nedával by som to každému, inak by sa to mohlo prevaliť a bolo by trochu podozrivé keby mali všetci všetko správne..
a učiteľ si to možno len neuvedomil..
Alebo ešte stále za ním môžeš zájsť a povedať mu že si ich našiel nechtiac a že by ich mal radšej zmeniť, lebo ich nemôžeš s čistým svedomím neponúknuť kamošom
ak o tom učiteľ vie, šla by som sa priznať, neriskovala by som to, on ti to môže vrátiť mnohonásobne viac.
ak nie, tak by som si to nechala pre seba, ale IBA pre seba, tu nejde o to, že by som spolužiakom nedopriala, ale keď to povieš čo i len jednému, už riskuješ. nikdy nevieš čo sa môže stať, ten dotyčný sa môže prerieknuť, nehorázne sa opiť a vykričať to do sveta, prípadne sa môžte pohádať a on to bude môcť proti tebe využiť.
@Adus2 mám vlastný názor, len sa neviem rozhodnúť.. a na birdzi má pozná (osobne) minimálne množstvo ľudí, pochybujem, že by tu bol niekto zo spolužiakov + nehovorím ani názov predmetu
ak by ti dalo svedomie tuto situaciu zneuzit, tak by si sa na to nepytal. Ak chces len odobrit zneuzitie odpovedi.....pozehnanie par cudzich ludi na internete.....no v pripade cestneho cloveka to pocit viny nezmierni. V pripade (nechcem povedat necestneho tak dajme tomu) praktickejsie zmyslajuceho cloveka - tomu by bol nazor ostatnych ukradnuty.
Ale keď tak nad tým rozmýšľam... Asi by som si ich radšej nechal pre seba. Ako napísala kolegyňa vyššie, stačilo by napríklad, že ten, komu by si tie otázky dal, by sa preriekol pred tým spolužiakom, čo ich od teba nedostal a mal by si dvojaký problém (samozrejme by to záviselo od jeho povahy). Mohol by sa uraziť, že si mu ich nedal a mohol by to mohol povedať ostatným a hneď by si sa stal "obľúbeným" u všetkých. To by bol problém spolužiaci a potom problém profesor. Keby neboli spolužiaci nespokojní s výsledkom tej písomky a náhodou by sa preriekli, že ty si tie otázky mal a tak... ostatok si môžeš domyslieť (samozrejme zas od povahy profesora).
na chvíľu som sa fakt musela zamyslieť....ale: učiteľ ti dal ten usb kľúč, čiže si to asi neuvedomil. teraz môžu nastať dve možnosti:
1. učiteľ si to uvedomí.
1.1. zmení otázky a celá dilema stratí zmysel.
1.2. ani ho len nenapadne, že si to okopčil. si v suchu.
2. učiteľ si to neuvedomí. si ešte viac v suchu.
čiže vlastne je úplne jedno, čo s tými otázkami urobíš, ak ti ide len o to, či sa na to dojde, lebo ak on tak pozná študentov, bude jednať preventívne. či by som ich použila, neviem. asi hej, ale niečo by som schválne pokazila. a rozhodne to nedávať všetkým, v záujme ochrany. potom radšej nikomu.
@Cjubou ty si to pajcni, par ludi, co ti helplo s niecim podobnym sposobom to daj a si zahojeny..toto ale potrebujes riesit na birdz ?! mam pocit, ze dnes si clovek uz nemoze byt isty ani studentmi ( btw skuska by u nas kolovala u vsetkych, ale radsej to hraj na svoju hlavu, ked to usb dal len tebe profak )
V pohode ale vieš čo sa stane keď tie otázky zmení alebo keď všetci budú mať plný počet(hoc prax ukazuje že ani keď ľudia vedia otázky aj tak sa nenaučia
tak urcite by som si ich nechal , neni to predsa tvoja chyba ze ucitel ti ich omylom dal na tom USB-cku . Ja nwm ako mozu byt ludia az tak poctivy ako ty to mas to iste jak ked ten dôchodca nedavno nasiel 500 € a odovzdal ich na policiu , a teraz su s toho len problemy lebo kazdy vola ze su jeho mohol si ich nechat a uzit si ale chcel byt spravodlivy a ma s toho hovno ,takze nebud zbytocne cestny a nechaj si ich
Si vysokoskolak, tak to daj ostatnym vysokoskolakom... vsetkym, kto si veci nechava pre seba je hovado... vsetky tahaky vsetky pomocky ktore som pocas vysky vytvoril som dal vsetkym.. pretoze je to osozne pre vsetkych... to je podstata studentskeho zivota na vyske...
@Delioncourt ano, ale ak vsetci budu mat skvele vysledky zo skusky a typkovi to USB dal priamo ten profak, tak z toho nebude osozne nic, a nielen prenho ale pre vsetkych, pripadne najmenej osozne to bude pre jeho osobu.. inak sa riadim rovnakym heslom ako ty
vies, tvoja zatvorka mi je neskutocne ukradnuta. ak si myslis, ze nejakou hlupou zatvorkou mi zabraniš, aby som sa vyjadrila, ak sa vyjadrit chcem, tak by si sa mal mozno zamysliet nad tym, ze si na verejnom fore a ak neporusujem podmienky pridávania komentov, tak ty s tou tvojou zatvorkou mi mozes vies co.
Podla mna to nedavaj bud nikomu, alebo len ludom, ktorym uplne doverujes, lebo ak sa to prevali, tak ta kludne moze z predmetu vyrazit a imho je pochopitelne aj z pohladu druhych, ze to nesiris hlava-nehlava. No a inak to ber tak, ze dnes bol tvoj stastny den
A este jedna vec, pochybujem, ze by ta ucitel takto "pokusal", ale aspon si to prejdi, nech nie si uplne v riti, ak sa veci vyvinu inak
@delioncourt to je teda logika hodna vysokoskolaka!
ak to neda nikomu, je hovado. ak sa to prevali, tak kazdy si bude chranit svoju rit aby nevyletel a obrati sa to prave proti nemu, lebo to USB dal profak jemu!
co si studaci vyprodukuju sami, to si aj medzi sebou rozsiria - to je jasne ako facka - ale tu ide o specificky pripad, kde pochybil profesor. a ak to on zneuzije, moze sa mu to vypomstit.
pouzi to a daj aj kamaratom ale nezahrn do toho vela ludi lebo to bude podozrive ... + sprav nejake chyby nepis na 100% a proste bola by si sprosta to nepouzit lebo skoly v dnesnej dobe davno niesu o tom nieco naucit ale koniec koncov to je uz len hra titulov go get them tiger
hej, nemusíš hneď tak vyletieť, cieľom zátvorky nebolo zabrániť vyjadrovaniu sa (viem že môže reagovať ktokoľvek) šlo len o to, aby sa ozvali skôr tí, ktorí majú s týmito vecami skúsenosti
Prosimta, to sa pytas verejnosti naco? Ved Ty sam musis vediet, ci si svina, alebo cestnejsia svina, pripadne si hlupy, neinvencne, iracionalne a spravodlivo konajuci student .
Ja na vysokú nechodím a pritom by som ti tiež vedela povedať čo robiť,tu nejde o to či si na vysokej ale do akej miery si čestná a blbá alebo sviňa ale sviňa ktorá spraví skúšku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
148 komentov
a učiteľ si to možno len neuvedomil..
Alebo ešte stále za ním môžeš zájsť a povedať mu že si ich našiel nechtiac a že by ich mal radšej zmeniť, lebo ich nemôžeš s čistým svedomím neponúknuť kamošom
O takýchto veciach sa ináč nehovorí, nie tak niekomu dáva.
ak nie, tak by som si to nechala pre seba, ale IBA pre seba, tu nejde o to, že by som spolužiakom nedopriala, ale keď to povieš čo i len jednému, už riskuješ. nikdy nevieš čo sa môže stať, ten dotyčný sa môže prerieknuť, nehorázne sa opiť a vykričať to do sveta, prípadne sa môžte pohádať a on to bude môcť proti tebe využiť.
1. učiteľ si to uvedomí.
1.1. zmení otázky a celá dilema stratí zmysel.
1.2. ani ho len nenapadne, že si to okopčil. si v suchu.
2. učiteľ si to neuvedomí. si ešte viac v suchu.
čiže vlastne je úplne jedno, čo s tými otázkami urobíš, ak ti ide len o to, či sa na to dojde, lebo ak on tak pozná študentov, bude jednať preventívne. či by som ich použila, neviem. asi hej, ale niečo by som schválne pokazila. a rozhodne to nedávať všetkým, v záujme ochrany. potom radšej nikomu.
Predstav si keby podvadzal buduci lekar, pre pacientov by to nemuselo byt zrovna prijemne ze ?
A este jedna vec, pochybujem, ze by ta ucitel takto "pokusal", ale aspon si to prejdi, nech nie si uplne v riti, ak sa veci vyvinu inak
ak to neda nikomu, je hovado. ak sa to prevali, tak kazdy si bude chranit svoju rit aby nevyletel a obrati sa to prave proti nemu, lebo to USB dal profak jemu!
co si studaci vyprodukuju sami, to si aj medzi sebou rozsiria - to je jasne ako facka - ale tu ide o specificky pripad, kde pochybil profesor. a ak to on zneuzije, moze sa mu to vypomstit.
hej, nemusíš hneď tak vyletieť, cieľom zátvorky nebolo zabrániť vyjadrovaniu sa (viem že môže reagovať ktokoľvek) šlo len o to, aby sa ozvali skôr tí, ktorí majú s týmito vecami skúsenosti
Prosimta, to sa pytas verejnosti naco? Ved Ty sam musis vediet, ci si svina, alebo cestnejsia svina, pripadne si hlupy, neinvencne, iracionalne a spravodlivo konajuci student .