Keby ste - na spôsobe, dajme tomu, teraz nezáleží - prišli zo dňa na deň o strechu nad hlavou a všetko zázemie (materiálne i ostatné) a dostali sa na ulicu, čo myslíte, že by ste robili/mohli spraviť? Ako a kde by s
tak obrátil by som sa na nejakú charitu a na takéto spolky, ktoré pomáhajú takýmto ľuďom... nikto by nemusel byť bezdomovec a spávať na nejakých kartónoch... ide len o to, že mnohí takíto nedajú dopustiť na fľaše alkoholu
Zalezi z akeho dovodu, ak napr. pre nejaku zavislost (drogy, alkohol) asi by mi ostala len moznost ulica.
ak napr. pre vyhadzov z prace, snazila sa zacat odznova - isla makat cez nejaku agenturu aj s UBYTOVANIM, popripade vzala na zaciatok pozícku od providentu
isla by som asi najskor do nejakej agentury.. opytat sa aspon na nejaku brigadu... skusila by som pomoc od nejakych kamaratov alebo niekoho ochotneho, kto by ma prichylil na par noci kym by som nieco nezarobila ... najskor by som pravdepodobne makala do umoru aby som nieco zarobila... co sa tyka jedla tak by som sa najskor uskromnila, nieco z penazi by som dala osobe ktora ma vzala k sebe domov, a zvysok by som setrila, najskor na nejaku ubytovnu... medzitym by som hladala asi poriadnu robotu, ale tak ked ma nieco clovek v hlave, vie sa z tej ulice pomerne v kratkej dobe dostat k lepsej praci, ked chce, ked to nevzda...
kym by som mala kde aspon zo zaciatku prespat, v teple, najest sa, osprchovat, oprat si veci, tak by to nebolo az take zufale... co sa tyka bezdomovcov, aj ti mali isto nadej sa z toho dostat, ale zvolili si lahsiu cestu
@flussica napr. www.armytraining.sk alebo na inej stránke som to našiel.. a boli tam aj kurzy krátkodobého prežitia v okolí Košíc, čo mi celkom vyhovuje (pravda, keď nenarazím na našich domorodcov, tam by mi trebalo najprv absolvovať kurz sebaobrany )
@flussica alebo skús ešte zbs.sk napísať no ale prírodu mám rád, a rešpektujem aj napriek tomu, že vie byť na človeka pekne tvrdá.. no ako je neúprosná, vie na druhej strane aj poskytnúť všetko potrebné na prežitie zatiaľ čo tí naši "indiáni" by ma najskôr zdrali z kože no dobre, preháňam, iba okradli o všetky cennosti a možno aj zabili, alebo zranili pri pokuse o obranu a to je veľký rozdiel
Ale precital som si knihu, ktorú napísal jeden chalan, co zil a stale zije na ulici. Vola sa Peter Sorat a zije v Bratislave. Jeho kniha sa vola Poulicny diviak. V tej knihe je velmi zaujimavo opisany zivot bezdomovca. Po jej precitani clovek ma aspon aku-taku predstavu, ako to na ulici funguje. Ze to nie je vobec ruzove s hladanim prace, ubytovanim alebo stravovanim.
Odporucam vam tu knihu precitat. Da sa kupit vsade mozne, ale mne ju daroval sam autor (samozrejme nie zadarmo ). Zvykne stat v BA pri podchode pri Auparku.
no neviem..vela z vas tu pise ze by si nasiel pracu a tak..ale aj clovek co nie je bezdomovcom je casto aj rok na urade prace kym si nieco najde........a co urobi bezdomovec,ako si najde pracu??ved len vstupi do nejakej firmy a vyhodia ho odtial....vecina z vas by podla mna skoncila spat pod mostom,vratane mna....ved kolko ludi na ulici sa urcite snazilo zacat normalny zivot ale sa im to nepodarilo.....ale po alkohole by som nikdy nesiahla...
no co uz kazdy raz zomrie a podla mna je jedno ci doma v teplej posteli alebo na ulici za kontajnerom...aj ked ta orva moznost je priatelnejsia
ako by ste si našli prácu keby ste smrdeli na sto honov? je to začarovaný kruh, prácu si nenájdem lebo som bezdomovec a bezdomovec som preto , lebo si neviem nájsť prácu
Keď už že tak moc zle tak isto násjť miesto pre takých ako ja ponúknuť im svoje zdravé ruky a hlavu za ubytovanie a stravu a postupne sa snažiť zarobiť hlavne nech som neni príživník tejto spoločnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ak napr. pre vyhadzov z prace, snazila sa zacat odznova - isla makat cez nejaku agenturu aj s UBYTOVANIM, popripade vzala na zaciatok pozícku od providentu
Ale asi si to predstavujem prilis lahko
kym by som mala kde aspon zo zaciatku prespat, v teple, najest sa, osprchovat, oprat si veci, tak by to nebolo az take zufale... co sa tyka bezdomovcov, aj ti mali isto nadej sa z toho dostat, ale zvolili si lahsiu cestu
He, veď to - prírodu zvládneš a ľudia čo ?
Ale precital som si knihu, ktorú napísal jeden chalan, co zil a stale zije na ulici. Vola sa Peter Sorat a zije v Bratislave. Jeho kniha sa vola Poulicny diviak. V tej knihe je velmi zaujimavo opisany zivot bezdomovca. Po jej precitani clovek ma aspon aku-taku predstavu, ako to na ulici funguje. Ze to nie je vobec ruzove s hladanim prace, ubytovanim alebo stravovanim.
Odporucam vam tu knihu precitat. Da sa kupit vsade mozne, ale mne ju daroval sam autor (samozrejme nie zadarmo ). Zvykne stat v BA pri podchode pri Auparku.
keby mi ju vtedy poskytnu, mala by som na zaciatok aspon Nieco - mohla by som si byvanie zaplatit, co je zaklad.
Ale to je vsetko len v tej hypotetickej rovine.
no co uz kazdy raz zomrie a podla mna je jedno ci doma v teplej posteli alebo na ulici za kontajnerom...aj ked ta orva moznost je priatelnejsia
ako by ste si našli prácu keby ste smrdeli na sto honov? je to začarovaný kruh, prácu si nenájdem lebo som bezdomovec a bezdomovec som preto , lebo si neviem nájsť prácu