ahoj, chodi tu niekto na dve denne vysky naraz? Lebo ja by som chcela studovat dve a tie odbory, ktore chcem su len denne.. Pytam sa, lebo rovnako to u mna bolo aj so strednymi (teda pedagogicka a lesnicka). Nakoniec som sa rozhodla ist na lesnicku (od
jeden typek tak studoval mat-fyz + chemicku... a este chodil aj na brigady a kruzky... nakoniec z toho kompletne zcvokol lebo udajne spaval len dve az tri hodiny denne
Spolužiačka takto študovala dve výšky. Na jednu chodila normálne a na druhej si dala upraviť študijný plán, takže sa musela zúčastňovať len niečoho... Občas sa jej krylo vypracovávanie nejakých projektov, takže makala ako fretka, ale to je detail
Ak trpíš hyperaktivitou, tak nech sa páči. Inak sú ti dve výšky, tobôž v hentakých kombináciách, asi zbytočné. Radšej nejako prospešne využi voľný čas, ktorý ti popri štúdiu na jednej z nich ostane
a čo tak ekológia normálne denne + pedagogické minimum k tomu, to je 2 roky nie 5 a sú tam tak 3 ľahké skúšky do semestra...ja si ho robím popri ekonomickej
inak moja sesternica študovala právo+medz. vzťahy, lenže kedže šlo o príbuzné odbory, tak mala aspon polku skúšok uznaných, ale 2 odlišné odbory a denne to je problem stíhať
@dreams155 Nie je skola ako skola a odbor ako odbor. Ekologiu apedagogiku si myslim ze nie je problem. Inak ale za druhu skolu si uz platis nie? Stat ti plati len jednu skolu pokial viem.
Nepocuvaj vypatlancov, ked si myslis ze to zvladnes tak preco nie. Mas pre nieco zalubu a to je velke plus... Na to, ake mudre reci tu na birdzi maju sa az divim ze ti neradia rovno tri naraz...
Ale dala by som si denne+externe keby ze je po mojom
nebudeš prvá ani posledná, ale najprv si to premysli (aj odbory) a spočítaj aj náklady na školu. A keď budeš chcieť začať, tak až po prvom roku, aby si vedela, ako to tam funguje a či budeš vlastne tú jednu zvládať, lebo štátnicovať naraz dve školy nebude asi pre normálneho človeka zvládnuteľné.
Ved chod niekam kde si to mozes dat ako medzifakultny dvojodbor (brno), ale poznam typka co mal dvojodbor japoncinu a cinstinu a k tomu druhe studium pravo a dal to
Ja chcem ísť študovať dva denné!! Och, to je radosť :3 môžem priateľke ukázať, že nie som jediný blázon na planéte
Ale v rámci zdravého rozumu, ešte som nezačal chodiť na VŠ a už spávam len 5 hodín denne, takže ak by som chcel ísť na dve VŠ, tak druhá jedine externe.
Ak mám byť užitočný, tak by som ti poradil len, aby si prvý rok vydržala na jednej VŠ a ak by si mala pocit, že tvoj život je nenaplnený a nudný, tak sa po roku prihlásiš aj na druhú VŠ. Aspoň nebudeš štátnicovať z oboch škôl v jeden rok.
To vo zvolene si si pekne vybrala no ja by som si netrufla na dve skoly naraz... Ale ked sa na to citis tak preco nie? Aj ked si to este premysli lebo ti tu dobre pisali to pedagogicke minimum, alebo ze by si az o rok zacala druhu skolu, popripade externe... lebo fakt 2 statnice naraz...
Ja by som si dala zvolen ako hlavny a potom by som si dorobila to pedagogicke minimum ci co to je
Podľa tvojej predstavy - teda, že chceš učiť na malej škole, na vankúšoch, teda alternatívne - si ideálny typ na učiteľstvo. Odporúčam ti študovať predprimárnu a primárnu pedagogiku (teda učiteľstvo pre MŠ a 1.- 4. ročník), tí začínajú byť žiadaní. Ak budeš mať veľa voľného času, priber si po roku bio alebo geo. S kombináciou bio-geo sa však na nejakej malej škole moc neuplatníš. Ak by si chcela, po pedagogickej vš si môžeš dorobiť nejaký ďalší predmet - bio alebo geo. To trvá 2 roky, platí sa, ale druhú vš by si aj tak musela.
Mne sa zdá, že ak študuješ jeden odbor na VŠ a chceš ešte na tej istej škole študovať druhý odbor tak poplatky neplatíš.
Ale, ak študuješ na jednej VŠ napr. VUT FP odbor Ekonomika podniku a chceš študovať na ďalšej VŠ napr. EUBA Ekonomika a manažment podniku .. tak potom platíš si poplatky.
poznam ludi co zvladaju dve denne vysky naraz. da sa to. ale teda, tie vysky su od seba vzdialene asi 400 metrov a ti ludia su sialeni a sialene odhodlani. ak sa to vobec prakticky da a ak mas dojem ze to chces a zvladnes, nech sa paci
Dakujem vam za rady. Asi to urobim tak, ze na pedagogickej (B zacnem Predskolsku a elementarnu pedagogiku (v Bc. pre 1.-4. rocnik nemaju, ale Mgr. maju - to by som pokracovala) a o rok si pridam Zvolen a keby som chcela, dorobim si 2 rocne biologiu, geografiu. Napisala som mail do oboch skol na prislusne fakulty, ci sa da upravit studijny plan.. Uvidim, co odpisu.
S peniazkami to asi nebude az take hrozne. Nasi nas deti velmi podporuju a su radi, ked sa vzdelavame.
Mozno je niekedy tazsie, ked viem, co PRESNE chcem robit (aj ked moja kombinacia je mozno zdanlivo nespojitelna). A este, ked to nechcem robit len ako pracu - len pre zarobok, ale pre to Poslanie. Vzdy som to tak citila, ze chcem ucit. Strasne moc. A nevzdam sa a ani ma NIC neodradi. Hadam sa to vsetko podari.
Nenechaj sa odradit debilmi a ich komentarmi, zjavne si si vybrala pribuzne odbory, ktore ta bavia, takze nepochybujem, ze to zvladnes vystudovat.
iba si jednu zo skol budes platit, lebo mas narok na jedno bezplatne vs studium, s tym pocitas?
Ano, pocitam ze to bude cosi stat. Peniaze nie su problem.
Dakujem, luc.ka. Montessori pedagogiku poznam. Hej, chyba je v skolstve. Vo vedeni by mali byt ludia, ktori chcu dobre a kvalitne skolstvo. Ale asi su tam len taki, ktori si myslia, ze interaktivnymi tabulami a projektormi v skolach nieco zmenia. Je to take povrchne. Mohli by zacat nejako zvnutra. U nas v skole (a to som chodila do naozaj dobrej zakladky) jedna trieda - teda chalani z nej hadzali do takej tabule veci a celu ju znicili, roztrieskali stolicku.... Uplne na hlavu.... Chyba je v spolocnosti, v ludoch, v rodicoch, a potom aj v nas.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Človek je rád, že zvládne VŠ a nie ešte študovanie na druhej.
Ale, ak máš hlavu ako glóbus, veľa šťastia.
Tvoje ciele znejú pekne, držím palce
Ak trpíš hyperaktivitou, tak nech sa páči. Inak sú ti dve výšky, tobôž v hentakých kombináciách, asi zbytočné. Radšej nejako prospešne využi voľný čas, ktorý ti popri štúdiu na jednej z nich ostane
Zvolen
Ale dala by som si denne+externe keby ze je po mojom
Ale v rámci zdravého rozumu, ešte som nezačal chodiť na VŠ a už spávam len 5 hodín denne, takže ak by som chcel ísť na dve VŠ, tak druhá jedine externe.
Ak mám byť užitočný, tak by som ti poradil len, aby si prvý rok vydržala na jednej VŠ a ak by si mala pocit, že tvoj život je nenaplnený a nudný, tak sa po roku prihlásiš aj na druhú VŠ. Aspoň nebudeš štátnicovať z oboch škôl v jeden rok.
treba si to dobre zvazit a ked si myslis, ze to das, tak prečo nie
Ja by som si dala zvolen ako hlavny a potom by som si dorobila to pedagogicke minimum ci co to je
Mne sa zdá, že ak študuješ jeden odbor na VŠ a chceš ešte na tej istej škole študovať druhý odbor tak poplatky neplatíš.
Ale, ak študuješ na jednej VŠ napr. VUT FP odbor Ekonomika podniku a chceš študovať na ďalšej VŠ napr. EUBA Ekonomika a manažment podniku .. tak potom platíš si poplatky.
To mám overené od kamoša.
S peniazkami to asi nebude az take hrozne. Nasi nas deti velmi podporuju a su radi, ked sa vzdelavame.
Mozno je niekedy tazsie, ked viem, co PRESNE chcem robit (aj ked moja kombinacia je mozno zdanlivo nespojitelna). A este, ked to nechcem robit len ako pracu - len pre zarobok, ale pre to Poslanie. Vzdy som to tak citila, ze chcem ucit. Strasne moc. A nevzdam sa a ani ma NIC neodradi. Hadam sa to vsetko podari.
iba si jednu zo skol budes platit, lebo mas narok na jedno bezplatne vs studium, s tym pocitas?
Odporucam toto o 'nerealnych idealoch' - » dennikn.sk/177603/nikto-sa...
Dakujem, luc.ka. Montessori pedagogiku poznam. Hej, chyba je v skolstve. Vo vedeni by mali byt ludia, ktori chcu dobre a kvalitne skolstvo. Ale asi su tam len taki, ktori si myslia, ze interaktivnymi tabulami a projektormi v skolach nieco zmenia. Je to take povrchne. Mohli by zacat nejako zvnutra. U nas v skole (a to som chodila do naozaj dobrej zakladky) jedna trieda - teda chalani z nej hadzali do takej tabule veci a celu ju znicili, roztrieskali stolicku.... Uplne na hlavu.... Chyba je v spolocnosti, v ludoch, v rodicoch, a potom aj v nas.
Nedaj sa odradiť, keď chceš, máš chuť, tak prečo nie.