ja som tiez sledoval recenzie, a podobne, a chcel som si kupit lacnu zrkadlovku, a na koniec som sa rozhodol pre Canon eos 1000D Podla mna robi pekne fotky, a ked za kratky cas pochopis ako sa nadstavuju rozne hovadiny, tak potom z kazdej situacie vies vytazit maximum
mohla si napísať niečo viac ako čo chceš fotografovať, do akej max. ceny pôjdeš, čo od toho očakávaš, ako je rozdiel napr. Canon 500D so seťákom a 5D mark II s 70-200 F/2.8 . Čo je dôležitejšie, to by som povedal skôr asi o objektíve, na tele ani tak nezáleží, dnes kúpiš za fajn cenu hocjaké telo s klasickými funkciami a priemerným ostrením ... tiež sa netreba dívať na celkové rozlíšenie mgpx, dnes už aj lacný kompakt z tesca má 12mgpx . Najskôr ak o tom nič nevieš tak ti úplne vystačí nejaký lacnejší model Canon 1000D / 1100D, prípadne do 550D u Nikonu napr. D3000 / 3100 , D5000 ... Najskôr nebudeš náročna na kvalitu takže seťák ti asi vystačí, pre fotky na facebook sa uspokojíš aj s pevnou 50 so super svetelnosťou . Všeobecne pre kvalitu platí že objektív má byť aj 2x drahší ako samotné teľo .
1000D mám tiež, svojimi funkciami vystačuje, chýba mi tam len vyššie ISO pri športe ... dokonca sa mi ergonomicky viac páči ako 1100D len tam treba nasadiť lepší objektív lebo ten seťák má optiku hodnú hodenia o zem .
@mmm12 ked tam je te 18 - 55 mm s IS, tak ten je celkom fajn podla mna... na krajinky, a ludi... a aj makro je celkom v pohode, pokial ten motiv nie je priliz maly... ale pozadie by malo byt trochu dalej, aby bolo poriadne rozmazane...
no bohužiaľ ja mám dokonca bez IS no clona 3.5 na najkratšom ohnisku o portrétoch sa nedá ani hovoriť a pri 5.6 clone to tiež je nič moc, to už je veľa, tak do 2.8 to ešte ide . Tak celkovo ten objektív slabý kontrast, vinetácia nieje najhoršia na svete, v protisvetle bieda ... tak nemožno očakávať toho veľa od najlacnejšieho objektívu, skúsim v budúcnosti nasadiť 70-200L prípadne vymením ten set za 17-50 2.8 tamrona, len treba financie
@greendgirl chod do nejakeho obchodu a vyskusaj si tie fotaky z recenzie zatial vela nevycitas a ked uz by si sa mala rozhodovat tak od canonu urcite 550D alebo 600D a od nikonu ti neviem velmi poradit skusal som iba D90 to je nieco podobne ako od canonu 550D a D7000 ale to stoji 1200€
Ja osobne mám zrkadlovku a som veľmi spokojná.. Keďže chceš poradiť záleží od toho čo od toho foťáka očakávaš, aké máš nároky . Toto si treba najprv ujasniť . Ja mám Nikon D3100 s objektívom 18-55 AF-S DX VR a som maximálne spokojná, teda možno časom ešte vymením objektív, ale to záleží od toho či zmením nároky na zrkadlovku. A hlavne nevyberaj hneď, ak si nejaký už vyhliadneš tak sa skús s niekým poradiť , ber to tak že to nie je záležitosť na pár týždňov..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Inak súhlasím s vyšše uvedeným. Skús ephoto.sk prípadne iné stránky, kde si môžeš pozrieť aj recenzie a pod.
a dobra je aj stranka » recenzie.hladacik.sk ... su tam odkazy na recenzie na fotaky na roznych strankach. je to taky suhrn.
1000D mám tiež, svojimi funkciami vystačuje, chýba mi tam len vyššie ISO pri športe ... dokonca sa mi ergonomicky viac páči ako 1100D len tam treba nasadiť lepší objektív lebo ten seťák má optiku hodnú hodenia o zem .
@mmm12
@muf
ďakujem za vyjadrenia a pre vaše info nechcem zrkadlovku,lebo je "in" ... a neplánujem sa fotiť o zrkadlo a facebook mám na háku ...
tu si vsetky výhody a nevýhody jednotlivých NIkon zrkadloviek
» go-elektro.sk/2017/05/04/zrka...
Alebo by som osobne odporúčal túto
» go-elektro.sk/2017/05/08/niko...