zajtra ma čaka asi tahanie nervu a ja sa mrte bojim bo som to už raz zažila a už nikdy viac nexcem!!!!!pls ako mam prekonat ten strax ked budem sedet v čakarni na čo mam myslet aby mi to skor ubehlo???
kedysi som chodil k zubarke aj 10 krat do roka tak som si zvykol a vobec nemam strach...ale teraz mam dva dost dojebane zuby a ta stara slepa kunda mi ich urcite bude chciet trhat, ale u nej si nedam uz ani za boha, minule mi napicu pichla injekciu a trhala mi zub zaziva dpc...taku bolest uz nechcem viac zazit...
no a ja sa bojim veeeelmy, a keby si si dala injekciu?? a este si daj pred tym co ja viem ibalgin ci paralen a v cakarni mysli na to co budes robit potom priprav si niaky program napr. pojdes si do obchodu kupit nieco pekne ... inak neviem pomoct
@8 no šak mne to už raz robila mala som dve injekcie a šetkosom citila a zase keby som si dala ibalgim tak to tež neni dobre bo mi zase ta injekcia nezabere...aj to som už raz zažila
v takom veku, tak skoro? a ja že som na tom veľmi zle...mne tento rok prvý raz ťahali, nemaj obavy, dá ti injekciu, musí, absolútne nič ťa nebude bolieť, to si píš, keby ti nedali injekciu, ta vytrhneš aj operadlá kresla, inak máš právo žiadať injekciu, ak by mu to nenapadlo, pýtaj, dvesto tristo korún to stojí, ale oplatí sa to, ak nechceš zaplatiť za opravu kresla ešte čakáreň? no problemo, 4 hodiny čakať nebudeš, a to je už dobrý bod pre teba, vezmi si knihu, to je najľahšie riešenie
ja ked som bola mladsia,tak som chodila k zubarovi aj 3krat za mesiac,to sa rovna 36 krat do roka,a ja som si tak zvykla,pretoze moj zubar sa mi podobal na nejakeho herca....chodiavala som z mamou ale to som bola mladsia...uz sa nebojim dokonca sa kzubarovi tesim mozno by ti pomohlo keby si isla s niekym blizkym,kto by sa s tebou v cakarni rozpraval a smiali by ste sa...
No holka v tomto ti moc neporadim mám 16 aaa zubar ma volá ze som zázrak prírody akozue fakt musm si zaklopať o dreve ale povedal ze na svoj vek mam asi najzdravsi a najrovnejsí chrup v okoli bo ja este nemam ziadnu blombu a pred týždnom som bol na kontrole a ani kaz mi nenasiel no som stastý moc a aj rovne ich mám takze neni co riesit ale ja si myslím ze má na tom zásluhu aj tá moja závyslosť na tých zuvackách
Mne zubar vzdy vravi: Vy ste z inej planety. mate vobec krv? jednoducho minimum kazov tento rok to bol len kazy ktori zaprplil blombov a toto vse Musim si zaklopat fakt. Ktovie do kedy mi to vydrzi. Ja ani neviem ake to je ked tubar vrta cely zub
Hlavne si musis pri tom predstavovat nieco pekne a prijemne a nemysliet na tu bolest Rozmyslaj nad niecim a poriadne. Urcite to poznas aj ked sa niekde zamyslis tak nic okolo nevnimas. To iste sprav u zubarky. Alebo zmen zubarku za tu co mas istotu ze to bude takmer bezbolestne
ja mam dost strach zo zubarov, akurat dnes som tam bola mam dost nekvalitne zuby, teda, vyzeraju celkom dobre, ale odvapnuju sa mi, kazia a tak dalej... ja to riesim tak, ze ked mi nieco robi, tak pozeram hore na strop a ratam obkladacky alebo sa sustredim na to co hraju v radiu alebo si v duchu spievam.. a dnes som si hovorila, ze som zena a nieco predsa musim vydrzat a bolo to najucinnejsie zo vsetkeho co som si kedy hovorila
no viem pochopit ako sa citis, mne trhali 4 trvale zuby, ked mi isli davat strojcek lebo som mala nejak ze uzku sanku a vela zubov ale nebolo to az take strasne lebo mi doktorka dala injekcie a nic som necitila a potom sňmi spravila este aj steh...ja som sa viac bala vrtania a tak ale neboj to prezijes, spytaj sa zubura cisato neda spravit tak aby si nic necitila a pytaj sa ja na tie injekcie...u mna to bolo tak ze som necitila nic ked mi ho trhala, ale az potom ma to bolelo ked odzneli tie injekcie...ale to uz bololepsie lebo som bola doma a mohla som sa lutovat a cakania sa neboj, kup si knihu ale chod tam s niekym aby si sa zabavila
a nebojo to zvladnes, ked ja som to zvladla 4 krat tak No Problem drzim palce
moja zubarka je strasne zlata, skus jej povedat, co som skusila ja a pomohlo.. jednoducho jej povedz ze si priplatis, ale proste nech ti to umrtvi tak, ze nebudes nic citit... moja zubarka suhlasila, pichla mi injekciu, posadila vedla do miestnosti kym zaberie a potom mi chcela robit zuby.. lenze ked zacala vrtat, stale to bolelo! tak som jej to povedala... tak mi pichla mezokain znova (zdoraznujem, ze na prvykrat ti nepichne celu davku, takze ak ju poprosis, nech ete prida, mala by ti zub opichat znova).. a zasa som cakala, a potom som uz nic necitila teraz uz mi vobec nevadi ze mam ist k zubarovi, a to som z toho mala predtym naozaj panicky strach!
No ja myslím,že jediný účinný liek proti strachu zo zubárov je pateticky/DOBRY ZUBAR/mať dobrého zubára je ako soľ nad zlato.Spávny zubár by mal vedieť využiť nie len svoje schopnosti nadobudnuté pri štúdiu-čo je samozrejmosť(v tomto prípade stomatologia),ale hlavne by mal zúročiť skúsenosti s ľudmi..(teda v lepšom prípade ich má).Veď napr.vezmite si pacienta,ktorému sa už len v čakárni podlamujú kolená,dostáva závraty keď počuje ako zaškrípu dvere,ako vyjde sestrička z abmulancie a nahlas povie priezvisko pacienta,ktorý sa dostal na radu,už len pri pomyslení na vrtačku v zubnej ambulancii mu tuhne krv v žilách a pri myšlienke toho ako si usadá na,,zubárske,,kreslo dostáva kŕče do sánky...to je teda idylka čo???!!!!TO už znie trochu ako doslova a dopísmena stomatofóbia stuck_out_tongue:redstavte si ako takýto strémovaný a nervozny pacient vchádza do ambulancie,kŕčovito zviera dlane v päsť a najradšej by varazil dvere,aby sa dostal preč od tej/toho uja/tety v bielom plášti..A v tom zažije PREKVAPENIE!!!Nemá dočinenia so stomatologom,ktorý si ho už od momentu ako prvýkrát vkročil do miestnosti premeriava úhrančivým a arogantným pohľadom...Ale práve so zubárom,ktorý sa vie aspon trošku vcítiť do jeho situácie(strachu)...Je na nezaplatenie,ked dokáže takýto doktor svojho pacienta upokojiť,dať mu najavo,že sa nič nedeje,že mu neublíži..človek by mal v prvom rade pochopiť,že je to len pre jeho dobro...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale ja celkom zubarov mam rada
a vysetrenia nemam ake navstevovat takze tak
a nebojo to zvladnes, ked ja som to zvladla 4 krat tak No Problem drzim palce