podla mňa má byť zviera v prírode.Čo je to za život v klietke.Iná reč je o prírodných rezerváciách,tam majú pekný výbeh a je to tam úplne ako ich ozajstné teritorium.Podla mňa sú zoo jednoznačne týranie zvierat
ja zdielam tvoj nazor ked som bola malinka tak rposte aaa pavilon opic som milovala...a vsetko wolfik nas a tak..ae ekd som tam bola naposledy bolo to strasne dam priklad: moj krasny wolfik kedysi este vyzeral zdravo ae teraz...pobehuje okolo jedneho mietsa kde mi davaju potravu...davaju...vlky su zname tym ze potrebuju lovit...ae ako moze lovit tam? ked mu to len hodia na to iste miesto? keby ste videli tu vychodenu cestu...predstavte si seba zavreteho dade ako chodite furt furt furt kazdy den kazdu hodinu dokial nezaspite dookola...tu istu trasu to iste...chudacik je uz moc zamgoreny...a este ta srst strasne
Boze milujem tieto primitivne nazory typu "zoo je tyranie zvierat". Vies vobec co tyranie zvierat znamena??? Videla si niekedy utyrane zviera??? Napriklad psa s retazou vrastenou v mase, vychudnuteho na kost a kozu, ktoreho este jeho majitel denne mlatil a pes bol nuteny zrat len svoje vykaly??? Videla si niekedy vyhladovane alebo nebodaj zranene zviera v zoo???? Nechapem ako moze vobec niekto taku sracku vypustit z huby.
Zoo musi splnat urcite standardy na to aby tam zviera mohlo zit a ak ich nesplna proste ho mat nemoze. Keby neboli zoo 80% ohrozenych druhov by uz bolo niekolko rokov vyhubenych. A to ani nehovorim o tom ze vacsina z nich sa uz narodila v zajati a iny zivot vobec nepoznaju, pripadne sa tam dostali zvierata ktore sa odchytili zranene a preto isli do zoo. A psychopati s nazormi "vypustme zvierata do prirody lebo zoo je tyranie" by ich akurat odsudili na smrt.
ten ich stiesnený priestor je len daň za to že sa nemusia každý deň 24 hodín triasť od strachu pred predátormi, v prípade predátorov strach či dnes niečo ulovia. keby vedeli hovoriť nie som istý či by si vybrali divočinu alebo pohodlie klietky. ale hlavne sú v bezpečí pred najväčším predátorom - človekom.
@lopatka pozri nemylsim si ze tyranie je len mlatenie a odopieranie stravy, existuje psychicke tyranie a mylsim ze nielen u ludi..myslim si ze ak najdu zranene zviera tak by sa mali snazit po jeho vylieceni zaradit ho znovu spat...zvierata maju iste instinkty ako anpriklad lovenie..ako moze taka selma lovit v zoo mrtve zvierata?
@lopatka tyranie zvierat v pravom zmysle to nie je, to máš pravdu.
Ale svojim spôsobom to pre mna tyranie je a neverím tomu, že tie zvieratá sú tam šťastné. Tiger, dravec od prírody, aby bol zavretý v klietke 3x3 metre, to určite nie je v poriadku.
Iné je, keby ide naozaj o zvieratá, ktoré sú ohrozene. Ale tam sú prevažne zvieratá, ktoré záchranu nepotrebujú, ale zvieratá, ktoré sú *atrakciou*.
ja by som to ale celé zhrnul, myslím,že zvieratám pripisujeme ludské vlastnosti, čo je pre ne dobré a čo nie. najlepšie keď sa ich opýtame nie? nech si vyberú
@drejka ano a najprirodzenejsie vacsinu zvierat aj tak zabiju ludia kvoli mode a peniazom.. o kolka prirodzenost.. uz davno to nerobia len pre prezitie.. je to smutne
ono ide o to, ze vela z tych zvierat, ktore su v ZOO sa v zoo narodili, alebo sa tam dostali velakrat koli tomu, ze im ludia museli pomoct ( zranenie a pod ) a zvykli si na to.. casto sa narodia mladata v zoo a ich matka je zvyknuta na zivot v zajati, tie si nezvyknu na volnu prirodu, jednoducho by tam neprezili..a velakrat to je jedina moznost, ako niektore zvierata zachranit pred vyhynutim..takze ja ZOO sice povazujem, za trosku inu vec, ako ked ziju v prirode, ale na druhu stranu sa to inak jednoducho neda..
@drejka ty zase splietas do toho zakony... su organizacie, ktore sa zaoberaju sledovanim ZOO a ich staranim sa o zvierata, samozrejme, nie vzdy je to idealne, logicky.. a ako chces zachranit ohrozeny druh bez toho, aby boli v zoo, vystrielas vsetkych predatorov a umelo im tam nasadis/dohodis to, co oni maju za potravu ? to takto nejde.. a bohuzial uz vo vela pripadoch je to vzajomne podmienene.. s tym, ze zvierata by mali zit vo volnej prirode suhlasim
lol az teraz som si vsimol, ze pisem skoro to iste ako @lopatka
chcela by som vediet kedy ste vy co je to pre vas take strasne tyranie zvierat boli naposledy v zoo co vsetko ste si o tom precitali ci viete co kazde jedno zviera tam potrebuje aku kvalifikaciu maju ludia co tam pracuju a aky ucel ma ta zoo splnat ked ich tak strasne kritizujete ... kebyze ludia nie su dementni a nemyslia si ze tu vladnu nad vsetkym a ze mozu beztrestne nicit vsetko co im pride pod ruku nebola by potrebna ziadna zoo ani nic podobne.. bohuzial ludia maju stale pocit ze su nieco viac.. bolo by na case aby zmizol zo zeme prave tento zivocisny druh...
@drejka chod do tej zoo a nechaj si vysvetlit co ktore zviera potrebuje ako ho krmia ako sa o neho staraju a potom hovor o zlych alebo dobrych podmienkach...
a ano vacsina zvierat je ohrozenych kvoli ludom, ale do auparku alebo kam sa ti chodit paci.. na dovolenku k moru sa ti tiez paci ist.. chlastat niekde na opekacke a robit hluk na cely les je tiez v poriadku vsak? ocakavat ze nejaka vlada alebo niekto podnikne kroky k ochrane zvierat je uplne zbytocne tak co keby kazdy zacal od seba??
@drejka no to hej, je len otázka či neska alebo zajtra. a keby si vypustila všetky zvieratá zo zoo do divočiny väčšina z nich sa nedožije ďalšieho rána.
@drejka dohliadaju nad cimkolvek si zmyslis.. voila !
mno vela ohrozenych druhov bolo nepriamo ludskym faktorom ohrozenych - zabijanie ich potravy, pesticidy, nivocenie ich prirodzeneho obyvaneho priestoru..samozrejme su aj druhy, ktore clovek zabijal a zabija..
mno a prave o to ide, ze ja to ako vyhru beriem, ze ked uz clovek je tak sprosty, ze zabija ohrozene druhy, tak sa mi na druhej strane paci, ze nie vsetkym je to jedno a snazia sa zachranit tieto zvierata, ktore cochvila mozu byt skutocne raritou..velakrat tie zvierata maju vytvoreny velmi silny vztah medzi ludmi, ktori sa o nich staraju.. neviem preco si taka skepticka voci tomuto a ZOO ta tak "poburuje", ale kludne v tom mozes pokracovat, ja to ako tyraniu vo vseobecnosti nevidim, nie je to celkom normalne pre bezne dive zvierata, ale tieto zvierata su zdomacnene..
ber to tak, ze ludia tymto druhom nemozu inak pomoct, lebo uprava a prisposobenie sa cloveka napriklad, ze nebude chytat ryby a rubat stromy tam kde zije Bald Eagle, nebudu tam striekat na polia pesticidy a nebudu sa sirit vzduchom..to by stalo vela penazi..a to clovek nikdy nespravi a nepovoli, aby sa znizil profit.. tolko o ludskej demencii, ludia jednoducho ZOO vidia ako riesenie..
@drejka nie nevravim ze som kvalifikovana... mozno kebyze idem do tej zoo a popytam sa ich na vsetko tak tiez by som usudila ze ano su tozle podmienky.. ale z toho co som si precitala a zistovala zatial naozaj ten pocit nemam..
robim v zverimexe denne nam tam dojde patsto ludi ze tyrame zaka v tej klietke lebo absolutne nicomu nerozumeju.. myslia si ze automaticky ked je niekto v klietke tak uz je utyrany na smrt... nevedia ze ten zako sa ma lepsie jak oni ze chodi z tej klietky von lietat aj ked sa mu moc nechce, ze sa o nho starame ako o dieta rozpravame sa s nim a ze nas zboznuje a takisto sa starame o ostatne zvierata samozrejme podla moznosti.. ale nie oni to v zivote nepochopia..
nevravim ze u nas sa maju najlepsie na svete, ale rozhodne ich tam netyrame a nekasleme na tie zvierata a maju vsetko co im treba
@drejka prepokladam podla toho ako sa spravaju dnesni ludia a nie len ti mladi ktori su uz na tom naozaj zle..
a nemyslim ze niekto kto sa tu strasne ohradzuje ze zoo je tyranie zvierat ma prehlad o kazdom druhu ktory tam maju o tom co potrebuje a o tom co dostava..
ak mas kludne mi mozes napisat rozsiahlu ts o tom vsetkom ja si to rada precitam a poucim sa kedze zatial mam v hlave hovno ako si mi taktne naznacila
Ako malinká, keď som mala asi tak 5 rokov, som sa zavesila na jedného zoo pracovníka a chcela som všetky zvieratá vypustiť, čo chcem i teraz, ale moc by som im tým nepomohla...
ja si spominam, ako som bola raz v zoo v ... asi v bulharsku. bolo to este davno, ale pamatam, ze tam mali tie zvierata skutocne zle podmienky. chudata, lezali na horucom betone. vobec ziaden vybeh, minimum zelene... najhorsia zoo aku som kedy videla.
@drejka a kde konkretne som pouzila vulgarizmy ? Uz z tohto je jasne ze mas dost skreslene predstavy
Vies na mojej univerzite som a mala nejeden nepovinny predmet kde boli zahrnute prednasky aj na tuto temu. A takisto som v ZOO v Budapesti rok a pol pracovala takze myslim ze o tom viem dost a odkial mas informacie ty? Z casopisu pes a macka?
Ak niekto oznacuje ZOO, kde ma zviera denne dostatok potravy (co sa vo volnej prirode stava zriedka), kde ma denne dostatok vody, vyborne podmienky na reprodukciu, vybornu veterinarnu starostlivost, za tyranie zvierat tak ma v prvom rade maximalne obmedzene nazory. Co potom taky cirkus? Preco tu nepolemizujete o cirkusoch kde maju divoke zvierata k zivotu malu zeleznu klietku, su bite a desiatky hodin na cestach dehydorovane a vyhladovane, pricom vacsine z inch sa nespokytne ani zakladna veterinarna starostlivost? Alebo divoke zvierata ktore sa teraz stali novym modnym doplnkom tak ich ludia chovaju v bytoch? To uz nie je tyranie?
Samozrejme ze nie pre niekoho kto nad tym nerozmysla a celkovo o tom nema ziadne informacie podlozene faktami a trepne prvu blbost co mu niekto podstrci
Ako to tu tak čítam, tak zoologické záhrady robia podľa niektorých vlastne dobre skutky a zachraňujú zvieratám životy (tým že ich vystavia do malej klietky...).
To snáď nie je možné...
Potom sa je asi zbytočne pýtať, čo si myslite o zvieratách v cirkusoch, určite aj to obrátite v to, že to je jednoducho ich osud a my ako inteligentní tvori si to môžeme dovoliť.
Niekto spomínal rezervácie - na ochranu takmer vyhynutých druhov ani tie rezervácie nestačia - nemyslím že tam býva nejaká extrémna ochrana na to, aby sa tam nedostali pytliaci...
@roborossen A čo sa týka cirkusov, tam tiež ide o konkrétny cirkus... Niekde sa k tým zvieratám správajú naozaj ako k členom rodiny a celé vystúpenia môžu byť založené na výbornom vzťahu medzi cirkusantmi a zvieratami... A niekde to je naozaj skôr týranie zvierat...
v zoo sa maju lepsie ako v karpatoch kde ich furt rusia ludia a nedokazu si nic ulovit alebo sa o seba postarat
a zober si takych sokoliarov napr. tyraju alebo nie tie zvierata?
ide len o cloveka niektori sokoliar sa vyjebe na vtaka a preleti ho raz za tyzden a iny venuje kazdu sekundu svojho casu aby ho ohol dat preletiet pripadne ho zobere aj domov do panelaku ci na urad ked musi ist daco vybavit a je mu ako oko v hlave
podla mna by malo ist zviera do zoo ak je slabe pripadne niak postihnute...
ZOO jsem mela vzdycky rada, takovy prijemny vylet s rodinou ci pritelem ,ale nekdy si rikam ze kdybych byla zavrena v kleci kde je sice vybeh pro zvirata, tak se citim zvlastne kdybych byla na jejich miste a divalo se na me kazdy den skoro miliony lidi...jsem rada clovekem
tyranie zvierat! no na druhu stranu su tam aj zvierata ktore ludia zachranili a uz by sa nemohli vratit do volneho prostredia..neviem asi je to individualne iked ja mam celkom rada zoo lebo kde inde si ludia zo sr maju pozriet slony pochybujem ze niekto by siel do indie ci afriky len kvoli tomu aby ich videl..ale aj tak nazor plati tyranie..
Myslim, ze to nie je nijake extremne tyranie zvierat. Ved je mnoho zoologickych zahrad, ktore sa vyslovene staraju najma o zvierata, ktore by vo volnej prirode ani neprezili, alebo tak.. A myslim, ze stravu i podmienky maju vo vacsine zabezpecene velmi slusne. Ja byt vombatom, kludne idem - zadara zradlo, ziadni predatori.. No nekup to!
@drejka Hej prestav si budem si ho pisat aj na hajzlove dvere aby ho videli ludia ako ty, co zo seba robia panov sveta a pritom vedia velke hovn
Ja nemam argumenty ? Dala som ti ich viac ako ty mne . Ty stale len pises dokola ZOO JE ZLA-VSETCI STE SPROSTI LEN JA MAM PRAVDU! a stale sa opakujes ale nic rozumne si este vobec nenapisala . Este stale som sa nedockala odpovede ... odkial mas tie svoje uzasne informacie(teda vlastne ani to nemozem nazvat informaciami, kedze od teba ziadne neodzneli...akurat stale dokola ten isty nazor)? Pracovala si niekedy v ZOO? Vies ako to tam chodi?? Alebo si si akurat precitala tri vety na internete?
Fakt milujem tak sprostuckych ludi ako ty... nedokazes podlozit ani jedinu zo svojich informacii faktom, nikdy si s temou priamu skusenost nemala...ale vies iba nadavat na pracu ostatnych.... co keby si sama nieco dokazala ? Ci to uz je moc ze? Ty mas iba silne slova
Ked ti tak vadia ZOO tak sa pridaj do jednej z tych fanatickych organizacii kde chodia tie zvierata zabijat aby chudatka nahodou netrpeli vo vybehoch s dostatkom zradla a pozornosti...
@drejka No predstav si, titul ziskat na mojej skole je o niecom inom ako na niektorej zo slovenskych skol predpokladam ze ty patris k tym co titul nemaju dokonca ani tu... Moja skola je jedna z najlepsi prirodevedeckych skol v Europe Univerzita Eotvos Lorand, ale to tebe bude tazko nieco hovorit
Ale celkom ma pobavila ze ides nieco hovorit mne o mojej inteligencii, pritom sama ani nepoznas vyznam toho slova. Najdi si ho v slovniku mozno to pomoze tvojmu INTELEKTU(ano to je to slovo ktore si ocividne chcela pouzit, no bohuzial sa asi nenachadza v tvojej velmi sirokej slovnej zasobe).
Vidim, ze nevies nic ine ako urazat inych ale sama nic nechapes, takisto tato tema ti ocividne nic nehovori ale opat zo seba robis najdokonalejsiu....ale nebudem sa opakovat moj nazor na teba si mozes precitat od prispevok vyssie Ked si precitas tuto diskusiu... je to cele len ty proti vsetkym ostatnym ...skus sa zamysliet preco to tak asi je
@drejka narozdiel od teba som citala aj ine to ty mas nejaku divnu poruchu zamerat sa na par viet na ktore mas co povedat(teda nemas ale myslis si ze mas) ale ostatne ignorujes (clovek si mysli, ze ta aspon nieco nauci ale ty stale dokola a dokola pouzivas rovnake slova ktorych vyznam nepoznas a pouzivas ich zle... co uz s tebou )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Napríklad medvede v bratislavskej zoo by som v momente pustila, lebo tých mi je ľúto od malička, kvôly tomu ich príšernému výbehu.
Ale zas tigre a pod. sa majú myslím fajn
Aj tak najlepšie zoo v akej som bola, bola tá v Berlíne. Aspoň čo si pamatám, do zoo už moc nechodím.
Zoo musi splnat urcite standardy na to aby tam zviera mohlo zit a ak ich nesplna proste ho mat nemoze. Keby neboli zoo 80% ohrozenych druhov by uz bolo niekolko rokov vyhubenych. A to ani nehovorim o tom ze vacsina z nich sa uz narodila v zajati a iny zivot vobec nepoznaju, pripadne sa tam dostali zvierata ktore sa odchytili zranene a preto isli do zoo. A psychopati s nazormi "vypustme zvierata do prirody lebo zoo je tyranie" by ich akurat odsudili na smrt.
Ale svojim spôsobom to pre mna tyranie je a neverím tomu, že tie zvieratá sú tam šťastné. Tiger, dravec od prírody, aby bol zavretý v klietke 3x3 metre, to určite nie je v poriadku.
Iné je, keby ide naozaj o zvieratá, ktoré sú ohrozene. Ale tam sú prevažne zvieratá, ktoré záchranu nepotrebujú, ale zvieratá, ktoré sú *atrakciou*.
ale co som pocula o takej ZOO v Prahe, nuz neviem neviem
osobne si myslim, ze zvieratka maju behat po slobode, ked uz ZOO, tak na urovni... minimalne taka, ako mali zvieratka z Madagascaru
@drejka ty zase splietas do toho zakony... su organizacie, ktore sa zaoberaju sledovanim ZOO a ich staranim sa o zvierata, samozrejme, nie vzdy je to idealne, logicky.. a ako chces zachranit ohrozeny druh bez toho, aby boli v zoo, vystrielas vsetkych predatorov a umelo im tam nasadis/dohodis to, co oni maju za potravu ? to takto nejde.. a bohuzial uz vo vela pripadoch je to vzajomne podmienene.. s tym, ze zvierata by mali zit vo volnej prirode suhlasim
lol az teraz som si vsimol, ze pisem skoro to iste ako @lopatka
a ano vacsina zvierat je ohrozenych kvoli ludom, ale do auparku alebo kam sa ti chodit paci.. na dovolenku k moru sa ti tiez paci ist.. chlastat niekde na opekacke a robit hluk na cely les je tiez v poriadku vsak? ocakavat ze nejaka vlada alebo niekto podnikne kroky k ochrane zvierat je uplne zbytocne tak co keby kazdy zacal od seba??
mno vela ohrozenych druhov bolo nepriamo ludskym faktorom ohrozenych - zabijanie ich potravy, pesticidy, nivocenie ich prirodzeneho obyvaneho priestoru..samozrejme su aj druhy, ktore clovek zabijal a zabija..
mno a prave o to ide, ze ja to ako vyhru beriem, ze ked uz clovek je tak sprosty, ze zabija ohrozene druhy, tak sa mi na druhej strane paci, ze nie vsetkym je to jedno a snazia sa zachranit tieto zvierata, ktore cochvila mozu byt skutocne raritou..velakrat tie zvierata maju vytvoreny velmi silny vztah medzi ludmi, ktori sa o nich staraju.. neviem preco si taka skepticka voci tomuto a ZOO ta tak "poburuje", ale kludne v tom mozes pokracovat, ja to ako tyraniu vo vseobecnosti nevidim, nie je to celkom normalne pre bezne dive zvierata, ale tieto zvierata su zdomacnene..
ber to tak, ze ludia tymto druhom nemozu inak pomoct, lebo uprava a prisposobenie sa cloveka napriklad, ze nebude chytat ryby a rubat stromy tam kde zije Bald Eagle, nebudu tam striekat na polia pesticidy a nebudu sa sirit vzduchom..to by stalo vela penazi..a to clovek nikdy nespravi a nepovoli, aby sa znizil profit.. tolko o ludskej demencii, ludia jednoducho ZOO vidia ako riesenie..
robim v zverimexe denne nam tam dojde patsto ludi ze tyrame zaka v tej klietke lebo absolutne nicomu nerozumeju.. myslia si ze automaticky ked je niekto v klietke tak uz je utyrany na smrt... nevedia ze ten zako sa ma lepsie jak oni ze chodi z tej klietky von lietat aj ked sa mu moc nechce, ze sa o nho starame ako o dieta rozpravame sa s nim a ze nas zboznuje a takisto sa starame o ostatne zvierata samozrejme podla moznosti.. ale nie oni to v zivote nepochopia..
nevravim ze u nas sa maju najlepsie na svete, ale rozhodne ich tam netyrame a nekasleme na tie zvierata a maju vsetko co im treba
a nemyslim ze niekto kto sa tu strasne ohradzuje ze zoo je tyranie zvierat ma prehlad o kazdom druhu ktory tam maju o tom co potrebuje a o tom co dostava..
ak mas kludne mi mozes napisat rozsiahlu ts o tom vsetkom ja si to rada precitam a poucim sa kedze zatial mam v hlave hovno ako si mi taktne naznacila
Ako malinká, keď som mala asi tak 5 rokov, som sa zavesila na jedného zoo pracovníka a chcela som všetky zvieratá vypustiť, čo chcem i teraz, ale moc by som im tým nepomohla...
Chúdence zvieratá :´(
Vies na mojej univerzite som a mala nejeden nepovinny predmet kde boli zahrnute prednasky aj na tuto temu. A takisto som v ZOO v Budapesti rok a pol pracovala takze myslim ze o tom viem dost a odkial mas informacie ty? Z casopisu pes a macka?
Ak niekto oznacuje ZOO, kde ma zviera denne dostatok potravy (co sa vo volnej prirode stava zriedka), kde ma denne dostatok vody, vyborne podmienky na reprodukciu, vybornu veterinarnu starostlivost, za tyranie zvierat tak ma v prvom rade maximalne obmedzene nazory. Co potom taky cirkus? Preco tu nepolemizujete o cirkusoch kde maju divoke zvierata k zivotu malu zeleznu klietku, su bite a desiatky hodin na cestach dehydorovane a vyhladovane, pricom vacsine z inch sa nespokytne ani zakladna veterinarna starostlivost? Alebo divoke zvierata ktore sa teraz stali novym modnym doplnkom tak ich ludia chovaju v bytoch? To uz nie je tyranie?
Samozrejme ze nie pre niekoho kto nad tym nerozmysla a celkovo o tom nema ziadne informacie podlozene faktami a trepne prvu blbost co mu niekto podstrci
To snáď nie je možné...
Potom sa je asi zbytočne pýtať, čo si myslite o zvieratách v cirkusoch, určite aj to obrátite v to, že to je jednoducho ich osud a my ako inteligentní tvori si to môžeme dovoliť.
Niekto spomínal rezervácie - na ochranu takmer vyhynutých druhov ani tie rezervácie nestačia - nemyslím že tam býva nejaká extrémna ochrana na to, aby sa tam nedostali pytliaci...
@roborossen A čo sa týka cirkusov, tam tiež ide o konkrétny cirkus... Niekde sa k tým zvieratám správajú naozaj ako k členom rodiny a celé vystúpenia môžu byť založené na výbornom vzťahu medzi cirkusantmi a zvieratami... A niekde to je naozaj skôr týranie zvierat...
a zober si takych sokoliarov napr. tyraju alebo nie tie zvierata?
ide len o cloveka niektori sokoliar sa vyjebe na vtaka a preleti ho raz za tyzden a iny venuje kazdu sekundu svojho casu aby ho ohol dat preletiet pripadne ho zobere aj domov do panelaku ci na urad ked musi ist daco vybavit a je mu ako oko v hlave
podla mna by malo ist zviera do zoo ak je slabe pripadne niak postihnute...
V podstate, ak sa nejaké zviera narodí v ZOO, tak ani troška mu asi enchýba tá príroda, pretože si dokáže vystačiť s tým, čo má v tej Zoo
Niekedy sa tam dostanú aj také zvieratá, ktoré by v prírode zahynuli, tak prečo týranie.
Mohli by však vylepšiť spôsob výbehov a podobne, minimalizovať klietky.
Nepáči sa mi ešte, keď sem do tohto pásma, dotrepú nejaké tučniaky a podobne.. vtedy tie zvieratá ľutujem
Súhlas.
Keby ste zvieratá zo ZOO vypustili do prírody,veľa by ich neprežilo.
Ja nemam argumenty ? Dala som ti ich viac ako ty mne . Ty stale len pises dokola ZOO JE ZLA-VSETCI STE SPROSTI LEN JA MAM PRAVDU! a stale sa opakujes ale nic rozumne si este vobec nenapisala . Este stale som sa nedockala odpovede ... odkial mas tie svoje uzasne informacie(teda vlastne ani to nemozem nazvat informaciami, kedze od teba ziadne neodzneli...akurat stale dokola ten isty nazor)? Pracovala si niekedy v ZOO? Vies ako to tam chodi?? Alebo si si akurat precitala tri vety na internete?
Fakt milujem tak sprostuckych ludi ako ty... nedokazes podlozit ani jedinu zo svojich informacii faktom, nikdy si s temou priamu skusenost nemala...ale vies iba nadavat na pracu ostatnych.... co keby si sama nieco dokazala ? Ci to uz je moc ze? Ty mas iba silne slova
Ked ti tak vadia ZOO tak sa pridaj do jednej z tych fanatickych organizacii kde chodia tie zvierata zabijat aby chudatka nahodou netrpeli vo vybehoch s dostatkom zradla a pozornosti...
Ale celkom ma pobavila ze ides nieco hovorit mne o mojej inteligencii, pritom sama ani nepoznas vyznam toho slova. Najdi si ho v slovniku mozno to pomoze tvojmu INTELEKTU(ano to je to slovo ktore si ocividne chcela pouzit, no bohuzial sa asi nenachadza v tvojej velmi sirokej slovnej zasobe).
Vidim, ze nevies nic ine ako urazat inych ale sama nic nechapes, takisto tato tema ti ocividne nic nehovori ale opat zo seba robis najdokonalejsiu....ale nebudem sa opakovat moj nazor na teba si mozes precitat od prispevok vyssie Ked si precitas tuto diskusiu... je to cele len ty proti vsetkym ostatnym ...skus sa zamysliet preco to tak asi je