jo mne robili resekciu tiež. dva zuby múdrosti mi vytiahli. bolieť to nebolelo lebo to bolo umŕtvené ale bolo to nepríjemné keď ti vŕtajú do lebky pomaly. no a potom nasledujúci týždeň bol hrozný, celý opuchnutý, modriny, bolesť, neviem, nechcel by som si to už zopakovať...
jasné.. moje zuby múdrosti sú dávno preč.. posledný Kuku vyberali na chirurgii trištvrte hodinu.. spodný.. pretože ten dilino nerástol zdola hore, ale z prava do ľava.. na rontgenovej snímke to vyzeralo fatálne.. akoby ležal..
@lovehockey aj mne ich mali trhat vraj ze ked som v tomto veku oni mi ti ich chceli normalne vybrat aj ked ich este nemam narastene nejako rozrezat alebo co upne nechutne a mama povedala nastastie ze nie ked s tym budu problemy.....a mala som predtym jest nejake tabletky od bolesti alebo co....podla mna to nebude nic prijemne
všetky mám von, pred rokom chirurgický zákrok... s jedným bol dosť problém najprv nešiel von a keď ho vytiahol tak bol trocha problém to zašiť...do toho kričal "ježiš to krváca" skoro ma šlak trafil (tiež som nemal ešte ani jeden vyrastený z ďasna) ale niet sa čoho báť .
@lovehockey ak sú vyrastené a robia len toto (teda nie sú pod sedmičkou zakliesnené ), tak to bude menej, ako trhanie iného zuba, lebo osmičky majú malé korene, na rozdiel napríklad od šestky. Nebude to príjemné, ale pomôže.
ja som si to dal ťahať bez injekcie keďže 5 € za injekciu si viem predstaviť aj inde a pohodka bolo z jedneho len korene lebo sam vycestoval vonku a druhy zlomeny a ten išiel cely ... 6 a 5
@lovehockey Nemám už ani jeden, dva roky. Neboli vyrastené, ani prerezané a zvládla som to. Dokonca som sa hrala na hrdinku, že to dám aj bez liekov od bolesti, nevydržala som to dlho ale nie je to nič hrozné... Bolesť necítiť, len tlak. Nevravím, že je to príjemné, ale prežiť sa to dá. Keby som si mohla vybrať pred rokmi, dám si ich vytrhnúť hneď.. teraz mám vďaka ním , teda vlastne už viac-menej nemám, ďalšie zuby naokolo... takže je to menšia bolesť ich resekciou vybrať ako potom neskutočne trpieť(a to viem o čom hovorím).
ja mám dva a dobre mi je s nimi, ja sa nesťažujem a ani oni zatial sú fajn, prečo ich dávať von? sice chápem tvoje dôvody, ale mne problém nerobia zatial
ten jeden mi robi asi take problemy ze asi 2 krat do roka mi zarastie , hnisa a boli ! a inak pri kazdom jedeni sa mi do neho zasekne jedlo takze sparatka nosim stale zo sebou je tak nejako nepodarene vyrasteny
ja som mala problémy jedine s tým keď rástli ... mám zuby tak natesno, že občas to až bolelo, museli mi s jedným zubom pomôcť na svet atď klasické bolesti pri prerezávaní
... našťastie už sú všetky vonku ... už len dúfať v ich dlhú životnosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ale veľa šťastia.
... našťastie už sú všetky vonku ... už len dúfať v ich dlhú životnosť
najhoršie bolo, že keď už sa mi jeden dostal von a ako tak prestávalo bolieť začal rásť druhý