieto sú hrozné v tom, že sú tam skutoční ľudia, moji kamaráti a to je oveľa horšie :/
Ide o to, že ja cele dne nemyslim na nic ine len na ten sen co sa mi snival v noci alebo na to co sa mi bude snivat nasledujucu noc, jednoducho ma to ovplyvnuje. Na nete som hladal riesenia, boli tam pisane hluposti, avsak nasiel som tam to co pisal barky. Marihuana pred spanim, znamena to ze budem mat noc bez snov a lepsie sa vyspim.. No, drogy mi pripadaju ako okrajove riesenie a zatial nechcem nic skusat.
Väčšinou sa zlé sny snívajú vtedy, keď človek prežíva nejakú ťažšiu situáciu v živote, alebo aj zvýšenú nervozitu, napätie, keď ho niečo trápy a vystupňuje sa to ešte aj tým keď to potom celý deň rozoberá a má strach ísť spať. Ale niekomu aj zmenou počasia, filmy atď. Je to subjektívne. Skús porozmýšľať z čoho by to mohlo byť. Netresovať sa kôly tomu (aj keď to sa asi veľmi nedá). A lieky na spanie nie je žiadna výhra a ešte k tomu sú aj návikové. Skús porozmýšľať a nájsť príčinu a snažiť sa ju odstrániť. Ja som tiež jeden čas nemohla spávať a to len kôly tomu, že som bola max. vystresovaná lebo mama bola chorá. A keď o tom budeš celé dni rozmýšľať tak sa z toho nakoniec aj zcvokneš. :o)
harmančekový čaj ukľudňuje, možno ti to minimálne pomôže. ale hlavne si vyrieš veci v hlave. a možno to máš kvôli prichádzajúcemu splnu ja zvyknem mávať pred splnom a počas splnu nepokojné noci, buď sa mi snívajú bludy alebo nemôžem spať
Hmmm..to môže byť aj s toho, že máš niečo nevyriešené..mne sa raz sníval 2 krát po sebe sen, že ma niekto zavraždil a o niekoľko týždňov na to, že mi umrel kôň, ale ja žiadneho nemám s týmto si nepomôžeš, tvoj mozog chce, aby sa ti to snívalo a ty to neovplyvníš Ale držím palce
Ja som sa naučila zaspávať pokojne. Ak totiž rozmýšľaš pred spaním nad vecami, ktoré ťa znervózňujú, tak jasné že nemôžeš spať.... Ale nwm ťažko povedať čo ti môže pomôcť, keďže sú to sny
ako mu možete niektorí napisať,že ked bude nad tym rozmýšlat,tak sa scvokne,to co je uz za blábol???? Nie nescvokne sa z toho,možno to má z nejakej neurozy,psychicky ,problem stres...alebo sa mu snivaju nejake pospajane bludy,neboj nič..tie mory neznamenaju nic,su len akymsik prezitkom podvedomia,nevedomia,trebars aj splnu...
Skus pozerat len komedie a urob si caj z lubovnika bodkovaneho na noc,neviem či ti prejdu mory,aj ja ich mavam,ale spim celu noc....pekny večer,vela stastia
na prave nocne mory nepomoze nic, to je podvedomie a v tom by sa nemal nikto z nas rypat. ja mam jednu opakujucu sa a verte mi ze som skusila vsetko. viem sa z nej tak maximalne vcas prebudit aby som zas nekricala zo sna.
tak isto rada "sprav si poriadok v hlave" je riadne odveci lebo prave zle a zive sny su tie ktore nam robia poriadok v hlave. skus si nieco z nich zapamatat a zistit co mali znamenat. nie v snari a u babiek bylinkarok ale skus to aplikovat do realneho zivota co to malo znamenat.
to ze nemas jest pred spanim je trosku blbost, tak isto ako caj z lubovnika bodkovaneho kedze ten je riadne agresivny..
niet nad fyzicku unavu, laktoza pomaha zaspat, harmancekovy caj a levandulova vona (ale ani s tou to neprehanaj, je silna)
tiez som mala podobny problem a skusala som kadeco.
nakoniec som sa o tom porozpravala s jednou velmi dobrou kamaratkou a zacali sme riesit ci ma netrapia nejake veci zo sucasnosti, ktore som si len nie ochotna pripustit.. nakoniec sme dosli k jednej veci spred vyse 10 rokov - islo o jeden nedorieseny spor. tak som to vyriesila a odvtedy spavam viacmenej v klude. raz za cas pride nejaky zly sen, ale nie ziadne dlhotrvajuce hrozostrasne mory.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Alebo skús nejaké prkotiny na prírodnej báze, nie tie sračky, ktoré Ti predpíše lekárka a si z toho maximálne oblbnutý.
@musefanatic Neviem, buď zájsť za doktorom (resp. skôr psychológom), ktorý by mohol odhaliť príčinu...
Alebo sa skús fyzičky zničiť Napr. daj si 10 km beh a ver mi, že ani nebudeš vedie kedy a ako si zaspal...
2. daj si mlieko s medom
Skus pozerat len komedie a urob si caj z lubovnika bodkovaneho na noc,neviem či ti prejdu mory,aj ja ich mavam,ale spim celu noc....pekny večer,vela stastia
tak isto rada "sprav si poriadok v hlave" je riadne odveci lebo prave zle a zive sny su tie ktore nam robia poriadok v hlave. skus si nieco z nich zapamatat a zistit co mali znamenat. nie v snari a u babiek bylinkarok ale skus to aplikovat do realneho zivota co to malo znamenat.
to ze nemas jest pred spanim je trosku blbost, tak isto ako caj z lubovnika bodkovaneho kedze ten je riadne agresivny..
niet nad fyzicku unavu, laktoza pomaha zaspat, harmancekovy caj a levandulova vona (ale ani s tou to neprehanaj, je silna)
nakoniec som sa o tom porozpravala s jednou velmi dobrou kamaratkou a zacali sme riesit ci ma netrapia nejake veci zo sucasnosti, ktore som si len nie ochotna pripustit.. nakoniec sme dosli k jednej veci spred vyse 10 rokov - islo o jeden nedorieseny spor. tak som to vyriesila a odvtedy spavam viacmenej v klude. raz za cas pride nejaky zly sen, ale nie ziadne dlhotrvajuce hrozostrasne mory.