ja už mám toho dosť ... chcem to konečne vyriešiť ... ! dosť dlhu domu mi neide zvuk .... chcem stiahnuť ovladače na zvukovu kartu len enviem typ ... tak som stiahol everest home edition 2.20 a neukazoval mi ju ! nieje v evereste ! .. čo sňou môže byť
takze, povedal by som, ze zvukovku mas na doske ( pretoze externe tam nevidim nic )
pravy klik tento pocitac > properities (vlastnosti) > device manager (spravce zariadeni) > najdes si tam sound, a ked to rozkliknes, tak to mi odfot pripadne rozklikni a pozri, ci ich mas enable ( povolene - fungujuce )..
taktiez sa moze stat, ze mas zvukovku na doske vypnutu uz v biose..ale pre zaciatok skus toto
@n0win0u kliknem pravym na tento pocitac ... dam vlastnosti .. a neukazuje mi spravcu zariadeni ... iba taku tabulku a hore je že "všeobecné" a "odkaz"
@n0win0u už asi viem .. otvorím si tento počítač a tam do prázdeho priestoru klikenm pravým a dám vlasnosti ? ... potom keď mi skoči tabulka tak kliknem na hardvér a tam mám správcu zariadení .. kliknem a : » www.upnito.sk/imggal.php?view...
@patofbc mno takze je jasne, ze mas zvuk na doske, porozklikavaj tam tie srandicky hlavne to, kde mas ten zlty vykricnicek a popozeraj, ci tam mas enable pripadne co ti vypisuje.. taktiez si najdi papiere od maticnej dosky ( aby si videl typ, nvm ci to bolo vidno na tych screenoch z bedne ) a potom sa lahko zgugli driver ak ide o driver chybu samozrejme..
2. mas zvukovku na doske ? (to zistis tak ze pripajas repraky do too isteho panela ako klavesnicu a mys) alebo mas pridavnu zvukovku...to je taka kde zapajas repraky tam dole na bedni do tych slotikov pod sebou...
@n0win0u ale ja prve potrebujem zistit ci mi vobec funguje zvukovka ci nieje zhoreta aelbo zle pripojena lebo ja neviem čo lebo prečo mi ju potom neukazuje v evereste ? ... rozklikal som toto s tým otáznikom :
2. repráky pchám tam kde mám kabel od netu pripojeny zapojeny monitor, klavesnicu,myš atď .. su tam take tri dierky .. jeden na mikrofon ( ruzovy) a 2 dalsie zeleny a modry predpokladam ze na repraky
@kosmiklove no ved ich chyba to nebude kamarat mi hovoril ze ked mi ju uz neukazuje v evereste ci mi nikedy ukazovalo tak že mi zhorela .. mohol som ju nejak poškodiť pri vysavani PC ?
vyber si xp a stiahni si prislusny ovladac, potom by to malo ist.. aj ked guglim a vraj byva problem s tym HD soundom nastavenym v bios-e.. ale moze to ist
a daj search, potom win xp a tam si daj audio...mal by si tam mat 3 veci..tak stiahni to najnovsie Version *.5574 co ma cez 50 mega...rozbal a nainstaluj
@kosmiklove ... to je presne to čo mi teraz odporučil @n0win0u že ? ... dal mi link .. dal som ke staženi .. OS : WinXP ... dalej klikol som na AUDIO(3) a vyhodilo mi 3 subory k stiahnutiu stiahnem ten najnovsi ako povedal n0win0u myslim že to iste si myl na mysli aj ty teraz
@patofbc ide len o typ a miesto, odkial to stiahnes ( globalny server, server v cine [ pre aziu primarne ] ) a p2p je priamo od uzivatelov, ktori to maju..ale to je jedno..proste global je dobre
@patofbc mohol by si prosimta este raz dat pravym na tento pocitac, vlastnosti a hned tam, co sa ti otvori, by mal byt typ systemu -> Windows XP a potrebujem vediet, ci tam mas aj toto napisane : SP1 alebo SP2 alebo SP3
@n0win0u ... lebo tam je viac tých setupov .. keď otvorím driver ,, alebo ked otvorím hotfix .. tak tam tiež mám ASUSSETUP alebo tiež keď otvorím nohotfix je tam asussetup
@patofbc ok skusime to takto, precitaj si co je napisane v tom textovom subore hotfix, pripadne to sem skopiruj..
a skusime to "obklukou" zase si otvor device manager ( rclick my pc > hw > device manager ) vyber ten zvuk, kde je vykricnicek, daj prave > update driver > vyber, ze z disku a nasmeruj ho na zlozku RLC, ale priamo na podzlozku driver ( ktora je tam ) mal by si najst driver a nainstalovat ho..
ak vsak bude problem s tym hotfixom, tak je mozne, ze sa bude musiet robit este nieco, kazdopadne, skus to takto
The reason this happened has been addressed for future OS releases.
a ak dám prave na ten zvuk s vykricnikom .. dam aktualizovat ovladac tak nic sa nedeje ( btw. ked otvorim ten zvuk s vykricnikom v tom "všeobecbé" mi píše : stav zariadenia : Toto zariadenie nemá správnu konfiguráciu. .. to nič stým nemá spoločné ? )
@patofbc mno musis nainstalovat ten hotfix zrejme, kludne skus cez to asussetup
co ma poburuje, ze ti nevyhodi tabulku ziadnu ked das update driver, ono totizto aj keby nerozpozna to zariadenie, tak ti ju vyhodi ( instalaciou driveru "pride" na to, co za hw to je ) takze divne.. nainstaluj ten hotfix, daj si rr a skus potom
@n0win0u ..... toto ? : "podla toho, co citam, problem moze byt s tymto hotfixom, aj ked ovladac na HD zvuk by to mal obsahovat, nie som si tym isty..
downloadmirror.intel.com/11036/eng/kb888111.exe
stiahni a nainstaluj ( je mozne, ze bude pytat restart )
osobne som tento hotfix nikdy neinstaloval, ale na forach to ludom pomohlo" .... no veď to som naištaloval ... či to v tom RLC tam niekde ? ... alebo keď už som inštaloval toto čo si mi písal mám dať rr a bude ?
@patofbc nejde to instalit ani po instalovani toho fixu hej ? skus teda nainstalovat priamo ten fix, co mas v tom RLC.. tam mozno bude iny fix..aj ked sa mi to nepozdava nijak.. mozno bude treba vypnut HD zvuk v bios-e
@patofbc to spustas zly hotfix ( vyzera to na win 2003 server ci co ) podla toho popisu.. horsie, ze ja nemam moc cas teraz, hram s kapelou koncert a musim sa pomaly pripravovat, vies ako sa dostanes do bios-u ?
@patofbc spravne, vyleti ti modra tabula, a teraz nvm ci to bude niekde v CMOSe alebo kde, ale musis najst niekde, ze HD Audio a zmenit to na AC97 ak ani toto nepomoze ( nepojde ti to nainstalovat ) tak to by som musel viac guglit a na to nemam cas, ale mozem sa na to pozriet neskor ( zajtra najskor )
@n0win0u a to ako zmenim ? prepišem ? alebo ... skusim nejak už ... a potom ako sa dostanem z toho biosu ? ... no a ak to zmenim na AC97 a dostanem sa z biosu ..tak potom mám skusiť znovu naištalovať toto ASUSSETUP ?
@patofbc + a - sa menia hodnoty, alebo enter a vyberies.. potom das SAVE AND EXIT, restartne sa ti komp, normalne nabehne windows, a potom skusis nainstalovat ten driver aj cez ten asussetup.exe aj tak ako som ti pisal ( update driver ) ak nepojde ani jedno, tak bude zle nedobre !
@n0win0u ... no nejak som to našiel .. bolo tam AC97 a HD audio takže myslím že to bolo toto čo ty myslíš .. lenže je porblem v tom že ty si mi radil dať z HD audio na AC97 a tam už AC97 bolo ... tak čo ? mám to dať na HD audio alebo ako ?
skusal si stiahnut vsetky (tie 3) drivere Audio so stranky asus a instalovat? ani jeden nesiel nainstalovat? skusal si potom prepnut naspat ten audio mod v biose a instalovat odznova?
@kosmiklove@n0win0u .. a možnu tu je ešte jedna vec ktora by mi mohla pomôcť .... písal som že CD od zvukovky nemôžem nájsť ... zobral som jedno CD ktore som mal dostal k počítaču a dal ho do PC ( bratranec mi hovoril že to je len od grafickej a nie od zvukovky ) a keď som ho otvoril našiel som tam toto, čo vidíte na screenoch .... je to CD aj od zvukovej karty ? takže som ho nestratil ? ... skúšal som dať toto Realtek Audio driver ale stale mi pisalo tu istu chybu ako vždy ... + davam ešte jeden screen z zmeniť/odstraniť programy .. možno tam je niečo zle, čo treba odinštalovať a nainštalovať znova alebo ja neviem ... skúste sa poraidne popozerať na screene či sa dá stým ešte niečo robiť ... alebo ty @kosmiklove si niečo písal so servic packom 3 tak neviem .. prosím skúste mi ešte pomôcť .. screeny :
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
93 komentov
pravy klik tento pocitac > properities (vlastnosti) > device manager (spravce zariadeni) > najdes si tam sound, a ked to rozkliknes, tak to mi odfot pripadne rozklikni a pozri, ci ich mas enable ( povolene - fungujuce )..
taktiez sa moze stat, ze mas zvukovku na doske vypnutu uz v biose..ale pre zaciatok skus toto
1. jaky mas win?
2. mas zvukovku na doske ? (to zistis tak ze pripajas repraky do too isteho panela ako klavesnicu a mys) alebo mas pridavnu zvukovku...to je taka kde zapajas repraky tam dole na bedni do tych slotikov pod sebou...
» www.filehippo.com/download_speccy...
a tam napravo hore mas
Download
Latest Version
1.19MB
to ked stiahnes tak to nainstaluj a spusti a v casti mainboard mi sem kopni vsetko co mas
» www.driverfiles.net/Sound-Cards/Sou...
» www.upnito.sk/imggal.php?view...
matičnu dosku nenajdem v evereste ?
@kosmiklove
1. XP
2. repráky pchám tam kde mám kabel od netu pripojeny zapojeny monitor, klavesnicu,myš atď .. su tam take tri dierky .. jeden na mikrofon ( ruzovy) a 2 dalsie zeleny a modry predpokladam ze na repraky
Výrobca ASUSTeK Computer INC.
Model M2N-MX SE Plus
Verzia System Version
Výrobca chipsetu NVIDIA
Model chipsetu MCP61
Revízia chipsetu A3
Výrobca Southbridge NVIDIA
Model Southbridge MCP61
Revízia Southbridge A2
BIOS
Typ American Megatrends Inc.
Verzia 0302
Dátum 12/04/2007
» www.asus.cz/product.aspx?P_...
vyber si xp a stiahni si prislusny ovladac, potom by to malo ist.. aj ked guglim a vraj byva problem s tym HD soundom nastavenym v bios-e.. ale moze to ist
» support.asus.com/download/downlo...
a tam do Please Select the Product
daj do prvej kolonky motherboard
do druhej socket AM2/AM2+/AM3
do tretej daj M2N-MX SE Plus
a daj search, potom win xp a tam si daj audio...mal by si tam mat 3 veci..tak stiahni to najnovsie Version *.5574 co ma cez 50 mega...rozbal a nainstaluj
» downloadmirror.intel.com/11036/eng/kb888...
osobne som tento hotfix nikdy neinstaloval, ale na forach to ludom pomohlo
a skusime to "obklukou" zase si otvor device manager ( rclick my pc > hw > device manager ) vyber ten zvuk, kde je vykricnicek, daj prave > update driver > vyber, ze z disku a nasmeruj ho na zlozku RLC, ale priamo na podzlozku driver ( ktora je tam ) mal by si najst driver a nainstalovat ho..
ak vsak bude problem s tym hotfixom, tak je mozne, ze sa bude musiet robit este nieco, kazdopadne, skus to takto
v tom textovom subore hotfix je napisane :
Due to an engineering error, the HD Audio bus driver that shipped in Server 2003 SP1 and Windows XP x64 Edition
contains what is called ˇ§time bombˇ¨ functionality that prevents the use of the binary after a certain date.
That date was August 1st 2005 and users may find their audio device stop working after that date.
If the following conditions are true, the computer Intel High Definition audio functionality unexpectedly
quits working:ˇE The computer is running either Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1)
or Microsoft Windows XP Professional x64 Edition.
ˇE The computer has an Intel High Definition audio device.
CAUSE
This problem occurs because of a problem in the Intel High Definition audio driver that
is included with Windows Server 2003 and Windows XP Professional x64 Edition.
The Download Center URLs will be as follows:
WS03
» www.microsoft.com/downloads/detai...
WS03 x64
WinXP x64
The reason this happened has been addressed for future OS releases.
a ak dám prave na ten zvuk s vykricnikom .. dam aktualizovat ovladac tak nic sa nedeje ( btw. ked otvorim ten zvuk s vykricnikom v tom "všeobecbé" mi píše : stav zariadenia : Toto zariadenie nemá správnu konfiguráciu. .. to nič stým nemá spoločné ? )
co ma poburuje, ze ti nevyhodi tabulku ziadnu ked das update driver, ono totizto aj keby nerozpozna to zariadenie, tak ti ju vyhodi ( instalaciou driveru "pride" na to, co za hw to je ) takze divne.. nainstaluj ten hotfix, daj si rr a skus potom
downloadmirror.intel.com/11036/eng/kb888111.exe
osobne som tento hotfix nikdy neinstaloval, ale na forach to ludom pomohlo" .... no veď to som naištaloval ... či to v tom RLC tam niekde ? ... alebo keď už som inštaloval toto čo si mi písal mám dať rr a bude ?