Minister školstva Ján Mikolaj ( SNS)zmenil vyhlášku. Maturovať budeme nie z 5 ale 4 predmetov čo je podľa mňa skvelé. Nebudem písať externú časť zo slovenčiny a čo je najviac super mega úžasné je to, že nemusím mať POVINNE prirodovedný predmet!!!!chvalabo
No aby som nebol OT, tak predmet prirodovedneho smeru je napriklad aj informatika, takze ja by som zvolil tu a nevidel ziadny problem... pravdaze, keby som maturitu nemal uz rok za sebou
Ja by som bol radsej, eby minimalne 2 prirodovedne predmety boli povinne Z informy by som isiel na sto percent. Ked nam profesorukazoval, ake priklady v Pascali byvaju na maturitach...Mal som to hotove za 5 minut, a to som bol este len prvak. A potom.... z biologie by som musel istaj tak...mozno aj z chemie by som isiel...prirodovedne predmety mam najradsej
fiiiiiha... ja som uplne najstastnejsi clovek ked som toto precitala... 4 predmety su uplne v pohode a ten prirodovedny predmet ma nestval lebo budem mat geografiu ale je to krasne... ako fakt aspon na nieco je ta nova vlada dobra...
Ja som tiez skakala od radosti, ked som to pocula, som sa zbavila ekologie DD len neviem ako na vasich skolach, ale neviete ci sa budu rusit seminare alebo nie???
hej parada... aj ja som konecne vylucila informatiku (bohuzial biola musela ostat)... len nevedla som ci je to uz definitivne, takze... ak ste si 100% isti, tak ma poteste este stale tomu verim len malo
no to je geniaaalne....ten prirodovedny mi dost tak hlavu driapal.....teraz je vsetko OK ak sa to samozrejme este nezmeniii...dufam ze ne.
al esom počula ohladom toho ze zo sloviny sloh sa ma pisat 60 minut a nie 4 hodiny...tak to by bolo trochu divne..ale to som len počula=>neoverená info
tiez som skakala meter dvadsat az po plafon, ze nebude prirodovedny predmet, mala somn naplanovanu geografiu, co nie je az take hrozne, ale predsa len, prirodovedne a dost zbytocne, ak sa chce clovek orientovat humanitnym smerom...ibazeeeee, tento rok mam z geografie uz zvoleny seminar (lebo vyhlaska sa musi vyhlasovat az cez prazdniny, ze?), cize tam budem zrejme musiet dve hodiny tyzdenne cucat jak pena...
a este...doma mi bola povedana jedna veeelmi vtipna vec...vraj to je vyhlaska vlastne len na tento rok, nikde nie je napisane, ze plati aj nabuduci...usmev mi rychlo zamrzol, ale som ochotna rok nocovat pred ministerstvom skolstva, ak to bude chcet ten slotov kamos zase zmenit...
no ludia , lenže ja som už od viacerých pocul že zo sloviny ma byt:.. skratený čas na sloh, .. + pisomna cast zo SJ malo by to byt v navrhu a už to maju len schvalit tak ako aj maturitu zo 4 predmetov.
Inak ako vy gymnazisti sa mate fajn ked maturujete zo 4 predmetov, lebo ja maturujem z 3 ato SJ,AnJ a odborný predmet --Bohužial ten sa mi sklada asi zo 3 ak ni aj 4 predmeto,takže mam sa na co tesit
ja chodim na bilingvalne gym. co je 5 rocna skola. vzdy to bolo tak ze z hlavneho jazyka (francuzstiny) a slovenciny sa maturovalo v 4. a z ostatneho v 5. Ale po novej vyhlaske nam to vsetko dali do piateho comu sa moc netesim, kedze mame povinnu maturitu z min. 1 predmetu vo francuzstine a teda je toho dost... pozitivne su len tie 4 predmety
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
al esom počula ohladom toho ze zo sloviny sloh sa ma pisat 60 minut a nie 4 hodiny...tak to by bolo trochu divne..ale to som len počula=>neoverená info
a este...doma mi bola povedana jedna veeelmi vtipna vec...vraj to je vyhlaska vlastne len na tento rok, nikde nie je napisane, ze plati aj nabuduci...usmev mi rychlo zamrzol, ale som ochotna rok nocovat pred ministerstvom skolstva, ak to bude chcet ten slotov kamos zase zmenit...
Inak ako vy gymnazisti sa mate fajn ked maturujete zo 4 predmetov, lebo ja maturujem z 3 ato SJ,AnJ a odborný predmet --Bohužial ten sa mi sklada asi zo 3 ak ni aj 4 predmeto,takže mam sa na co tesit