@smajdalf nahodou dobri fotografi velmi oblubuju stare fotaky co nemaju ani blesk a robia s nimi krasne fotky.. a nepaci sa mi ked ma oslovujes zruda O___________o gentleman ako hovno zo zachodu, to jo
@malapohroma Síce som videl foťák maximálne "tak na obrázku" a zrkadlovku jak by dal,ale úplne súhlasím.Podľa výtvorov,ktoré som mal možnosť vidieť Ti stačí digitál za pár Eur pokiaľ vieš fotiť.
@smajdalf stale si stojim za @2 , ked si nepochopil pointu je mi luto. ide o to ze dobry fotograf urcite spravi s blbym fotakom lepsiu fotku nez laik a laika nezachrani ani ta najlepsia zrkadlovka, ani ho nenauci fotit. skorej sa ucit fotit so shitom nech sa z toho nauci vytazit viacej. proste ako sa ucit jazdit v starej skodovke nech sa to clovek nauci poriadne.
@smajdalf no vidis, nerada na to poukazujem, ale ked inak nedas...ja som s fotkou z kompaktu vyhrala druhe miesto v jednej ceskoslovenskej sutazi, kde boli predovsetkym zrkadlovkari strednej a vyssej triedy. asi sa teda rozhodcovia pomylili, poslem ich za tebou
a samozrejme moc sa z toho naucit neda, na fotky treba hlavne cit. da sa co-to nastudovat ale ked je niekto raz taky ze v pohode odreze z fotky hlavu (a nemalo to tak byt) tak tym moc pomoci nie je. da sa len vycibrit uz dany talent.
@malapohroma ale ja som nepovedal že všetci musíme nakupovať canony vo veľkom
@hajzelbaba s kompaktom vieš spraviť veľmi dobrú fotku, ja viem, sám som ich zopár dobrých spravil, ale s tým čo mám teraz to je "jednoduchšie", ale bolo by mi to na prd, keby som sa predtým nenaučil fotiť
nemozes porovnavat stare filmove fotoaparaty a dnesne male kompakty. Preco? Prave preto ze su filmove a teda maju 36mm senzor, dnesne kompakty maju senzor cca do 10mm. Ak sa vtom trochu vyznas tak si vies predstavit rozdiel v kvalite a volnosti v kreativite ktoru ti velky senzor ponuka.
@smajdalf ved ani ja, skorej sa mi zda picovina aby zaciatok utracal na zrkadlovku ked to vobec nemusi byt jeho parketa. pozerat sa na krasne fotky je sice fajn ale nie vsetci maju na to vyrobit take.
@matoko nie ja sa nevyznam a priznam si to, len pouzivam sedlacky rozum ako aj ja fotim ked sa mi neico paci ale z coho sa to sklada vnutri naozaj netusim..
Nejdem nikoho urážať, ale milujem, keď si niekto kúpi zrkadlovku, fotí s ňou rok a hrá sa na veľkého experta v tejto oblasti. Za rok sa naučíte s tým veľké hovno... Najlepší sú experti na tých foto-fórach, drístajú až z toho hlava bolí...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
taký @17shano čo pofotí s obyčajným foťákom,sa možu ostatní schovať.
@bossinko
@hajzelbaba s kompaktom vieš spraviť veľmi dobrú fotku, ja viem, sám som ich zopár dobrých spravil, ale s tým čo mám teraz to je "jednoduchšie", ale bolo by mi to na prd, keby som sa predtým nenaučil fotiť
nemozes porovnavat stare filmove fotoaparaty a dnesne male kompakty. Preco? Prave preto ze su filmove a teda maju 36mm senzor, dnesne kompakty maju senzor cca do 10mm. Ak sa vtom trochu vyznas tak si vies predstavit rozdiel v kvalite a volnosti v kreativite ktoru ti velky senzor ponuka.
» go-elektro.sk/2017/05/04/zrka...
allebo podla mna je este fajn
» go-elektro.sk/2017/05/11/niko...