Mám dlhodobo zapálené ďasná a nevyzerá to na to žeby sa mi to malo nejako zahojiť. Práve kvôli tomu ma napadlo, že si dám vytrhať všetky zuby, zahojím si to všetko (za ten čas by som bol samozrejme na tekutej strave) a následne na to by som si dal nastrel
aj ja mám zapálené ďasná, i keď ja mám strojček a može to byť z toho ...zubárka mi na to povedala že nech si stále čistím zuby a možno to nejak prejde..alebo výmenou strojčeka..
máš pocit, že keď si necháš vytrhať všetky zuby a telo sa bude musieť ešte vyrovnávať ešte aj s toľkými novými ranami - že ti to pomôže?
normálne ho nechaj nech si s tým poradí samé, odpočívaj a nejedz.
Zapálené ďasná sú výsledkom nesprávneho čistenie. Používaš zubné kefky? Predpokladám, že nie. A to je chyba. teba ich používať každý deň a do týždňa by malo krvácanie prestať s výnimkou možno niektorých miest kde môže ísť o nejaký iný dôvod. Plus to odporúčam zájsť k dentálne hygienične. Na dentálnu hygienu by si mal nosiť minimálne dvakrát do roka aby ti odstránila kameň,ktorý môže byť taktiež dôvodom dráždenia gingivy.
Pokiaľ ti krvácaju dasna máš zápal tak by sti vytrhanie zúbkov jednoznačne nepomohlo. A to z dôvodu že o implantaty sa treba starta ovela lepsie a viac a dôkladnejšie a zápal dasna po implantáte (periimplantitidy) a jeho odvrhnutie je bezne. Navyse periimplantída má oveľa drastickejší priebeh ako paradontída doktore ti môže tvoje krvácanie ďasien prerásť pokiaľ tie zúby nezačnech lepšie čistiť a starať sa o ne.
Skus vyskusat inu pastu a zmenit techniku umyvania, mne na tento problem pomohla naturalna solna pasta, dasna mam po par tyzdnoch zahojene a zdrave. Tuto konkretnu pouzivam, » www.weleda.sk/starostlivost-o...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@adka25 nie, to je z toho ze si ich (ne)cistis/zle
normálne ho nechaj nech si s tým poradí samé, odpočívaj a nejedz.
Pretoze mi krvacaju dasna.
Pokiaľ ti krvácaju dasna máš zápal tak by sti vytrhanie zúbkov jednoznačne nepomohlo. A to z dôvodu že o implantaty sa treba starta ovela lepsie a viac a dôkladnejšie a zápal dasna po implantáte (periimplantitidy) a jeho odvrhnutie je bezne. Navyse periimplantída má oveľa drastickejší priebeh ako paradontída doktore ti môže tvoje krvácanie ďasien prerásť pokiaľ tie zúby nezačnech lepšie čistiť a starať sa o ne.