@dee99 Ak si dobre pamatam tak nieco ako analyticke a hlbave premyslanie, nejake ponorenie sa do seba...
Ja meditujem len na poriadnych drogach, mam choru hlavu ktora taku koncentraciu v realnom stave nezvlada a zavara mi mozog.
Nenazval by som to meditáciou, ale jednoducho kým niečo spravím, tak mi prebehnú hlavou doslova všetky scenáre, ako to môže skončiť...Veľa premýšľam, to je fakt
vela sa chorobne zamyslam nad krajne hypotetickymi scenarmi na 60 rokov dopredu a snazim sa odhadnut vyvoj celeho svojho dalsieho zivota hodinu po hodine na zaklade rozhodnuti typu dam si kavu teraz alebo o hodinu
Nie. Ale ako “chvíľky na zamyslenia a prečistenie hlavy” mi slúžia precgádzky, cesty vlakom a najmä výjazdy na biku. Samozrejme, bez hudby a bez iných ľudí.
ano a veľmi často. Pomáha to človeku vymaniť sa zo stresu, ktorý možno prežíva. Pomáha to pri tom najmä, kedy si myslí, že všetko pokazil, všetko je jeho vina. časom precitne toto všetko, a príde na to sám, že to boli len jeho vlastné predstavy, ktorými sa zbytočne zaťažoval, a nie je tomu tak. Kontemplácia slúži predovšetkým na sebaspoznanie. Mnohí si aj v biblickom ponímaní zamieňajú pojmy kontemplácie. Používa sa na to biblický výraz zatiahni na hlbinu Lk 5,1-11, čo je celkom isto nesprávny pojem, hoci duchovní ho často komentujú. Správnejší pre kontempláciu a duchovné myšlienky a úvahy je pojem "výstup na horu"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ja meditujem len na poriadnych drogach, mam choru hlavu ktora taku koncentraciu v realnom stave nezvlada a zavara mi mozog.
a tal