✘Stredná škola, súrne potrebujem pomoc! Prosím ľudia ✘
Potrebovala by som poradiť. Som deviatačka na zš a ešte stále neviem kde ďalej na školu, rozmýšľam buď nad technickou (odbor Grafik Digitálnych médií) alebo Gymkom, viem že su to rozdielne školy. Myslím, že po vyštudovaní by som nechcela ostať žiť ...
na Slovensku.Chcela by som žiť niekde v Zahraničí a ovládať anglický jazyk.Bavilo by ma fotenie, foťák mám taktiež no, neviem či by ma to v budúcnosti uživilo, no určite by ma to bavilo.. a čo sa Gymka týka bojím sa, že toho na mňa bude veľa a nebudem to zvládať.A ďalej sú tu aj rodičia, ktorý ma nechcu pustiť na žiadnu inú školu než na Gymko, myslia si, že ak pojdem na Gymko tak si nejako všetko rozmyslím a pojdem študovať medicínu alebo niečo s tým spojené, lenže ja k medicíne žiadny vzťah nemám .. (doteraz som mala na vysvečku samé1) lenže ja neviem či by som to Gymko zvládla a zase ja niesom člověk, ktorý dokáže při knižkách presedieť 4 hodiny. vážne neviem. A preto žiadam o radu kto ma s tým nejaké súseností prosím, pomožte mi. Mohli by ste mi taktiež napísať plusy a mínusy Gymka?
Anglický bilingvál, hoci sa vraví, že gympel ti nič nedá, ale tam budeš mať aspoň ten jazyk. A myslím, že 4 hodiny učenia pri knihách tam mať nebudeš, zasa až také drsné to nie je. Trošku sa poučíš v autobuse cestou do školy, trošku cez prestávky, a budeš stíhať všetko, aj fotiť, aj žiť. A máš 5 rokov na rozmyslenie čo ďalej. Len bohužiaľ maturovať budeš až v 20tke...
@bettsy Ahoj, nad bilingválom som tiež rozmýšľala, no najbližší je tak 2 hodiny cesty, čiže by som musela bývať na Intráku a určite poznáš tie naše slovenské intráky tak neviem. ale ajtak ďakujem
Väčšinou tu síce radím ľudom gymnáziá, no tá technická škola je dobrá voľba Ak sa tomu budeš venovať a budeš v tom dobrá, fotenie Ťa uživí. (prípadne môžeš trochu diverzifikovať riziko a byť dobrá ešte aj v niečom inom, čo Ťa baví )
hlavne si vyber to, čo ťa bude baviť... gymnázium je dobré ak si si istá že chceš ísť na výšku ... ale ak nechceš alebo nevieš či chceš tak radšej nejakú odbornú strednú školu... čo sa týka angličtiny, tak tá sa učí na každej strednej škole, takže tam problém nevidím... ale inak to je hlavne na tebe, ak sa chceš v angličtine zdokonalovať, tak sa treba aj samovzdelávať napríklad čítaním knižiek v angličtine, pozeraním filmov v pôvodnom znení a pod. To vie človeka niekedy naučiť jazyk viac ako bifľovanie sa slovíčok do školy
@12sofia795 neviem aku ma u vás uroveň ten grafik - ale u nás čo je to na soške maju dosť problém sa od tiaľ uplatniť dokonca aj vo firmách na praxi im povedali, že oni im nemaju dať aku robotu ( a to bola školská prax) samozrejme nie všade to tak funguje ...ďalšia vec bola , že už ani na výške moc velké šance nemali kedže to je flákačská škola......ale na druhej strane chodím na gymko a už druhý krát b som tam asi nešla....akože je pravda, že ak si (blbá) ako ja a učíš sa po ceste do školy ráno pri ranajkách alebp večer ked zaspávaš tak to na 3-2 dáš ak si šikovná určite aj lepšie čiže toho sa nemusíš bat
Pokiaľ si mala samé 1 na ZŠ, gymko zvládneš úplne v pohode! aj ja som sa bála, že nebudem zvládať ťažké gymko, no vôbec to nebolo také ťažké (a chodila som na jedno z najlepších vSR)..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
...prepáčte, ale nezmestilo sa mi to tam celé...
Väčšinou tu síce radím ľudom gymnáziá, no tá technická škola je dobrá voľba Ak sa tomu budeš venovať a budeš v tom dobrá, fotenie Ťa uživí. (prípadne môžeš trochu diverzifikovať riziko a byť dobrá ešte aj v niečom inom, čo Ťa baví )
tiež odporúčam to bilingválne gymko jazyk sa hodí