ahojte .. je tu niekto, kto sa chystá študovať zubnú techniku v BA? Chcela som ísť na nadstavbu do MT, ale tú zrušili. A neviem z čoho v BA pozostávajú prijímačky. Ak to niekto teraz študuje alebo už doštudoval... poraďte ak niečo viete .. ináč mat
veď ich je málo.. ale keď berú na súkromnej len 15..tak či sa mi tam oplatí sa hlásiť..a o inej vš nemám vedomosť...vyzerá to že nakoniec skončím na zdravotnej sestre...
ak je to na sv.alžbete či tak nejak sa mi zdá...lebo minulý rok tam išla spolužiačka a dostala sa bez problémov, aspoń myslím že to bola zubná technika alebo laborantka ...(lenže to je sa súkromná :-S takže podľa mňa ak donesieš peniaze za 1-vy semester tak si primačky urobila určite :-S)
Ja som vystudoval ten odbor zubny technik a poviem ti to takto, pokial ta nebude bavit zarabat 300 eur mesacne do konca zivota tak sa na to vykasli. Bolo by to ine kebyze mas v rodine niekoho po kom by si prebrala laboratorium, ale takto to nema cenu a este taka mensia poznamka, najst v tom odbore robotu je uspech. Urcite spravis lepsie ked pojdes studovat tu zdravotnu sestru ako pises
@ominousroar myslíš?.. veď teraz sa hovorí že je zubných technikov málo... a zdravotná sestra tiež nezarobí lepšie..tak ja už teda neviem... a ty teraz robíš niečo spoločné s tým odborom či nie?
Tak sa skus zamysliet preco je ich malo. ALe ked sa to tak vezme vobec ich nie je malo oproti tomu kolko je roboty, ludia nemaju peniaze na zuby, malo ludi si dnes daju spravit zuby ked nemusia a z toho vyplyva ze roboty pre technikov je malo, zavrelo sa x laboratorii kvoli tomu ze nemali pracu. Vies ono to treba velmi zvazit ci takto risknes a budes studovat 3 roky nieco co ti nakoniec nebude vyhovovat ,velmi lutujem to ze mne takto nevedel nikto poradit predtym nez som siel studovat a teraz lutujem tie prrmarnene roky studia. A poviem ti este tak ze z mojich 20 spoluziakov ,pracuju ako technici asi 5 ti. ... Ja som takto tiez pracoval, ale ked som tomu konecne pochopil ako sa veci maju tak som s tym hned skoncil. Da sa najst ovela lepsie zamestnanie kde sa tak nenarobis a zarobis viac. ... Tymto ta nechcem odradit od toho, ale ked si myslis ze ta to bude velmi bavit a vies si predstavit ze to budes robit do konca zivota, tak chod kludne studovat.
@ominousroar ja ti veľmi pekne ďakujem, že mi to píšeš. Verím, že je to pravda. Ja som rozmýšľala nad zubnou hygienou..nevedel by si o tom niečo? ..alebo z tvojho pohľadu mi napíš čo by bolo dobré ísť študovať... ak by sa ti teda chcelo
Tak na dentálnou hygienou som aj ja velmi vela rozmyslal dokonca som bol aj na skusky, ale nakoniec som sa rozhodol ze to studovat nebudem, nevyhody na tom su, ze velmi tazko si najdes pracu, musis mat priestory na ordinaciu a pristroje, stale musis byt pod dohladom zubara a pracu dostavas iba od neho, on tam ludi posiela, v zahranici je to velmi zaujimava a dobre ohodnotena praca ale na SK nie. ... Tak ak mas zaujem studovat niektory zo zdravotnickych nelekarskych odborov, vyskusaj farmaciu je to tazke studium ale oplati sa potom mozes vyskusat osetrovatelstvo, urgent, porodnu asistenciu, radiologicka asisitencia alebo aj ta zdravotna sestra, s tymito odbormi sa lahko uplatnis aj v zahranici
neďakuj odrobíš ano vyštudoval som to, nasiel som si labak v ktorom som praxoval a zdokonaloval sa (uplne zbytocne) a potom som si rok nemohol najst robotu ako zubny technik, tak som odisiel pracovat do zahranicia robit nieco uplne ine
@ominousroar presne ako píšeš mám to tiež vyštudované a myslim že z celej triedy cca 25 ludi sa uplatnilo možno 10 a ti zárobky sú slabé zubná hygiena sa podla mňa viac vyplatí študovať ale je aj tažšia
@b33ro v zubnej hygiene sa tiež dá len ťažko uplatniť, ale je výhoda keď máš peniaze na vlastnú ambulanciu najlepšie je študovať zubné lekárstvo, ale to už je iná liga
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov