Ahojte..riešim dosť veľkú dilemu a popravde neviem ako sa rozhodnúť. Áno, vybrala som si školu, ktorá ma nebaví a teraz po roku a pol zvažujem odísť..Je už asi dosť neskoro, viem, ale stále som myslela, že to nejako dokopem..no teraz sa zamýšľam nad tým č
ja nerozumiem, prečo sa to pýtaš nás. každý má predsa na toto iný názor, jeden by to dokopal za kazdych okolnosti, iny by s tym okamzite sekol.
toto je predsa rozhodnutie, ktore zalezi len na tebe, ty si musis zvazit co je v hre, co ti za co stoji, kolko ta to stalo usilia, energie, co chcies robit v buducnosti a podobne... aj ked ti tu ludia odpovdia na tieto otazky, stale to bude ICH nazor, ty hlavne musis vediet co mienis robit.
nemozem ti ani povedat ROB CO CITIS lebo asi to nei je pre teba vzdy ultimatnym riesenim... cize again, toto si musis v hlave zrovnat ty, nik z nas nepozna tvoju situaciu a rozpolozenie.
bola som v podstate v rovnakej situacii. studovala som nieco co ma nebavilo kvoli uplatneniu, tiez rok a pol a myslela som, ze sa proste prekonam a zvladnem to.
absolutne to za to nestalo a uz nikdy by som nic take nespravila, po roku a pol som sa na to vykaslala, teraz studujem nieco na com sice nezbohatnem, ale bavi ma to a som MAXIMALNE stastna a za tu vacsiu vyplatu v buducnosti by som to nikdy nevymenila..
ale tak je to na tebe, ja som strasne stastna ze som to spravila a teraz vidim aky obrovsky rozdiel to je, ked studujem nieco co ma bavi. a tie 2 roky su nic, ved budeme zit este desiatky rokov
dorob Bc., potom prestup na nieco co si uz doslednejsie vyberies, ale byt tebou, nezahadzovala by som rok a pol usilia a studia perspektivneho oboru len tak.
ale samozrejme nie ak to je na ukor tvojho psych. zdravia.
dafak, ja nechápem, prečo si ľudia vyberajú to, čo práve ,,fičí". to je ozaj lepšie trápiť sa celú školu a potom aj celý život v práci, ktorá ma nebaví?
ja som tiež bola na zlej škole (ale nie preto, že by to bolo aktuálne zameranie, myslela som, že ma to bude baviť ale sklamal ma celý ten odbor aj profesionalita na UPJŠ) a po mesiaci som zbalila kufre a teraz nedám dopustiť na školu kde som...
a keby som musela, urobila by som to ZNOVA a ZNOVA až kým by som sa na tej škole nenašla.
Ja osobne by som to už dobojovala...
A zase, celkovo málokoho baví škola ako- taká. Samé nepodstatné predmety, ktorými sa musíš len predrieť. A nakoniec keď dokončíš školu, tak zistíš, že aj v praxi to je dosť zlé... A možno zistíš, že prax je úplne iná a baví ťa. Ale to môžeš zistiť aj pri tom manažmente a jazykoch, to je diskutabilné...
@ssnehulienka
ja sa aj rozhodnem sama..len som si chcela predtým vypočuť možno viaceré názory a skúsenosti iných...
Možno by mi to dalo pohľad z iného uhla..
Ja neviem...
Presne toto isté riešim, akurát som iba v prvom ročníku našťastie a na Aplikovanej informatike, inak ale tá istá situácia, dávam to, šiel som tam kvôli uplatneniu ale neviem si predstaviť, že by som sa tým mal živiť a prvýkrát mi to príde, že peniaze nie sú všetko. Tiež ma bavia jazyky a mám obdobné obavy akurát prekladateľstvo nechcem skôr preto lebo chcem študovať v Brne.
Ja osobne si to mením odbor rozhodne, budem mať možno polovičný plat ale bude ma to aspoň o neičo viac baviť keďže som si vybral jazyk, konkrétne Ruština vo firemnej praxi a cestovnom ruchu.
Život je prikrátky na to aby som ho trávil niečím čo ma nebaví, a študovať informu len preto aby som si potom mohol zaplatiť únik od toho stresu čo si tým spôsobím, ďakujem nie .
@sisel
no tlmočníctvo je inak riadne ťažké..toho sa kus bojím ale uvažujem nad dorobením pedagog. minima k jazykom možno diaľkovo..ale neivem či a ako by sa to dalo..
máte s tým niekto skúsenosť?
v piatom ročníku som sekol s farmáciou (chýbala mi jedna skúška, diplomovka a štátnice na celkové ukončenie štúdia) a išiel som študovať slovenský jazyk a slovenskú literatúru, kde sa cítim oveľa lepšie (a aj výsledky mám neporovnateľne lepšie - a tým nemyslím známky)
ja som zasa cheu prestúpiť na niečo podla podobnej mienky ako ta čo bola aplikovana tu na "užitočné" ale zistiu som že môj odbor je fasa, je náročný a baví ma!
ale nemyslim si že CR a financie su až taky markantny rozdiel na zahodenie roku a pol štúdia... ale uváž podla seba predsa
podla mna ked clovek nestiha chapat tak tam nieje co riesit uplatnenie ked na to nema...ale zas ty si preliezla 3 semestre bez nejakych opletaciek tak preco nezabojujes? nechcelo by to len lepsiu formu relaxacie?
no ja zase riešim niečo iné,baví ma celkom to ,čo študujem,a rok a pol tiež študujem,ale viem,že môj odbor nemá veľlké uplatnenie,takmer nulové,a tiež neviem,či s tým seknúť,alebo vydržať do Bc a potom niečo poriešiť.je to ťažké na rozhodnutie ...
prekladatelstvo nie je az take tazke ..ja to studujem a som straasne leniva ..a keby som nebola a vazne sa ucim mam same Acka hlavne ta to musi bavit ..a mna to fest bavi aj ked teraz musim sediet nad papiermi jak debil a bavi ma vsetko ine okrem toho
a je to na tebe ..bud to dobojujes ..asi nie si blba ked neprenasas ziadnu skusku aj ked ta to nebavi
alebo odides na inu skolu
vzdy su dve moznosti a jedna je spravnejsia ako ta druha .. easy, isn´t it ?
Na Slovensku je to tak ze ludia idu na skolu ktora ich nebavi, pät rokov sa ucia nieco co ich nebavi, oni to dokoncia ziskaju vytuzeny papier v odbore kzory ich nebavi, potom si najdu pracu ktora ich nebavi, 50 rokov ju budu robit a kazde rano z hnusom vstavat do tej roboty aby nakoniec na dochodku zistili ze premarnili zivot v niecom co ich nebavi a nakoniec po par rokoch umreli na infarkt.
Nikdy nie je neskoro zmenit kurz, obzvlast ak mas 20. Ked budes mat 40 a deti na krku uz to bude 100x tahsie. Ak to ale robis len preto ze je to tazke a uvazujes ze pojdes na dalsiu skolu kde ta tp aj tak nebude bavit ale bude to lahsie tak sa na to radsej vykasli.
@blackrisq sorry, ze sa pytam ale preco si s tym cakal az do piateho rocnika? a ked ti uz chybala ta jedna skuska, nemohol si to dokoncit? predsa len, dostat sa vo farmacii do piateho rocnika nie je len tak a oplati sa to uz dokoncit, aspon ja si myslim
@montgomery myslíš si to ty a ďalších 500 ľudí, takže to päťstoprvýkrát objasním
mohol som tú školu dokončiť, nechcel som ju dokončiť, nechcel som sa v živote venovať farmácii, chcel som sa venovať literatúre, prišiel som na to neskoro, to je celé
Odid, urcite... Ja som zistila, ze ma skola nebavi tiez po roku a pol, ale donutila som sa na nu chodit, natahovala som to na 4 roky a nakoniec mam diplom, ktory mi je absolutne nanic, kedze nechcem studovat dalej... Plus som znenavidela Brno, kedze som studovala tam a momentalne mam alergiu uz aj na spomienku na dany obor.
A podala som si prihlasku na inu skolu... Zbytocne teraz budem platit za studium, takze kasli na to a odid.
Odid urcite...ja som chodila 2 roky na odbor, ktory ma vobec nebavil, 2 roky som tam bojovala, ale 3. som nezvládla, isla som na inu skolu so zdrvatonickym zameranim a zdravotka ma uz bavi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ale k veci.
ja nerozumiem, prečo sa to pýtaš nás. každý má predsa na toto iný názor, jeden by to dokopal za kazdych okolnosti, iny by s tym okamzite sekol.
toto je predsa rozhodnutie, ktore zalezi len na tebe, ty si musis zvazit co je v hre, co ti za co stoji, kolko ta to stalo usilia, energie, co chcies robit v buducnosti a podobne... aj ked ti tu ludia odpovdia na tieto otazky, stale to bude ICH nazor, ty hlavne musis vediet co mienis robit.
nemozem ti ani povedat ROB CO CITIS lebo asi to nei je pre teba vzdy ultimatnym riesenim... cize again, toto si musis v hlave zrovnat ty, nik z nas nepozna tvoju situaciu a rozpolozenie.
absolutne to za to nestalo a uz nikdy by som nic take nespravila, po roku a pol som sa na to vykaslala, teraz studujem nieco na com sice nezbohatnem, ale bavi ma to a som MAXIMALNE stastna a za tu vacsiu vyplatu v buducnosti by som to nikdy nevymenila..
ale tak je to na tebe, ja som strasne stastna ze som to spravila a teraz vidim aky obrovsky rozdiel to je, ked studujem nieco co ma bavi. a tie 2 roky su nic, ved budeme zit este desiatky rokov
ale samozrejme nie ak to je na ukor tvojho psych. zdravia.
ja som tiež bola na zlej škole (ale nie preto, že by to bolo aktuálne zameranie, myslela som, že ma to bude baviť ale sklamal ma celý ten odbor aj profesionalita na UPJŠ) a po mesiaci som zbalila kufre a teraz nedám dopustiť na školu kde som...
a keby som musela, urobila by som to ZNOVA a ZNOVA až kým by som sa na tej škole nenašla.
A zase, celkovo málokoho baví škola ako- taká. Samé nepodstatné predmety, ktorými sa musíš len predrieť. A nakoniec keď dokončíš školu, tak zistíš, že aj v praxi to je dosť zlé... A možno zistíš, že prax je úplne iná a baví ťa. Ale to môžeš zistiť aj pri tom manažmente a jazykoch, to je diskutabilné...
ja sa aj rozhodnem sama..len som si chcela predtým vypočuť možno viaceré názory a skúsenosti iných...
Možno by mi to dalo pohľad z iného uhla..
Ja neviem...
Ja osobne si to mením odbor rozhodne, budem mať možno polovičný plat ale bude ma to aspoň o neičo viac baviť keďže som si vybral jazyk, konkrétne Ruština vo firemnej praxi a cestovnom ruchu.
Život je prikrátky na to aby som ho trávil niečím čo ma nebaví, a študovať informu len preto aby som si potom mohol zaplatiť únik od toho stresu čo si tým spôsobím, ďakujem nie .
o aké odbory šlo ak to nie je tajné?
Celkom by ma to zaujímalo...
no tlmočníctvo je inak riadne ťažké..toho sa kus bojím ale uvažujem nad dorobením pedagog. minima k jazykom možno diaľkovo..ale neivem či a ako by sa to dalo..
máte s tým niekto skúsenosť?
len toľko
ale nemyslim si že CR a financie su až taky markantny rozdiel na zahodenie roku a pol štúdia... ale uváž podla seba predsa
a je to na tebe ..bud to dobojujes ..asi nie si blba ked neprenasas ziadnu skusku aj ked ta to nebavi
alebo odides na inu skolu
vzdy su dve moznosti a jedna je spravnejsia ako ta druha .. easy, isn´t it ?
Nikdy nie je neskoro zmenit kurz, obzvlast ak mas 20. Ked budes mat 40 a deti na krku uz to bude 100x tahsie. Ak to ale robis len preto ze je to tazke a uvazujes ze pojdes na dalsiu skolu kde ta tp aj tak nebude bavit ale bude to lahsie tak sa na to radsej vykasli.
mohol som tú školu dokončiť, nechcel som ju dokončiť, nechcel som sa v živote venovať farmácii, chcel som sa venovať literatúre, prišiel som na to neskoro, to je celé
A podala som si prihlasku na inu skolu... Zbytocne teraz budem platit za studium, takze kasli na to a odid.