dobry je canon 5d mark III, k nemu 16-35 L, 24-70 L, 70-200 f/2,8 L, 400 f/4 L, 35 f/1,4 L, 50 f/1,2 L, 8-15 f/4 L, a este by som vzal 135 f/2 L na portrety.... dokopy by to nemalo stat viac ako 25 000-35 000 €.
@mojdedo ale zas hasselblad je pomerne neprakticky, tazky, vyzaduje dost vykonny pc na editaciu fotiek...a leica je leica, to je predrazene... ja som napisal taku dopohody zostavu na kazdu situaciu za najlepsiu moznu cenu
inak prihodil by som este jedno APS-C telo kvoli corpu na wildlife a tak...napriklad canon 7d.
zase sa tu všetci mudrci ozývajú a robia si srandu... úžasné fakt... asi ste zabudli že aj vy ste kedysi začínali ... alebo sa tu nebodaj niekto narodil so zrkadlovkou pri oku?
No tak na začiatok ti kittový objektív stačí, potom si dokúpiš keď budeš vedieť čo vlastne fotíš A ja ti neviem, ale osobne nemám rada canon, skôr nikon alebo sony Keby mám odporučiť, tak ja mám hrozne rada nikon D5200 , fakt kvalita fotiek a cena ale tak samozrejme je veľa tried zrkadloviek, závisí to od teba, čo chceš fotiť, koľko si ochotná vyhodiť peňazí a tak dále a tak dále
kup si kompakt... ak ta to nebude bavit aspon nevyhodis vela penazi... teraz sa uz daju spravit aj s kompaktami pekne fotky, je sice pravda ze nie su tam take moznosti ako pri zrkadlovke, ale teraz vsetci chcu zrkadlo a pritom im je to na houby
@shadowen no neviem ako ostatni, ale ja som zacinal fotit s malickym olympusom, potom som si kupil taky fuji, co bol sice ultrazoom, ale telom sa tvaril ako dslr a az ked som o foteni co-to vedel a citil som, ze ma fuji v mnohych situaciach vyrazne obmedzuje, tak som si kupil zrkadlo. cuduj sa svete, kupil som si ju bez zakladania podobnych topicov, lebo uz som presne vedel co mi treba vdaka vlastnym skusenostiam. dovolim si tvrdit, ze drvivej vacsine vlastnikov low-end dslr vo vekovej skupine 13-20 rokov by bohate stacil (high-end) kompakt, ale oni si radsej kupili dslr lebo je to proste cool a vyzera to profesionalne. ze sa volic z rezimu "auto" nepohol od okamihu co fotak opustil vyrobnu linku az po chvilu, ked ho budu na bazosi predavat, uz nikoho netankuje. o 18-55 objektive, s ktorym kazdy z tychto profikov nonstop beha, pricom je dobry jedine na rozobranie a zalozenie ohna pomocou slnka v krizovej situacii, nehovoriac.
keby som mal teraz vsetky tie prachy co som dal do dslr, tak si kupim full frame kompakt a neriesim. a to vravim ako clovek, ktory ma co-to pofotene. kym clovek zrkadlovku nedokaze naplno vyuzit a nemoze si dovolit davat prachy do objektivov, tak mu je na hovno. lenze toto dakomu vysvetlit je jak hadzat povestny hrach na stenu. kazdy si ju radsej kupi aby zistil, ze mu je nanic.
@notme nemyslím si že to kupujú lebo je to cool, možno len nevedia že sú aj iné kvalitné varianty, nie len zrkadlovka... a myslím si tiež, že veľmi málokto si ide zrkadlovku kúpiť ako prvý foťák, určite takmer každý začína nejakým obyčjaným kompaktom do vrecka .... jednoducho to odsudzovanie na birdzi je fakt neskutočné.. nie každý si hned ide zakladať xyz phootography a pod ako tu niektorí naražajú... ak sa človek chce naučiť fotiť so zrkadlovkou a zistiť čo čo znamená a ako funguje tak si ju proste musí kúpiť a musí sa pýtať... len žial nesmie sa pýtať na birdzi... lebo tu sa rady nedočká...
@notme PS: nevravím, že nie sú takí ktorí si zrkadlovku kúpia a je im ozaj na nič. sú takí to je jasné... ale netreba hned všetkých hádzať do jendého vreca len za to že sa niečo opýtajú... a konieckoncov , sú to ich prachy a ked ich chcú vyhodiť za niečo čo nevyužijú , nuž ich vec...
Ďakujem všetkym,ktorí ma pochopili a snažili dať ako tak nejakú radu. A ostatním, tiež ďakujem za vaše ,,nerady'' , bodaj by ste aj vy chceli s niečím poradiť a s prepačením sa vám vykakaju na hlavu!
@shadowen a cim to asi bude, ze ludia povazuju zrkadlovku za jedinu kvalitnu moznost? asi preto, ze janka ma zrkadlovku, kika ma zrkadlovku a hadaj, co dostane davidko na narodeniny! @10 uplne jasny priklad..."nemam rada canon, tak si canon kekupuj!"...ved who cares, ze canon ma prave pre zaciatocnikov vynikajuce objektivy, pre ktore nikon nema ekvivalent v tovnakej cenovej skupine a tretie znacky su kvalitativne dve triedy pod nimi? taky 70-200 f/4 L. chces 70-200 pre nikon pod 500€? vela stastia...to je tak, ked si fotaky kupuju ludia, co su lenivi pouzit google. ale dost slov, tu mas 2 teraz cvaknute fotky...jedna je z ultrazoomu v hodnote teraz uz ani nie 50€ a druha z dslr s objektivom dokopy za vyse 1k...mam dve otazky, ktora fotka je ktora a vidis na nich rozdiel hodny 950€? garantujem ti, ze dnesne kompakty su lepsie nez tento moj 8rocny zazrak. este raz sa teda pytam, potrebuju amateri dslr, ked im netreba specificku svetelnost/dynamicky rozsah/funkcionalitu/rychlost ostrenia/... a ked si nemozu dovolit davat prachy do objektivov/bleskov/stativov/..., alebo im staci kompakt za 500 a budu snim daleko spokojnejsi ako s dslr? ono kompakt je stroj na robenie fotiek...zrkadlovka je cast vybavy na robenie fotiek...ked chcem jazdit do prace, kupim si oktavku alebo motor z ferrari?
@notme určite máš pravdu v tom čo píšeš... mne šlo len o princíp, že sú ľudia čo sa foteniu vážne chcú venovať a sú takí, pre ktorých je zrkadlovka len cool foťák (alebo nepoznaju iný lepší)... a nepači sa mi to odsudzovanie začiatočníkov no... ale chápem že väčšine ľudí, ktorí si chcú len robiť selfíčky alebo zaplniť album z dovolenky momentakmi sú zrkadlovky na nič...
a tá prvá fotka je zrkadlovka si myslím. aspon teda vyzerá kvalitnejšie
ale ako ti majú ľudia poradiť, ked ani sama nevieš, čo vlastne chceš
nenapíšeš približnú sumu, ktorú si ochotná minúť, aké objektívy by si chcela ( či širokáče alebo macráče) - teda čo s nimi chceš vlastne fotiť, či chceš len nejaký základný alebo konkrétne na niečo zameraný...
@shadowen v case, ked som kupoval zrkadlovku ja, este platilo, ze ti ju treba, ak sa chces foteniu venovat. dnes to uz neplati. ako vravim, high-end kompakty a mirrorlessy su na tak vysokej urovni, ze ak sa fakt nechystas vrazit do vybavy tisice eur, tak sa dslr jednoducho neoplati. ako jasne, ked si povies, ze sa ides specializovat na kvalitne portrety a potrebujes 85mm f/1,2 sklo, tak ti nikto na svete nebude vnucovat kompakt. ale na rovinu, kolko je takych pripadov? ako som uz spominal skor, ak by som si vyberal teraz s povodnym rozpoctom, tak si kupim high-end kompakt, k nemu mirrorless s par objektivmi a mal by som vybavu s minimalne rovnakou kvalitou, zato vsak ovela praktickejsiu, vsestrannejsiu a hlavne lahsiu. davat prachy do objektivov sa mi uz totiz neoplati, nakolko ma APS-C telo uz dost vyrazne obmedzuje a upgrade na FF si nemozem dovolit ani zdaleka, takze som sa prakticky zasekol s tym co mam. ked sme uz pri tom, aps-c zrkadlovkam davam par rokov v tom postaveni, v ktorom su teraz. coskoro sa podla mna budu pouzivat len na specificke zanre kvoli corpu, ale inak ich plne nahradia ff zrkadlovky a spominane kompaktne srandy.
a pokial ide o fotky, mas pravdu...po uploade som si vsimol, ze pri zvacseni je tam ten rozdiel naozaj dost vidno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
nemas zac.
alebo hasselblad H5D-200c .. telo by nemalo presiahnut cenu 45 000 dolarov
inak prihodil by som este jedno APS-C telo kvoli corpu na wildlife a tak...napriklad canon 7d.
@4 este vacsi rofl
kup si kompakt... ak ta to nebude bavit aspon nevyhodis vela penazi... teraz sa uz daju spravit aj s kompaktami pekne fotky, je sice pravda ze nie su tam take moznosti ako pri zrkadlovke, ale teraz vsetci chcu zrkadlo a pritom im je to na houby
keby som mal teraz vsetky tie prachy co som dal do dslr, tak si kupim full frame kompakt a neriesim. a to vravim ako clovek, ktory ma co-to pofotene. kym clovek zrkadlovku nedokaze naplno vyuzit a nemoze si dovolit davat prachy do objektivov, tak mu je na hovno. lenze toto dakomu vysvetlit je jak hadzat povestny hrach na stenu. kazdy si ju radsej kupi aby zistil, ze mu je nanic.
a tá prvá fotka je zrkadlovka si myslím. aspon teda vyzerá kvalitnejšie
ale ako ti majú ľudia poradiť, ked ani sama nevieš, čo vlastne chceš
nenapíšeš približnú sumu, ktorú si ochotná minúť, aké objektívy by si chcela ( či širokáče alebo macráče) - teda čo s nimi chceš vlastne fotiť, či chceš len nejaký základný alebo konkrétne na niečo zameraný...
potom sa nečuduj že ti tu dávajú pálky za 25 000
a pokial ide o fotky, mas pravdu...po uploade som si vsimol, ze pri zvacseni je tam ten rozdiel naozaj dost vidno
» go-elektro.sk/2017/05/04/zrka...
Z tých drahších zrkadloviek odporúčam určite NIKON D5500: » go-elektro.sk/2017/04/27/niko...
A ztých lacnejších určite NIKON D3300 : » go-elektro.sk/2017/04/26/niko...