Ahojte, chcel by som sa spytat - mam na krku + lícach asi tak 6 znamienok.. chcel by som si ich dat vybrat len sa strasne bojim ze dostanem rakovinu ak to doktori pokaslu.. mam 16 - mate nejake skusenosti? kolko to bude stat a ako natrafit na dobreho dok
nepokaslu resp. nemali by... zas odstranenie znamienka nie je ziadna zlozita operacia, po troche zaskolenia by som to zvladla mozno aj ja ... a chod k obvodnej a ona by ta mala poslat k nejakemu koznemu, ten ti tie znamienka pozrie a posle ta chirurgovi... ja som to mala zadarmo ale v sukromnych zariadeniach si samozrejme budes musiet zakesovat
Choď kožnej. Pozrie ti to, a ak bude vhodné ich dať preč, dá ti výmenný lístok na chirurgiu, kde ti to odstránia a pošlú ich na kontrolu na histológiu. O 2 týždne ti povedia že či boli oukej.
Mne tak odstránili znemienko na slabine preventívne, aby som ho nerozškriabal pri holení.
Choď najprv ku kožnej/kožnému. On ti tie znamienka pozrie taký špec.lúčom či súv nich rakovinotvorné bunky alebo nie. A pokiaľ nie tak si ich v pohode môžeš dať vybrať. Áno isté riziko tam je ale len minimálne. Pokiaľ to bude nejaký normálny doktor tak ti povie čo a ako . Koľko to bude stáť neviem. Môjmu bratovi odstraňovali z tváre znamienko z krku. Neviem za koľko lebo to bolo cez nejakého známeho ale v pohode je, nemá ani názvu zni nič.
@1 má pravdu.. jedine keď si to vybrať nedáš... ja som si tiež musel dať vybrať na spodnej časti brucha a vzadu na krku ... jediné, čo mi vadí sú tie jazvy... a urobia ti to zadarmo..
@bangbangboom nepokašlú? mojej kamarátke tak šikovne vybrali znamienko, že keď si o týždeň došla po výsledky povedali jej, že jej musia vybrať ešte jedno, lebo to pôvodné stratili
Injekcia, potom rezanie, kúsok krvi a vytrhanie zárodkov znamienka. Nakoniec šitie. Zhruba po hodine ocitlivenie po injekcií a bolesť jak šlak, ale dá sa to. Nemali by pokašlať
najprv koznej, potom chirurg... pokial si vyberies sukromneho, bude ta to pravdepodobne nieco stat. Inak to je v pohode zakrok, mne pri nom rozpraval lekar vtipy.. bolo to celkom vtipne, on mi sil brucho a ja som sa smiala.. a pokial su znamienka velke, tak mozu ostat jazvy.. ale zase na tvari si na tom asi daju velmi zalezat hlavne sa nebat, nic to nie je.
Ja sa tak bojim, niektory tvrdia ze dostali po zakroku rakovinu o dva tyzdne.. ja tie znamienka mam fakt malé lenze dve su vacsie asi tak 0,8mm na krku.. ono to bolí naozaj hnusne? odpadnem pri tom?
ja ich mam viacej. ani neviem kto mi to zaplatí mam 16 rokov .. to bude tak velka bolest ze mozem odpadnut ne??.. a hlavne sa bojim ze mam ich viacej a bude zvysene riziko rakoviny.. s takej KOKOTINY aby som dostal mlady clovek ako ja rakovinu?? je to normalne? boze ako sa mozem ubezpecit ze nic nebude? :
PIL SOM PAR KRAT ZA ZIVOT, NEFAJCIM, MAM RAD MIERUMILOVNOST, NEUBLIZUJEM ZVIERATAM, POMAHAM DOMA, ZARABAM SI PENIAZE VLASTNOU SIKOVNOSTOU, SOM VELMI ROMANTICKY - NECHCEM ZOMRIET KVOLI TUPYM ZNAMIENKAM :
Ja som bola vyberať 3 znamienka aa na jednom mi zostala zostala dosť veľká jazva, urobia to na chirurgii a nestojí to nič ale treba ísť najskôr na kožné
@n0win0u som z TO, odporuc mi kurva nejakeho skuseneho nie opiteho lekara co mi to da do pice klasicky - ja nechcem skoncit z rakovinou jak kokot.. a l33t zatial niesom.. PROSIM POMOC!!
@prosimpomoc bratislava dermatolog, na rovnakej sukromnej ambulancii, kde je aj oftamolog. ak nie tam, tak cechy. bratovi operovali 3 znamienka, tu v TO, ale po znamosti primar, 100%na robot, bracho aj manka ( 2 znamienka ) su v poriadku, bratovi stoji cicina v pozore, secko ako treba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Mne tak odstránili znemienko na slabine preventívne, aby som ho nerozškriabal pri holení.
prosím pomozte mi lebo asi sa rozplacem ja nechcem smrt v tomto veku.. prosim!! prosim! prismm!!
almost leet
dermatolog nowicko sa o teba postara dobre ^.^