25 fps vs. 30 fps. Je to až taký rozdiel ??? Pre vytvorenie pocitu plynulosti stačí 17 snímkov za sekundu, takže 25 by malo byť dosť... Chcem totiž kúpiť Panasonic Lumix TZ7ku a tá je po obrazovo zvukovej stránke absolútny Top no v európskej špecifikácii
@frez to všetko viem, nenašiel som porovnávací test ktorí by nevyhrala ale 25 fps... Pozeral som totiž staré videá - 20fps a porovnával ich s 25fps a rozdiel bolo cítiť...
@elfer@10 50/60Hz prekladanych, cize celych snimkov je polovica tj. 25/30
za istych okolnosti je vidiet neplynulost aj pri 30Hz, za istych okolnosti je vidiet plynulost pri 10Hz... a este zalezi aj od pozorovatela... nejaka presna hodnota neexistuje a z principu ani nemoze...
@ elfer full HD nieje v pocte frameov, mozno je to takych 30-50, ale v kvalite snimku...tusim full hd je 2.1 Mpix, hd ready je nejak 0.9Mpix a normalne vysielanie je nrjak 0.3Mpix...
@sachmer to viem, ale ide mi o to že na mnohých čeko-slovenských foto-video fórach som čítal že tých 25fps najme v lete - keď je všetko dokonalo osvetlené a jasné - nemusí stačiť lebo na pocit plynulosti treba aby bol obraz prehrávaný "rozmazaný"... konic-koncov aj Youtubko fičí na 25fps takže asi vezmem tú TZ7ku. Ďakujem lidičky !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ale na video bohate stačí 25 fps, televízny signál sa vyslieva v 25 fps.
@elfer @10 50/60Hz prekladanych, cize celych snimkov je polovica tj. 25/30
za istych okolnosti je vidiet neplynulost aj pri 30Hz, za istych okolnosti je vidiet plynulost pri 10Hz... a este zalezi aj od pozorovatela... nejaka presna hodnota neexistuje a z principu ani nemoze...
Hz = s^(-1), co je zle?