po 6 tyzdnoch na vs skolu nezvladam hlavne z dovodu ze som zistika ze ma nebavi, uz som si aj nasla pracu kde mam nastupit od zajtra .... problem je v tom ze sa bojim , ze to psychicky nezvladnem ... ma niekto podobnu skusenost ? nejaka rada ako sa cez t
Takto sa budeš 3 roky srať na škole ktorú možno ani nedokončíš a nič nebudeš mať. Keď pôjdeš pracovať tak aspoň získaš nejaké skúsenosti a budeš mať peniaze
chodte robit !!! jednoznacne. zbierat prax, prax, prax to je dneska omnoho cennejsie nez byt v skole z ktorej vyjdes a pojdes na urad povacsinou lebo nikoho nechcu bez praxe. ja by som mal v tomto jasno
nie 3 ... 4/6 chodim na architekturu ... ono ani neviem ci som tam vobec chcela ist ono to bolo skor o tom ze ludia okolo si mysleli ze je to pre mna ako stvorene...a tak som si povedla , ze ked ja neviem , tak hadam sa vacsina sa nemili ... ale ako som zistila mozno mam umelecku dusu ale urcite nie technicku ....
ak by som mala robotu istú a škola by ma nebavila, neriešim nič šla by som robiť....samozrejme, ak by som mala robiť to, čo ma baviť bude, a nie sedieť za pokladňou abo tak (tým nehovorím, že teba to baviť nemôže
to, čo je napísané v @5 na mňa sedí do bodky a kiežby som mala dosť ... ja neviem... možno odvahy.. urobiť to hneď v prvom ročníku, mohlo byť dnes všetko inak aj ja som v tvojom (našom) prípade za prácu
tak s gymplom neviem aku pracu asi nemozeniem ... a kedze si urcite planujem podat prihlasky na vs na buduci rok hladala som nieco pri com by som sa pripadne mohla aj ucit na prijimacky a preckat ten rok... recepcna
Som na tom podobne ako ty. Mňa demotivuje hlavne diletantský prístup jednej vyučujúcej a pocit, že strašne bazírujú na nepodstatných blbostiach. Aj som si vravel že sa na to vykašlem, ale vo štvrtok som si povedal, že im to neuľahčím, skúsim tento semester potiahnuť skúsim spraviť všetky projekty, ktoré po mne chcú a potom sa uvidí. Nevzdávaj to, celé je to len o vôli, viem že ak sa na to vykašlem, tak to nespravím a takisto si na tom ty...Tak im nič neuľahčuj!
@th0mas vies , ale spytam sa ta .. bavi ta to ? vies si predstavit , ze toto budes o nejakych 6 rokov a dalsich x robit ? .. neberiem to tak, ze im musim nieco dakazat... im urcite nie
@mewellyn absolútne nie, najlepšia je matika, ktorú som nikdy nemal rád :/ má sa to zlepšiť v ďalšom semestri a v nasledujúcich ročníkoch budú údajne lepšie možnosti cez voliteľné predmety... viem si predstaviť, že keď to skončím s dobrou kombináciou voliteľných predmetov, tak by nemal byť problém sa zamestnať
len som ťa chcel kus motivovať aj ja občas rozmýšľam, že odídem a skúsim niečo v zahraničí ale momentálne som bojovo naladený
najlepsie by bolo oboje-mat pracu a studovat...vies, prax je dolezita, ale bez titulu ta na vyssie pozicie (dufam, ze si ambiciozna slight_smile: proste nezoberu, jedine keby si mala nejake certifikaty a znamosti....a skola nebavila ani mna, a ani neocakavam, ze ma bude nejako bavit...vacsinou ma bavia 2-3 predmety, a zvysok len tak preplavem...ono skola ani nie je o tom, aby ta bavila...ten obor, co si si vybrala ta ma bavit, a mala by si sa on zaujimat aj mimo skoly.....
@mewellyn je to veľmi náročná škola. a ak nie si presvedčená, že to chceš, ani prvákom neprejdeš. tam je najviac o nervy prvák, kde povypadávajú všetci nepresvedčení a žiaľ aj bez technického myslenia.
druhák tiež nieje oddych, väčšina si prenáša z prváku predmety. tretina odchádza v prváku. viem o tých, čo to chceli zabaliť po októbri v prváku, ale potom sa zaťali. ak ti je útechou- štvrták je v pohode...
Na takej škole by som sa držala zubami nechtami. Je pekné mať umeleckú dušu,ale tú ti predsa nikto nevezme. Realita je taká, že umelecké duše je dobré využiť vo voľnom čase, nie pokiaľ ide o finačné zabezpečenie.
@th0mas : Správny prístup. Treba pre to urobiť maximum a častokrát je práve 1.ročník "sito", ktoré to všetko preriedi. Netreba im to uľahčovať.
@mewellyn : Netreba sa zľaknúť a treba do toho vložiť maximum. Ale samozrejme za predpokladu, že ťa tá škola naozaj baví. Ak nie, nie je čo riešiť, i keď treba si odchod zo školy dobre premyslieť, aby si to v budúcnosti neľutovala so slovami "mohla som to ešte skúsiť a nevzdať to tak ľahko".
taktiež som na tom podobne, akurát že robiť sa určite nechystám, ale podám prihlášku inde, resp. tam kde aj minule, ibaže mojou chybou bolo to, že som im tam neposlala odvolanie. so let's do it TO IT!!
@mimi888 uplne suhlasim.... ale hlavne s "Ale samozrejme za predpokladu, že ťa tá škola naozaj baví. Ak nie, nie je čo riešiť" .... ako to, ze odchadzam neznamena ze vs nechcem .... na buduci rok urcite podavam prihlasku inde
@mewellyn : Je to podané na základe empririckej skúsenosti.
Preto mewellyn, ak ťa toto štúdium nenapĺňa a nie je to to pravé orechové, radšej si opäť podaj prihlášku na inú školu aj za cenu straty jedného roka štúdia na predošlej škole. Ale pozor, prestup na inú školu ťa už bude stáť poplatok za štúdium v poslednom ročníku štúdia. Ale určite sa nenechaj odradiť neúspechom, resp. sklamaním na súčasnej škole, ak chceš študovať a máš ambície, môžeš to dotiahnuť ďaleko aj na inom odbore a na inej škole.
@smolaalebostastie tak pozri, mňa by možno bavila sociálna práca, vieš prečo ju neštudujem ? Lebo s ňou nenájdem uplatnenie, však nežijeme 100 rokov za opicami, aby sme si vybrali za každú cenu to, čo nás baví aj keď po skončení školy budeme labu lízať. Treba nájsť strednú cestu a študovať to, čo je perspektívne a človeka to aspoň trochu baví.
@mewellyn teraz vidím, že som my napísal ako mi aspoň vidno, ako ma tá škola ničí každý pondelok a utorok si vravím, že končím, nebaví ma tento život - každý deň to isté, úsilie vynaložené navyše sa necení, každý nepárny deň si na mne vyhoní ego nejaký inteligent utopený v poučkách (ktoré číta z prezentácie)
väčšinou ma posielali na právo, nejaké medzinárodné srandy, politológiu alebo nejaký jazyk..ale myslím, že z tohto sa dá lepšie uplatniť ak sa na toto vykašlem, tak možno skúsim jazyky alebo nejakú inú VŠ, možno v zahraničí...ako si sa rozhodla?
@th0mas ... v pondelky tam ani nechodim lebo by som to uz nechala hned po prvej prednaske asi .... no asi pred tyzdnom v pondelok, som uz mala podpisat pracovnu zmluvu alee nie, povedala som si ved to nieje az take zle .. ved bla bla bla alibistycke reci preco tam zostat ... a celkom dobry pocit som z toho mala ...asi 1 den ... to hovori za vsetko ... takze buduci tyzden ( aby som videla ako mi ohodnotia zan kedze som sa na tom dost namakala- aj ked to urcite nebude dost ) a koncim .... nema to zmysel fakt to nechcem robit a toto je naozaj len strata casu .... to co riesis ze lepsie sa uplatnit, to sa mozes zo vsetkeho ak si ochotny na sebe makat a to je vtedy ak ta to bavi cizeee tak (toto hovorim potom ako som si pozrela x blbosti/neblbosti o pozityvnom mysleni ---> dokaz ako zle som na tom (odid aj ty
@mimi888 hej hej som si toho plne vedoma ... ale tak za ten cas si nieco nasetrim ...a ak to ma byt cena za to , ze robim nieco co pokladam za zmysluplne a bavi ma to, tak uuplne kludne a rada
@nikisweet tak niektorym ludom je jedno co robia, hlavne ze maju prachy (co nieje moj pripad takze to neriesim na tejto rovine), povedala by som, ze je to o rebricku hodnot ... ale vseobecne mozes byt , co ja viem, aj sociolog (to neznamena ze chcem byt sociolog) ktorych je plna rit ... ak si dobry, vies sa predat a si priebojny preco nie , zarabat mozes viac ako niekto s neviem akou vs
tu na prachy vobec nenarazam, nikomu naraz nenasypú, ale doba je taká že väčšina ľudí po VŠ robí niečo iné ako vyštudovali a prečo ? no lebo študujú za každú cenu, čo ich baví bez ohladu na budúcnosť, v dnešnej dobe je maly zazrak najst robotu a ak sa najde tak zalostne zaplatena byť dobrý je veľmi veľmi málo :/ bohužiaľ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Takto sa budeš 3 roky srať na škole ktorú možno ani nedokončíš a nič nebudeš mať. Keď pôjdeš pracovať tak aspoň získaš nejaké skúsenosti a budeš mať peniaze
Bojuj aj ked si myslis ze to nedokazes a ked prehras tak budes vediet ze si do toho dala vsetko !
aj keby zacnes studovat v 22 nic sa nestane boze moj beztak tie vysoke stoja za hovno
len som ťa chcel kus motivovať aj ja občas rozmýšľam, že odídem a skúsim niečo v zahraničí ale momentálne som bojovo naladený
vo všeobecnosti ale, ako povedal @nikisweet záleží na tvojej budúcnosti v danom odbore.
druhák tiež nieje oddych, väčšina si prenáša z prváku predmety. tretina odchádza v prváku. viem o tých, čo to chceli zabaliť po októbri v prváku, ale potom sa zaťali. ak ti je útechou- štvrták je v pohode...
@mewellyn : Netreba sa zľaknúť a treba do toho vložiť maximum. Ale samozrejme za predpokladu, že ťa tá škola naozaj baví. Ak nie, nie je čo riešiť, i keď treba si odchod zo školy dobre premyslieť, aby si to v budúcnosti neľutovala so slovami "mohla som to ešte skúsiť a nevzdať to tak ľahko".
Preto mewellyn, ak ťa toto štúdium nenapĺňa a nie je to to pravé orechové, radšej si opäť podaj prihlášku na inú školu aj za cenu straty jedného roka štúdia na predošlej škole. Ale pozor, prestup na inú školu ťa už bude stáť poplatok za štúdium v poslednom ročníku štúdia. Ale určite sa nenechaj odradiť neúspechom, resp. sklamaním na súčasnej škole, ak chceš študovať a máš ambície, môžeš to dotiahnuť ďaleko aj na inom odbore a na inej škole.
väčšinou ma posielali na právo, nejaké medzinárodné srandy, politológiu alebo nejaký jazyk..ale myslím, že z tohto sa dá lepšie uplatniť ak sa na toto vykašlem, tak možno skúsim jazyky alebo nejakú inú VŠ, možno v zahraničí...ako si sa rozhodla?