Chcela by som začať čítať nejakú knihu, teda, chcem nejakú dostať na Vianoce, lenže, momentalne nemam nejak čas vyberť si z tej širokej ponuky a mama chce vedieť nejaký názov. Takže keď ste nejaku
ja momentalne citam trilogiu-teda su tam styri knihy ale stvrta sa dopisala neskor- o Zememoriach je to casto prirovnavana k Panovi Prstenov ale neviem nema to s tym nic spolocne takze prva kniha je Carodej Zememori a odporucam od zaciatku citat...a este perfektna je Atramentove srdce ale to len ak mas fakt skvely vztah k citaniuz a kniham len vtedy sa mozes vzit do toho
Nevieme ale, aká oblasť ťa zaujíma. Skús nám čo to o tom povedať, tvoje predchádzajúce čitatelské skúsenosti, čo sa ti páčilo, čo nie, či presadzuješ knihy o záhradkárčení, alebo skôr traktáty nemeckej idealistickej filozofie...
heller - hlava XXII - neda sa opisat, treba precitat
nabokov - lolita - psycho ... vlastne sa ocitnes v myslienkach chlapa, ktory je ocareny malym dievcatkom dolores, aj ked je to dost zvratena kniha..
coelho - alchymista ,napr - to je o chlapcovi santiagovi, ktory sa pokusi najst svoj poklad
ch.bronte - jane eyre - to je o jane eyre
poradila by som ti aj rusov, ale to by si im musela prist na chut, co nie kazdy... / ale predsa - anna karenina, idiot, zlocin a trest napr. su super knihy
a ak mas radsej take akcnejsie, tak od Browna su super knihy, mne sa najviac anjeli a demoni pacila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
seriozne!
je to o dvoch priateloch, ktori robia na farme, jeden je trosku zaostaly psychicky, strasne mocna kniha, na konci som reval jak male decko.
Nevieme ale, aká oblasť ťa zaujíma. Skús nám čo to o tom povedať, tvoje predchádzajúce čitatelské skúsenosti, čo sa ti páčilo, čo nie, či presadzuješ knihy o záhradkárčení, alebo skôr traktáty nemeckej idealistickej filozofie...
nabokov - lolita - psycho ... vlastne sa ocitnes v myslienkach chlapa, ktory je ocareny malym dievcatkom dolores, aj ked je to dost zvratena kniha..
coelho - alchymista ,napr - to je o chlapcovi santiagovi, ktory sa pokusi najst svoj poklad
ch.bronte - jane eyre - to je o jane eyre
poradila by som ti aj rusov, ale to by si im musela prist na chut, co nie kazdy... / ale predsa - anna karenina, idiot, zlocin a trest napr. su super knihy
a ak mas radsej take akcnejsie, tak od Browna su super knihy, mne sa najviac anjeli a demoni pacila
Práve to čítam a je to prakticky o slobode, o dušiach a tak.....stojí to zato...
Peter Hoeg: cit slecny smilly pre sneh
matkin-mexicka vlna
remarque-traja kamarati... tieto som citala naposledy a odporucam
Matkin - mexická vlna, polnočný denník (proste všetky od neho)
Rolland- peter a lucia
Bach- čajka
tieto knihy ma dosť upútali každá ma niečo do seba
Hrabal, Bohumil: Obsluhoval jsem anglického krále, Ostře sledované vlaky.
Je to nádhera. Keď prečítaš, pochopíš a budeš lepším človekom.
A samozrejme, biblia inteligentných puberťákov - Hlava XXII. Ak si nečítala, neviem si predstaviť lepší vstup do literatúry.
Pavel Hirax Baričák-Kým nás láska nerozdelí:Hľadania(znie to sladko, ale nie je to sladké..ani náhodou